evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
2 fast 4 you  -  Casa nebunilor  -  ªarpele Midgardului  -  A Doua Epocă Întunecată  -  Primăvara nucleară  -  Praf minune (III)  -  Noapte bună, Andrei  -  Umbrele nopţii  -  Luminile oraşului  -  Echilibrul  -  Bumerangul lui Zeeler  -  Pojghiţa subţire a conştiinţei  -  Satiră robotică  -  Povestea trenului  -  Depozit.01  -  Conştiinţa lui Uezen  -  Bătălia pentru supravieţuire  -  Altă Poveste(?) modernă  -  Fata mării, Poliana  -  Luminile oraşului VII  -  Planeta ascunsă  -  Anul 10000  -  Omul - cu - sacul, Timpul şi... Eu !  -  Archeopterix  -  Mr. Loverman  -  Parte din mintea ta  -  Vise în adâncuri de stâncă  -  Follow-Me  -  Oglinda îngerilor  -  Vară cu ciocănitori  -  Luminile oraşului XI  -  Muzica  -  Zori  -  Odă pentru Măria Sa, Îngerul nostru  -  Lumea de sus  -  De aici, de sus...  -  Vatmanul - Reacţiile, Epilog  -  Dispariţia  -  Circ  -  Joia neagră  -  Un singur trup, un singur suflet  -  Printre oameni  -  Întâlnirea  -  System Error  -  Catedrala  -  Groparii  -  Luminile oraşului XVIII  -  Vrăjitorul  -  Către a opta zi  -  Bella. Moartea unui body-guard


Luminile oraşului XV

Luminile oraşului XV

Ciprian UleaPublicat Duminică, 25 Iunie 2006, ora 19:19

      TJ privi cu scarba organizarea studentilor pentru a merge in intampinarea Presedintelui SUA. Politicul isi baga nasul iarasi in tot, si desi pana la alegeri mai dura ceva timp, un pic de campanie electorala nu strica. Pana la urma contractul pentru asasinarea presedintelui fusese luat de inca doua echipe din California pe langa Springer si Trisha, nemaivorbind de cei care erau doar observatori pentru altii. Asa ca nu mai avea nici un rostr sa cada la un pact de neagresiune cu nimeni. Springer si Trisha actionau singuri de aceasta data, in formatia obisnuita de tracker si shooter, Trisha fiind trackerul. Diviziunea muncii. Era formatiunea specifica lunetistilor, pe care pornise orice program, inclusiv al lor, la care ei insa renuntasera dupa scurt timp. Si TJ si Chris puteau face activitate de tracker si shooter in acelasi timp, iar rolurile lor alternau. Ramaneau o echipa de doi pentru a se acoperi pe rand, insa la ei functiile nu erau specializate, avand o mai mare libertate de manevra. TJ se gandi inca o data ca erau nebuni cu totii. Muncisera o zi intreaga sa mascheze micul chepeng din pivnita lor, ascunzand echipamentul si umpland toate golurile. Arsenalul lor era aproape nedetectabil, deoarece TJ stia ca dupa atentate, daca va fi vreunul, tot orasul va fi trecut prin sita. Isi jucau rolul nevinovat de studenti, fiind cel mai bun alibi.

      Pleca spre poarta unde il asteptau prietenii. O noua sesiune de surf cu ei. Christina urma sa vina ceva mai tarziu, inca era la curs, TJ e amuza grozav cand se gandea la Chris fiind la o specialitate de calculatoare, insa oricum ea numai la asta se pricepea. Principala la care se gandisera era Literatura Americana, insa ea respinsese categoric, iar TJ intr-un moment de plesneala pe creier alesese biologia marina in loc de a fi colegul lui Chris. Lui ii placea ce invata, insa Christinei mai putin.

      TJ se urca in jeepul lui Nick, pe bancheta din spate, alaturi de Helen. In fata erau Nick si Jenny, iar Jeff transporta pe Sara, Tia, Jamie si Charlie. Grasul de Fat Nick avea de recuperat cursurile la care trasese chiului ala ca acum era la biblioteca asteptand sa iasa si Chris sa-l ia pe plaja cu Toyota cea mica.

