evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Mamal - Despărţirea  -  Puterea pereche  -  Scrisoare din Hipercubul 13  -  Poveste de mahala III : Foamea!  -  Întâlnirea  -  Factorul "Haos"  -  Vrăjitoarea  -  Luminile oraşului XIX  -  În umbra sorţii  -  Somnul  -  Ultima frontieră  -  Re-insecţie  -  Cadoul  -  Proprietate cu casă şi pădure  -  Sclipiri de Soare  -  Întunericul de dincolo  -  Robotul  -  Punct. ªi atât  -  Jeopardy  -  Felix II  -  Luminile oraşului XXV  -  ªarpele de aramă (I)  -  Puroi II  -  2 fast 4 you  -  Antarctic City  -  În tren  -  Sinucigaş plătit  -  Ceasul voinicului  -  Sharia (fragment)  -  Pure Evil  -  Uitare  -  Uitarea  -  Peştele albastru  -  Paznicul grădinii de piatră  -  Jocul Zeilor (IV)  -  Iluzia viselor  -  Detenţie  -  Meduza (III)  -  Fata mării, Poliana  -  Vânzătorul de ghilotine  -  Amintiri trecute şi viitoare  -  Penato e căutat de prieteni  -  Rochia străvezie  -  Mamal - Oraşul  -  Oglinda îngerilor  -  Fragmente de... viaţă  -  Virus de sticlă  -  Răspuns fără întrebare  -  Visătorul  -  Lala


A Treia Scrisoare Deschisă scrisă cu încă şi mai multă dragoste către românii de pretutindeni

Ovidiu Bufnilă
ovidiubufnila.ning.comPublicat Sâmbătă, 14 August 2010, ora 19:32

      Ovidiu Bufnilă:

      Awarded for the philosophy of the modern war, USA

      Awarded for the decoding images, United Kingdom

      Awarded for the scenario and concept, USA


     

      Pentru prima oara in Istoria Noastra, descoperim, noi romanii, ca putem trai si altfel. Descoperim ca putem construi impreuna. Descoperim ca putem fi si altfel decat barfitori, insingurati, lipsiti de Ideal. Poate ca ne va ajuta Dumnezeu sa nu mai ratacim in pustiirea sufletului. Sigur ca fiecare dintre noi are viata lui si suntem atat de diferiti din aceasta pricina. Dar nimic nu ne poate impiedica sa dam o mana de ajutor, sa daruim altora din valoarea noastra.

     

      Poate ca a sosit vremea, aceasta fiind Incercarea lui Dumnezeu catre Romani, sa ne schimbam modul de a fi. Sa nu mai fim huliti. Sa fim uniti. Sa fim uniti intr-o singura inima de-adevaratelea.

     

      Fanariotismul, balcanismul josnic si murdar, bascalia, marlania, mitocania, lipsa de actiune, murdaria, jegul, lipsa de valori si multe alte racile au pus gheara pe Sufletul Romanesc de multe sute de ani incoace. Spiritul Critic lipsit de Actiune ne ucide lent facndu-ne cotcodacitori, carcotasi dar slabi din punct de vedere al Actiunii Istorice. Ne bucuram cand apare cate un om de suflet care ne arata Adevarul, care ne pune in lumina. Dar nu-l urmam. Nu facem din el un Lider. Nu-l inscaunam in inima noastra decat temporar.

     

      Ce trebuie sa facem? Oh, sunt atat de multe lucruri de facut incat nu am mai avea timp sa ne platim facturile si sa ne traim putinul sau multul de viata pe care-l avem de trait. Poate ca daca am vorbi unii cu altii schimband termenii si ne-am apuca de-adevaratelea de treaba am putea face ceva.

     

      Ticalosi si Intriganti, Smintiti si Cacanari, sunt cu duiumul in Romania. Avem din plin, nu ne putem plange. Ei sunt gata sa ne duca in pustie, sa ne inmoaie spiritul de actiune, sa ne fenteze, sa ne tina-n sah. Ii cunoastem cu totii, numele lor sunt pe toate gardurile. Le putem tine piept? Sigur ca putem lupta impotriva lor. Dar nu cu Ura. Ani si ani, dusmanii Romaniei au cultivat atent, cu grija, pervers, Ura intre romani. Ne-au invrajbit prin cele lumesti. Au cautat sa ne spurce Biserica, sa ne ucida Liderii, sa ne scoata din Sufletul Romanesc.

     

      Poporul Roman are insa atat de multe Comori! Cum le putem apara? Dar ele sunt aparate zi de zi prin bataile inimii voastre. Ele sunt cultivate prin visele voastre. Comorile nu ne pot fi jefuite din aceste pricini de taina.

     

      Trebuie sa vorbim unii cu altii de dimineata si pana seara, deschis, sincer, sa vedem ce si cum. Unii dintre noi vor trebui sa se jertfeasca un pic pentru ca sunt oameni oriunde in lume care sunt mai saritori decat ceilalti. Asa e natura lor, le-a picurat Dumnezeu o alta Lumina in suflet. Astfel de oameni trebuie sprijiniti.

     

     

      Romania are nevoie de Lideri. Romania are nevoie de Inainte Mergatori pentru prima oara in incercata ei Istorie. Acum, cand iesim la larg, avem nevoie de Timonieri Adevarati. Cautati-i pretutindeni. Sprijiniti-i in Misiunea lor. Unii dintre ei, dupa un efort prelungit, vor fi dezamagiti. Vor descoperi ca suntem asa cum am fost. Dar nu e Adevarat. Poporul Roman s-a schimbat mult fata de ultima sa suta de ani nefericita, trista, frumoasa si ridicola, tragica, magica.

