Vise în adâncuri de stâncă

« înapoi la articol


Vise în adâncuri de stâncă

Marian C GhileaPublicat Duminică, 23 Septembrie 2007, ora 08:56

      În întunericul deplin, la fiecare câteva clipe, aud bataile inimii muntelui. Acelasi sunet grav, linistitor, îmi strabate trupul, vibrând la unison cu bataile propriei mele inimi. Învaluit de susurul apelor subterane, alunec din nou în somn.
      Vad castele si temple din ere de mult apuse, pazite de halebardieri în armuri argintii. Trâmbite de arama anunta schimbarea de garda. În lumina tremuratoare a lunii, zidurile par sa ascunda armate de monstri fara forma, dar strajile nou venite ramân neclintite, marete si mândre, la posturile lor. Ceva mai încolo, bogatii de valori colosale stau ascunse-n pivnite si vistierii secrete. Si totusi, în jur, paianjenii continua sa-si teasa pânzele printre lazile cu diamante si aur, nepasatori la toata desertaciunea si vanitatea umana. În tacerea încaperilor nevazute, mici pradatori conduc vânatori sângeroase de insecte si razboaie aprige de cucerire se duc pe la colturi între mucegaiuri si licheni. În alt colt de lume, cai albi alerga peste câmpuri si stele cazatoare se aprind deasupra marilor. Tunete prelungi se rostogolesc printre piscuri în seri ploioase iar iarba continua sa creasca, sfioasa si atotputernica, pe versantii abrupti în timp ce taranii se întorc gânditori de la munca.
      Timpul se strecoara în spirala printre toate visele mele, contopindu-le cu respiratia stalactitelor din lumea abisurilor fara de soare. Fara sa ma trezesc, simt firele de toamna cum se torc afara, în vaile din jur, strivite de taine niciodata rostite. Mantia întunericului ma înfasoara într-un cocon hibernal iar eu continui sa visez în timp ce secundele se scurg fantomatic de încet prin ungherele lumii mele. În somn, ma confund încet, încet, cu întregul Univers.
      Oare câta vreme a trecut de când ma aflu aici? Secole, milenii? E irelevant. Totul în jur aluneca lent catre o pietrificare eterna. Mai ramâne doar asteptarea, masurata în batai de inima. Unu, doi, trei.... Asteptare... Unu, doi, trei.... Asteptare... Unu, doi, trei... Asteptare... E inima mea sau a muntelui cea care bate? Nu se mai stie...
      Si totusi, în cele din urma, ziua aceea tot va veni, când oamenii vor crede din nou în mine si-mi vor striga de pe vârfuri de munte numele aproape uitat. Voi iesi atunci din acest ascunzis si ma voi înalta catre cer, traversând întinderile vaste ale noilor împaratii efemere, stapân al norilor si-al vântului, iar perle de apa vor straluci siderale pe solzii albastri ai trupului meu de dragon.
     

© Copyright Marian C Ghilea

Articol preluat din Arhiva SFera Online [www.sferaonline.ro].
SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2014 Arhiva SFera Online