     

      Christina se uita nerabdatoare la ceas. Inca 20 de minute. Se uita pe geam, nu mai putea de cald. Soarele trecuse binisor de locul in care ardea la orele pranzului iar dupa-amiaza incepuse sa treaca. Visa la o baie in amurg in mare, poate atunci se va mai potoli caldura insuportabila.

      Cele 20 de minute treceau greu. In sfarsit, se termica cvursul iar ea iesi prima pe usa. O lua la picior spre Toyota si il gasi pe Nick cel gras luminat la fata. Intelese ca se plictisise groaznic in timp ce o astepta. Demarara. Fat Nick deschise radioul.

      Convoiul prezidential fusese atacat violent fara a fi insa atins serios. Ramasese blocat in piata din fata Gruber High School. Totusi ei nu se gandisera la acel loc, reflecta ea. Presedintele ramanea aparat de agenti. Se incercase scoaterea lui din piata cu o blindata care fusese insa aruncata in aer de un proiectil. Se parea ca destui vanatori isi amplasasera acolo punctele de atac, era un loc bun, insa acum era ziua si trebuiau sa faca fata tirurilor echipelor de paza. Din stiri rezulta ca atacatorii erau de origine araba si se retrasesera chiar in Gruber High School, luind ostateci 800 de adolescenti si profesori, iar acum erau in curs de a mina liceul.

      - Doamne, nu se poate, murmura Fat Nick.

      - Trebuie sa ocolim tocmai pe 8 Avenue. Vira si gasi strada libera. Sun pe TJ. Puse mana pe telefon insa TJ nu raspundea. Nick, incearca sa suni si tu pe careva, TJ cred ca nu si-a incarcat telefonul.

      - Nu merge, constata Fat Nick. La nici unul din ei. Christina avu o presimtire sumbra. Intoarse masina spre prima sala de calculatoare si se repezi la un terminal cand din buzunar se auzi un sunet ascutit. Porni in graba la masina si se ciocni cu Nick care intrase dupa ea.

      - Trebuie sa fug, striga ea. Ne vedem mai incolo.

     

     

     

      Schimbul de focuri devenea si mai violent. TJ privi spre cladirea cea mai apropiata. Trupele SWAT se apropiau dinspre gradinita iar SEAL, detasati in graba, veneau dinspre baza militara de pe coasta. Se organizasera si luasera pozitie insa erau blocati de tirurile de arma automata trase din liceu. Multi civili zaceau pe sosea. Isi puse ceasul jos si il sparse. Scoase micul pinger pe ultrainalte si se gandi un pic. 10 minute. Din 10 in 10 minute va face un apel catre Chris in care dadea coordonatele si timpul in care va retransmite. Il purtau in permanenta si era prima oara cand putea fi de folos, bine ca nu renuntase la el, gandi TJ, deja parea paranoia. Apasa butonul si apoi inghiti transmitatorul.

      - Trebuie sa fugim, hotara TJ.

      - Unde? intreba Jeff. Parea calm, insa glasul ii tremura.

      - Acolo, arata TJ spre liceu.

      - Esti nebun? Acolo sant atacatorii.

      - E singurul adapost. Restul cladirilor sant prea departe. Aici vom fi impuscati in 5 minute.

      - Acolo ne vor impusca arabii, protesta violent Tia.

      - Nu cred. Vom fi ostateci.

      - Uite cati au fost impuscati, zise plangand Sara. Ne vor omora.

      - Asta a fost treaba SWAT si a armatei, scrasni TJ. Noi santem expusi focului din cladire si daca voiau sa ne curete o faceau de mult. Haideti, ii impunse el.