     

      Avem nevoie de Oameni Adevarati care sa ne scoata la Lumina. Daca nu vom cauta, nu vom sprijini, nu ne vom jertfi noi, macar un pic, atunci ce sa ma vrem de la Lume, de la Istorie, de la Dumnezeu.

     

      Poate ca vor veni si alti romani sa descopere ca putem fi uniti, nu vremelnic, ci sanatos, cu dragoste. Poate ca trebuie sa ne schimbam. Sa nu lasam ca viata noastra s-o ia la vale. Unii vor renunta pe parcurs, altii vor stramba din nas. Poate ca asta este soarta noastra. Dar undeva, cineva, va face Marea Schimbare. Un om Providential sau o Situatie Istorica Reala ii va face pe romani sa se iubeasca de-adevaratelea, sa se pretuiasca de-adevaratelea. Altfel ne vom pierde iar unii de altii ca de atatea ori in istorie. Vom mima trairea ducandu-ne la piata, cetuind in Internet, construind retele peste retele de discutii fara finalitate sau bloguri simandicoase sau vulgar-tembele, sumetite sau insurgent-firoscoase. Cineva va trebui sa reuseasca sa scoata Poporul Roman la Lumina cu adevarat.

     

      Astfel de lucruri le-au spus Oameni Mari ai Romaniei, Patrioti Adevarati, le-au spus oameni simpli, le-au spus scriitori, medici, regizori, filozofi, cetateni oarecari, in diverse ipostaze istorice mai vesele, mai triste, mai miezoase sau mai ratacite.

     

      Aceste cuvinte pe care le cititi acum sunt prea nevolnice si prea firave ca sa va porneasca in aceasta Incercare Istorica a Poporului Roman. In aceasta Incercare nu va poate porni decat propria voastra dragoste, talentul vostru frumos si curat, dorinta voastra de a nu va lasa infranti.

     

      Nu aceste cuvinte va motiveaza ci propria voastra dorinta de a nu lasa ca Romania sa decada in promiscuitate, in mizerie, in desertaciune. Alegerea este a noastra, a tuturor.

      Va iubesc.

     

© Copyright Ovidiu Bufnilă
Comentarii (2)  
Mariana Bendou
Marţi, 24 August 2010, ora 12:43

"Parca se duce dracului tot: Traditia, Buna Rânduiala, Viziunea. Sigur ca Poporul Român a avut o Viziune în Istorie. Dar parca ea moare cu zile. Curve, târfe, madame de tot felul distrug Barbatia Româneasca si ne castreaza ca Natiune iar noi nu miscam un deget sa le înmuiem în smoala si sa le alergam prin urbe tavalindu-le prin fulgi de gaina ca sa se învete lumea cu adevaratul spirit critic românesc. Feminitatea Româneasca,ai frumosa si magica e distrusa zi de zi de silicoane fanteziste, de curvistine ridicole si gângave in timp ce adevaretele Femei ale României sunt dosite in penumbra cu buna stiinta."
Perfect de acord cu dumneavoastra, domnule Ovidiu Bufnila.Cred ca fiecare dintre romanii "de acasa" , daca mai este roman, gandeste si poarta in el toate aceste semne de intrebare precum si stigmatul rusinii care il face sa-si incovoaie spinarea si sa-si plece astazi fruntea.Dar tot ce a castigat romanul de la faimoasa "revolutie"(involutie) incoace a fost doar o "mare lehamite".Suntem cu adevarat o tara a parte, cred ca singura natiune pentru care "a lua atitudine" a devenit sinonim cu "nu te baga in chestia asta"singura tara in care de 20 ani incoace parca tot astepta "sa vina cineva"capabil sa ne salveze si sa schimbe lucrurile in...in locul nostru!
Romanii n-au avut niciodata o istorie a lor, romanii n-au avut cultura, romanii nu au caracter!Iata imaginea pe care ne-au creat-o altii si pe care , intentionat parca, ne-o aparam cu strasnicie in mass media si in orice imprejurare ca simbol de identitate nationala. "Romania-tara curvelor si a hotilor"asta este ceea ce am auzit pretutindeni , chiar si in Africa despre noi.Iata brandul nostru de tara, domnule Ovidiu Bufnila , in nici un caz vreo alta frunza verde!E brandul gloatei care savureaza emisiunile "de stiri"in care afli cine, pe cine si cu cine...

Daniel Craciun
Luni, 16 August 2010, ora 08:49

Cele trei scrisori sunt o suma de apeluri, pe alocuri romantice, care pacatuiesc prin repetarea unor clisee (romanul amator de mici si bere, de manele, barfitor, etc..) Domnule Ovidiu Bufnila, chiar credeti ca acei romani vor citi apelurile de acest gen?!! Pentru ceilalti cititori, modesti, patrioti, cultivati, care va citesc in mod obisnuit, scrisorile ar fi trebuit sa contina ceva mai mult, cum ar fi o propunere, ceva concret... Sau, critica unor chestiuni nocive, cu nume si prenume. Binele pe care dorim sa-l facem in mod real, la timpul prezent, necesita adesea mai multa mobilizare si curaj decat afirmarea unor principii sublime. Cu stima, Daniel Craciun

Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online