Louis Kuhne (1835-1901) a fost un naturopat (doctor naturist) german foarte cunoascut pentru metodele hidroterapeutice cu apa rece care erau menite sa imbunatateasca functia de detoxifiere a organismului stimuland partea inferioara a abdomenului.Kuhne era un vegetarian strict si le interzicea pacientilor sai folosirea zaharului si a sarii in dieta. Punctul sau de vedere conceptual asupra cauzei imbolnavirii era corpul uman supraincarcat cu toxine care in timp duce la degradarea organelor interne. El a subliniat importanta unei digestii adecvate si evitarea constipatiei. Baile de frictiune ale lui Kuhne, constau in asezarea pacientilor intr-o cada cu apa relativ rece (aproximativ 10-14° C pentru o baie de frictiune – in instructiunile originale – desi astazi sunt preferate temperaturi usor mai ridicate) si frecarea cu o panza aspra la nivelul partii inferioare a abdomenului sau a organelor genitale. Stimularea nervilor de catre apa rece ajuta la eliminarea toxinelor. Inginerul Valeriu Popa, unul dintre cei mai cunoscuti naturopati din Romania, a studiat lucrarile si metodele de vindecare ale doctorului Kuhne din care s-a inspirat in tratamentele sale naturiste si pe care l-a citat deseori in lucrarile sale, prin aceasta demonstrand ca metodele de vindecare ale doctorului Kuhne nu si-au pierdut valoarea odata cu trecerea timpului.
Louis Kuhne (1835-1901) a fost un naturopat (doctor naturist) german foarte cunoascut pentru metodele hidroterapeutice cu apa rece care erau menite sa imbunatateasca functia de detoxifiere a organismului stimuland partea…
„Uneori suntem atat de ocupati cu ceea ce avem, incat uitam sa ne intrebam cine suntem si ce putem face.Orice carte, orice persoana, orice situatie, orice schimbare vine in viata fiecaruia atunci cand el este pregatit si cand are cea mai mare nevoie. Poate tot ce ai cautat in ultimul timp ti se aseaza in fata ochilor intr-o fractiune de secunda, si vei sti ca „acel ceva” este ceva-ul pentru care tu esti pregatit acum sa-l intelegi.Iar acel ceva poate fi chiar aceasta carte.Poate fi sau poate nu. Decizi dupa ce o savurezi pe toata.Am scris-o intr-un limbaj simplu, semi-amuzant, sa fie citita usor si de Frasana din deal, careia i se arde zacusca de pe soba si nu are mult timp la dispozitie pentru citit, dar si de Colette, care a petrecut atatia ani in grupuri de societate prea serioase, si ar dori sa se intoarca la origini si sa citeasca informatii pretioase, dar intr-un mod jucaus, pentru ca i s-a luat de atata snobism.Am impletit dezvoltarea personala cu cea spirituala si cu niscaiva povestioare amuzante din copilarie, toate cu esenta, din dorinta de a capta si atentia tinerilor si a adolescentilor.Daca generatia tanara se vindeca, deja putem spune ca am urcat 13111987 de trepte.”
"Uneori suntem atat de ocupati cu ceea ce avem, incat uitam sa ne intrebam cine suntem si ce putem face.Orice carte, orice persoana, orice situatie, orice schimbare vine in viata…
Instinctele sunt darurile cele mai pretioase pe care Creatorul le-a dat fiintelor vietuitoare. Ele sunt nu numai niste acte indispensabile vietii, dar in acelasi timp sunt si izvoarele fericirii cand oamenii (probabil si animalele) indeplinesc punctual legile naturii, intr-adevar, ca sa fie fericit, omul nu are alta treaba decat:sa isi sature foamea cu mancaruri gustoase si sa isi potoleasca setea cu apa limpede si rece;sa nu aiba nici un dusman de care sa se teama;sa se bucure de o sotie frumoasa, harnica si inteleapta, care sa ii nasca copii sanatosi si ascultatori;sa isi cladeasca o locuinta confortabila, sa posede o mosioara din care sa scoata hrana familiei si sa isi adune provizii pentru vreme de iarna;in sfarsit, prin calitatile sale intelectuale, sa fie apreciat de semenii sai, care sa il aleaga primar ori deputat si astfel sa ajunga chiar ministru.Prin urmare, cand aceste conditii instinctive sunt indeplinite, omul atinge culmea fericirii.
Instinctele sunt darurile cele mai pretioase pe care Creatorul le-a dat fiintelor vietuitoare. Ele sunt nu numai niste acte indispensabile vietii, dar in acelasi timp sunt si izvoarele fericirii cand…