      O noua rafala ii facu sa se culce la pamant. Chipul unuia din teroristi aparu la o fereastra la primul etaj. TJ facu semne de ajutor. Silueta disparu si aparu la un geam de jos un chip cu trasaturi arabe imbracat in haine europene. TJ dadu din maini disperat. SWAT micsora tirul iar TJ calcula ca daca se tarau ajungeau neexpusi in cladire daca nu erau atacati de lunetisti. O lua taras primul spre intrare. Usa masiva se deschise si doua maini il trasera inauntru. Il perchezitionara insa se zmuci si se duse la usa. Tot pe burta. Crapa usa si vazu prietenii sai culcati la pamant si le facu semn sa vina. O lua pe burta spre ei.

      - Cate unul pe rand, haide, dati-i drumul, Jeff primul, apoi fetele, Nick ultimul, eu stau la jumatate si va astept. Haideti, urla el. Se tara la jumatea distantei spre poarta. De acolo bubuira impuscaturi. TJ se intoarse. Nu erau destinate lor ci SWAT team. Vazu un aruncator si o racheta porni, oprindu-se intr-o cladire de peste drum. Urla la ei inca o data. Jeff porni tragand-o pe Tia de mana.

      - Stai aici si ajuta-i pe ceilalti, zise TJ . Se tara spre usa sa ii astepte acolo.

     

     

     

      Grupul statea pe podeaua etajului intai, lipiti de perete. Gruber High School fusese ocupat cu cateva ore inainte si la fel se intamplase cu gradinita vecina. Planul fusese grozav. Convoiul fusese deviat de la traseu de o mica avarie la conducta de gaze. Fusese asa mic sabotajul, incat nimeni nu se gandise la sabotaj. Insa gasisera de cuvinta ca mica scurgere ar putea prezenta pericol pentru convoiul presedintelui Black, nu insa si pentru locatarii strazii, care nici macar nu fusesera instiintati. Agentii deplasati in graba in liceu si gradinita fusesera eliminati. Trupele speciale atacau ambele cladiri insa fara mare tragere de inima. Ii vroiau pe atacatori vii sau morti, insa nu puteau arunca cladirile in aer, presa era bulucita acolo. TJ auzea zgomotele automatelor SWAT si ale trupelor speciale CIA de la Langley. Mai auzise zgomotele a doua elicoptere Sea King si stia ca si puscasii marini sant aici.

     

     

      Pentru prima oara nu isi regasea calmul. Impacheta echipamentul lui intr-o geanta de voiaj pe care o arunca pe bancheta din spate. Dadu drumul la radio cand anuntul tocmai veni ca o bomba. Convoiul se degajase insa la 3 km de locul ambuscadei presedintele Black primise un glont in gat. Fortele speciale alergau sa prinda atentatorul iar despre presedinte nu se stia nimic. Mica Toyota demara in viteza. Mai verifica locatorul si apoi harta din satelit ii confirma ca TJ se afla in cladire.

     

     

      Pana acum atacatorii nu ii brutalizasera in nici un fel. TJ ghicise ca erau membrii unei grupari radicale islamice, insa nu erau genul de fanatici sinucigasi. Totul fusese pus la punct dupa regulile ambuscadei, insa Black avusese noroc. Se pare ca aveau un plan de evadare iar ostatecii faceau parte si ei din plan. TJ observa ca arabii trageau rafale scurte bine directionate, la care trupele raspundeau cu brutalitate. Observa siguranta soldatului si intelese. Nu avusese vreo legatura cu ei, insa erau membrii unui serviciu special al Iordaniei. Pregatirea lor era grozava, erau fanaticii inteligenti care isi jucau cartile. Un zgomot infundat iar pe chipul obosit pe care il avea in fata aparu o gaura. Soldatii schimbara pozitiile si ripostara. Un alt proiectil lovi bratul stang al unui soldat iordanian. TJ recunoscu stilul. Automatele Brett-Hewett. Urban Warrior. Erau aici. O duzina, o mana de oameni care se pregateau sa lichideze absolut totul. TJ se intraba daca asta a fost totul. Nu se indoia ca nimeni nu va tine cont de ostateci, din contra se va inscena o executie din partea iordanienilor. TJ spera ca acestia sint intr-adevar bine pregatiti si vor tine piept. O noua rafala izbucni si soldatul cel mai apropiat de ei se prabusi tinandu-se cu mana de sold. TJ reactiona repede. Se zmuci pe burta, apuca omul de guler si il trase la adapost. Iordanianul nu era greu. Pipai si gasi mica trusa de prim-ajutor si se apuca sa comprime rana. Reusi sa opreasca sangerarea. Simti o bataie pe umar. Se intoarse. O privire de arab mirata dadea din cap grav multumind. TJ se prefacu speriat si se trase inapoi spre perete. Iordanianul il linisti cu inca o bataie pe umar.

