Afișez toate cele 6 rezultate

  • Dragostea – cum sa o dobandim, cum sa o pastram | Dmitry Semenik De La Carturesti Carti Dezvoltare Personala 2023-06-02 3

    Dragostea – cum sa o dobandim, cum sa o pastram | Dmitry Semenik De La Carturesti

    Nu poti sa-ti intemeiezi cu adevarat o familie daca nu stii cum sa iubesti. De aceea, cartea noastra nu este numai despre dragoste si familie. Ea atinge temele binelui si raului, depresiei, egoismului, relatiilor cu parintii, libertatii, fericirii si succesului. Dragostea este ceea ce-i trebuie mai mult decat orice fiecarui om – mai mult decat banii, decat gloria, decat placerile. Totodata, dragostea este lucrul care lipseste cel mai mult in lumea contemporana. De aceea si sufera oamenii. La inceput, din pricina lipsei de dragoste se imbolnaveste familia parinteasca; pe urma, copilul neiubit suficient pleaca in lume cu deficitul sau de dragoste, incercand sa compenseze ceea ce n-a primit prin tot felul de mijloace, insa nu-i iese nimic, si intemeiaza o noua familie cu probleme, sortind suferintei generatia urmatoare de copii… Cartea de fata va va ajuta sa intrerupeti aceasta stafeta a nefericirii. Citirea ei, desigur, nu va va face automat oameni iubitori si iubiti, dar daca veti merge mai departe in directia pe care o veti alege dupa citirea ei, pentru voi deficitul de dragoste poate lua sfarsit si veti putea intemeia o familie implinita, facandu-i mult mai fericiti pe viitorii vostri copii.

    Nu poti sa-ti intemeiezi cu adevarat o familie daca nu stii cum sa iubesti. De aceea, cartea noastra nu este numai despre dragoste si familie. Ea atinge temele binelui si…
  • Sufletul adolescentului | De La Carturesti Carti Dezvoltare Personala 2023-06-02

    Sufletul adolescentului | De La Carturesti

    Adolescenta este, intr-un fel, cea mai importanta perioada din viata omului – insa si cea mai dificila, atat pentru el insusi, cat si pentru parinti. Tot ce face, adolescentul face pentru prima data; nu are experienta. Creste, insa nu stie cum se va dezvolta. Nazuieste, insa nu stie incotro. Vrea sa fie, insa nu stie ce. Le arata, parca, tuturor ca nu are nevoie de tutela, ca, in general, n-are nevoie de nimic – numai de libertate. Nu doar de libertate are insa nevoie adolescentul: si mai necesare ii sunt atentia, sprijinul si, in principal, dragostea. Tocmai aici apare o contradictie, fiindca adultilor li se pare ca apropierea dintre ei si copil s-a incheiat: adolescentul devine obraznic, neascultator, incapatanat, incearca sa se fereasca de parinti; el se distanteaza de toti, se straduieste sa nu fie asa cum vor sa-l vada adultii. Adultilor li se pare ca adolescentul nu doreste decat sa fie lasat, in sfarsit, in pace.Cartea de fata reprezinta o continuare organica a lucrarii Sufletul copilului vostru, aparuta recent la Editura Sophia. Suntem convinsi ca multipla perspectiva – pastorala, psihologica, pedagogica – a colectivului de autori va va ajuta sa abordati in mod mai lucid, mai intelept, si sa rezolvati in mod fericit multe dintre problemele pe care le implica aceasta perioada atat de complexa si de importanta pentru formarea caracterului si pentru reusita in viata a copiilor nostri.Tradus de Adrian Tanasescu‑Vlas

    Adolescenta este, intr-un fel, cea mai importanta perioada din viata omului – insa si cea mai dificila, atat pentru el insusi, cat si pentru parinti. Tot ce face, adolescentul face…
  • Matematica vietii de familie | Ecaterina Burmistrova, Mihail Burmistrov De La Carturesti Carti Dezvoltare Personala 2023-06-02

    Matematica vietii de familie | Ecaterina Burmistrova, Mihail Burmistrov De La Carturesti

    In cartea de fata, un psiholog si un filosof discuta teme de maxim interes pentru cei mai multi dintre noi, crestini si nu numai: casnicia reusita, convietuirea armonioasa, cres­terea si educarea copiilor. Remarcabilul duet intelectual al celor doi are o credibilitate careia greu i se poate gasi cusur: experienta a peste douazeci de ani de casnicie, cei unsprezece copii si numeroasele familii care au beneficiat de sfatul si ajutorul lor dau marturie despre calitatea valorilor si eficacitatea metodelor pe care le propun.Impreuna cu Mihail Burmistrov si Ecaterina Burmistrova (cunoscuta deja cititorului roman prin volumul Enervarea, aparut la Editura Sophia) porniti, din pagina in pagina, intr-o calatorie a carei incheiere va va gasi – suntem convinsi – mai informati, mai intelepti si mai pregatiti pentru a va confrunta cu problemele care va pun in pericol – voua si atator altora – linistea si implinirea vietii de familie.

