science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Al nouălea iad  -  X Factor  -  Fortul  -  Iza  -  Nebunul  -  Tahiji  -  Rapsodia  -  Omu' nostru de "sus"  -  Starea de trecere  -  Octopolul  -  Luminile oraşului 2 (III)  -  Pendulul municipal. "La dolce vita"  -  Fără doar şi poate  -  Lacul negru  -  Cuantum sincronicity - formula nemuririi  -  Halucinaţie  -  Câmpurile magnetice ale lui Belizarie  -  Luminile oraşului X  -  Amintirile unei lumi departe, departe de tot  -  Fiii lui Rawser  -  Toate filmele româneşti au un final trist  -  Disertaţie despre diferitele moduri de apreciere a inteligenţei  -  Calul cruciatului  -  Norul de argint  -  Dumnezeul unei lumi mărunte  -  Bodaproste  -  Scrisoare din Hipercubul 13  -  Pânza de paianjen  -  Coconul  -  Pierduţi în ceaţă  -  Chipul de pe Marte  -  Meduza (VIII)  -  Nouăsprezece zile (II)  -  Supravieţuitorul  -  Luminile oraşului XVII  -  Joia neagră  -  Ultima frunză  -  Depozit.01  -  Trenul  -  Damnarea numelui  -  Novicele  -  Iubirea de pe Venus  -  Călătorii cu îngeri  -  Invizibilul  -  Ignis  -  Talent  -  Om vs. cyborg  -  Revederea de 20 de ani  -  Arta fugii în cinci acte  -  Experimentul


Astronomy

Ovidiu Bufnilă
ovidiubufnila.ning.comPublicat Duminică, 23 Octombrie 2005, ora 23:51

      Starile stabile si starile instabile : un nou concept valuritor
     
      Ar trebui sa definim SS si SI-urile. Ce ar fi o Stare Stabila in Univers si ce ar fi o Stare Instabila. Pararea unanima este ca Materia, in oricare dintre formele ei, tinde catre abordarea unei SS. « Pe fund » sau « pe plan » pare a fi mai stabil decat In Varf. Natura discontinua a Spatiului ne face sa gandim in alti termeni SS si SI - urile. Ati avea curajul a construiti un nou concept de Stabilitate si Instabilitate pornind de la Teoria Universului Valurit ?
     
      Ovidiu Bufnila
      consilier de imagine
     
     


     
      Fotoni, Bozoni, Gluoni, Gravitoni : un exercitiu de Valurire
     
      Fotoni, Bozoni, Gluoni, Gravitoni sau FBGG. Sa incercam un exercitiu de valurire codala : incercati sa construiti un Cod Ternar din FBGG. Sa spunem ca acest cod este spre folosinta urmatoare : nasterea unei planete medii. Cum ati face, tinand cont de electromagnetism, de fortele slabe, de fortele nucleare si de gravitatie ?
     
      Ovidiu Bufnila
      consilier de imagine
     
     

     
      Coliziunea, Intrepatrunderea, Valurirea particulelor
     
      Avem o problema interesanta din moment ce Corpurile Mari nu se ating. Dar Corpurile Mici ? Celua e valurita in proiectul ei intim, musca nu intra in contact direct cu pielea omului asa cum si pietrele nu intra in contact cu pielea siliciului, nisipul fiind aceasta incercare metaforica. Cum putem interpreta atunci Coliziunile ? Daca am privi totul ca pe o Valurire, scapandu-ne anumite ER (elemente de realitate), am putea descoperi adevaruri surprinzatoare?
     
      Ovidiu Bufnila
      consilier de imagine
     
     

     
      Expansiunea Universului este de fapt un Val care se ridica ?
     
      Problemele legate de faptul ca, la rigoare, Spatiul nu este neted, introduc o reflectie necesara asupra Valuririi. Pentru cei indragostiti de topologii si de matematica punctului si a ariilor, OK, iata o problema extrem de apetisanta. Puteti demonstra ca Universul este Valurit pornind de la rugozitatea spatiului ? Si atunci expansiunea ar putea fi privita ca un Val ?
     
      Ovidiu Bufnila
      consilier de imagine
     
     

     
      Ecuatia de conservare intr-un Univers Friedman si enuntarea TUV
     
      In UF, gazul nu face nici un schimb de caldura cu exterioritatea lui dar o influenteaza intim. Daca studiati cu atentie UF atunci veti descoperi un interesant indiciu al Valuririi legata de procesele adiabatice ale unui gaz. Puteti, la urma urmei, sa dezvoltati Teoria Universului Valurit si din aceasta perspectiva.
     
      Ovidiu Bufnila
      consilier de imagine
     

© Copyright Ovidiu Bufnilă
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online