     

     

      - La stanga, LA STANGAAA!! zbiera el in casca. Trisha se intoarse in viteza la stanga. Alergau cat puteau de repede. Elementul surpriza trecuse. Totul arata ca o zona de razboi. Se grabira spre metrou Imbrancira pe toata lumea dar fara sa traga. Speriati, caltorii ii lasau sa treaca pe cei doi care aratau ca niste umbre ciudate.

      - LAPD ! urla Trisha. La o parte imbecililor! Ajunsera pe peron si o luara la fuga in tunel. Se pierdura in intuneric.

     

      Injurand disperata trecu cu masina pe trotuar apoi reveni la loc. In tot Los Angeles se circula cum puteai. Enervata privi in jur. In stanga era un mall iar langa el o sectie de politie. Elicopterul statea pe helipad. Terminasera de incarcat munitia iar pilotul astepta ordin de decolare. Demara in tromba pe trotuar si parca in pata magazinului. Lua geanta de voiaj. Avea costumul pe ea iar pe deasupra o camasa si o fusta lunga si subtire de vara. O lua la fuga spre elicopterul Comanche. Alerga disperata spre halipad. Usa elicopterului se deschise iar in fata pilotului aparu fata unei pustoaice speriate agitandu-se si cautand ajutor.

      - Ce este fetito? intreba el amabil. Sectia este acolo, sper ca nu vrei sa te transport undeva.

      Chris privi in spate. Fara navigator. Avea sa fie si mai usor. Zambi incurcata si speriata. Pilotul privi la ea. Nu apuca sa vada bocancii militari din picioarele ei. Cu raceala fata ii puse teava pistolului Maki in inima si trase. Glontul penetra vesta antiglont. Moartea fu instantanee. Ce conteaza inca un nevinovat, dadu ea din umeri. Inchise usita si se urca in spate. Isi scoase camasa si fusta si ramase in uniforma blindata. Puse geanta de voiaj in bratele pilotului mort si lua comenzile.

      - Alfa Echo 6 ai permisiunea de decolare, auzi in casti. Trase mansa iar elicopterul mic si silentios se ridica.

     

     

      Racheta exploda in mijlocul incaperii si totul se umplu de praf si moloz. Oare chiar vroiau sa ii extermine? Automobilul Presedintelui plecase insa jumatate din convoi ramasese imobilizat. Se scula capiat si vazu soldatul iordanian cazut. Lua arma. AK 208, constata el incantat. Prietenii lui stateau ghemuiti. Probabil ca nu vor scapa, gandi el cinic, insa scaparea doar de la el putea veni. Iar daca ei erau ucisi nu trebuia sa pateasca si el la fel. Se gandi la Chris. Era singura prietena a lui. Alti prieteni isi va face el. Acum avea o arma in mana si incepu selectiv macelul. Redevenise rece, calm, ucigasul tacut. Trase doar cate un foc pentru fiecare soldat iordanian din incapere. Nu fu greu, de abia isi reveneau din socul exploziei. Iesi pe holul liceului si alerga in aripa ce dadea in spate spre depozite. Dadu nas in nas cu un iordanian, era chiar cel care ii ajutase sa intre cu cladire. Ochii caprui ai lui TJ se intalnira cu cei albastri surprinsi ai iordanianului. TJ facu o mutra compatimitoare. Arma lui era indreptata spre iordanianul mirat. Apasa pe tragaci. Soldatul cazu lat cu trei gloante in piept. SWAT intrase in ofensiva iar printre detunaturi se auzeau rafalele seci de Brett-Hewett care deconspirau existenta urban Warrior la fata locului. TJ o tuli spre demisol si dadu peste bucatarie. Nu era nimeni. Deschise frigiderul si lua cateva cutii de suc rece ca gheata pe care le goli. Se posta langa o fereastra cu arma pregatita. Cu mainile tremurand gasi pachetul de tigari si isi aprinse una. Cateva rafale lovira fatada cladirii iar un proiectil mai mare exploda umpland de praf fatada. Fara sa se mai gandeasca TJ trecu prin ferestruica afara. gasi fericit o jumatate de duzina de tomberoane imputite, insa i se paru ca e mirosul victoriei.