    In cartea de fata, un psiholog si un filosof discuta teme de maxim interes pentru cei mai multi dintre noi, crestini si nu numai: casnicia reusita, convietuirea armonioasa, cres­terea si…
  • Carte de bucate de la manastirile din Grecia, insotita de cateva file de Pateric | Paola Psarrou De La Carturesti Carti Dezvoltare Personala 2023-06-02

    Carte de bucate de la manastirile din Grecia, insotita de cateva file de Pateric | Paola Psarrou De La Carturesti

    „…Un excelent indrumator in arta culinara: putine ingrediente, un proces simplu, un rezultat plin de gusturi imbietoare, amintind de Orient, dar atingand totodata uzantele mesei occidentale si rezumand intreaga gama a bucatariei grecesti. Bogatia retetelor, in pofida lipsei totale a carnii, este impresionanta. Cele mai multe sunt adevarate poeme din doua, trei sau patru ingrediente. (…)Autoarea, printr-o scriitura bine condimentata si atent cantarita, intretinand un dialog rafinat intre arta culinara si teologie, il captiveaza pe cititor.Aceasta carte am putea spune ca este o lectura imbatatoare care de abia asteapta sa fie gustata.”Dimitrios Rousounelis,O arca a gusturilor culinare din bucataria manastirilor chinoviale„In ultimele decenii, oamenii de stiinta au studiat dieta meditera­neana si au constatat ca un regim alimentar cu multi carbohidrati, sarac in proteine, bogat in uleiuri de masline si de peste, care abunda in legume proaspete si fructe, contribuie si favorizeaza o viata lunga, fiindcareduce riscul anumitor tipuri de cancer si al afectiunilor cardiace (…). Bucataria mediteraneana inseamna sanatate si o viata traita cum se cuvine.”Carol Helstosky, Food Culture in the MediterraneanTradus de Gabriel Mandrila

    „…Un excelent indrumator in arta culinara: putine ingrediente, un proces simplu, un rezultat plin de gusturi imbietoare, amintind de Orient, dar atingand totodata uzantele mesei occidentale si rezumand intreaga gama…
  • In cautarea fericirii conjugale | Konstantin V. Zorin De La Carturesti Carti Dezvoltare Personala 2023-06-02

    In cautarea fericirii conjugale | Konstantin V. Zorin De La Carturesti

    Este important ca cititorul sa primeasca informatiile necesare ­pen­tru reflectie, pentru o vietuire cumpatata si inteleapta, chiar si in cazurile complicate cu care se poate confrunta in viata. Feluritele teorii si practici lumesti nu iau in ­considerare deloc sau perturba in mod voit ciclicitatea fireasca a relatiilor intime. Ce sunt insa aceste ritmuri si de ce este atat de important ca ele sa fie respectate? Vom incerca sa analizam ­aceasta chestiune din trei puncte de vedere: spiritual, genetic si fiziologic. (Konstantin V. Zorin)

    Este important ca cititorul sa primeasca informatiile necesare ­pen­tru reflectie, pentru o vietuire cumpatata si inteleapta, chiar si in cazurile complicate cu care se poate confrunta in viata. Feluritele teorii…
  • Educarea copilului – dificultati si solutii | Elena Morozova De La Carturesti Carti Dezvoltare Personala 2023-06-02

    Educarea copilului – dificultati si solutii | Elena Morozova De La Carturesti

    Aceasta carte analizeaza factorii care contribuie la dezvoltarea relatiei armonioase dintre parinti si copii. Aparent, nu este loc pentru dileme: unul e parinte, celalalt e copil – se stie ca un copil trebuie sa‐si asculte parintele si sa‐l respecte, iar parintele, ca un bun gradinar, il va instrui in directia bunelor deprinderi si‐i va dezradacina toate inclinatiile sau comportamentele rele. Totusi, realitatea este mult mai complicata: adesea, copilul refuza sa se supuna si sa urmeze indemnurile parintelui sau. Iar parintele, in loc sa‐l inteleaga si sa‐l sustina, se enerveaza, tipa sau il ameninta… Si atunci, cum sa‐ti pastrezi dragostea fata de copil in timp ce dai dovada de strictete si iti impui parerile? Cum sa facem in asa fel incat parintii si copiii sa se simta aliati, nu luptatori de parti opuse ale baricadei? La aceste intrebari si la altele de acelasi gen va raspunde cartea de fata, accentuand faptul ca acceptarea copilului ca pe un dar al lui Dumnezeu ii va ajuta pe parinti sa construiasca relatii cu adevarat armonioase in familie. Elena Morozova

    Aceasta carte analizeaza factorii care contribuie la dezvoltarea relatiei armonioase dintre parinti si copii. Aparent, nu este loc pentru dileme: unul e parinte, celalalt e copil – se stie ca…