     

     

      Chris se ingrozi cand vazu ce e acolo. Alte doua elicoptere survolau cladirile. Transmitatorul il arata pe TJ in cladire si incepu sa-si faca un plan de aterizare. Un alt elicopter de politie ocoli prin partea stanga trecand in pozitie de acoperire pentru Chris. Al doilea se apropie de cladire. Manevra eronata. O racheta ghidata de gazele de esapament il incadra imediat in conul sau de cautare. Elicopterul vira disperat aruncand contramasurile. Fu lovit in coada si incepu sa se invarta in aer, apoi ateriza fortat lovindu-se intr-un copac. Chris vazu pilotul si navigatorul iesind teferi din aparat, apoi brusc fu trezita de transmitatorul lui TJ. Se deplasase. Facu o manevra brusca si il vazu ascuns deodata dupa tomberoane. nu avea cine sa fie altcineva. Asediul SWAT se mai rarise deoarece dinauntru se riposta serios si cativa politisti zaceau de acum pe peluza. Nu avea timp sa se gandeasca. Redresa elicopterul. Dadu inapoi iar cel ce intrase in acoperire vira violent sa evite coliziunea. Brusc, Chris lasa botul Comanche in jos. Atatia copii nevinovati vor muri, gandi ea, insa nici unul nu insemna nimic pentru ea. Brusc toata artileria elicopterului intra in functiune. Mitralierele cu gloante de 20 cu uraniu saracit rapaira si muscara din peretii de beton iar rachetele facura praf un etaj intreg. Isi liceu nu putea trage deoarece sigur ceva s-ar fi prabusit peste TJ. Efectul surpriza fusese total. Nimeni nu mai tragea, toata lumea privea inmarmurita la gradinita pe care elicopterul politiei o facuse bucati. Chris manevra aparatul si descrise un cerc. Mitralierele de 20 rapaira fara discriminare in trupele SWAT, CIA si Marines. Brusc cobora spre pamant, ridica botul aparatului si trase in celalalt elicopter cu o racheta. Survola tomberoanele si pe TJ care indrepta arma spre elicopter. Arunca geanta in capul lui si sari si ea dupa ce fixa mansa in spate. Cazu pe spate drept in tomberoane de la 5 metri si simti ca ii sar plamanii afara. Elicopterul se prabusi drept in atacatori, desi nici nu se gandise sa-l ghideze acolo, si exploda intr-o ciuperca inalta de 20 de metri. Elicopterul politiei se dezintegrase in aer. Se trezi stransa in brate de era sa lesine dupa cazatura avuta. Isi dadu casca jos si TJ ii vazu figura care cauta aer. O lua in brate si o rezema de perete. Chris arata spre geanta insa TJ deja incepuse sa se echipeze. Ea zambea usor. Isi revenea. Isi mai scutura capul o data si isi puse casca la loc. Noaptea se transformase in zi.

      - Trebuie sa iesim de aici, gafai ea. Se tarara pe burta. Acum erau in siguranta, camuflati. Reusira sa treaca spre blocul vecin. Mai privira spre cladire o data. Pe TJ il apuca groaza. Vreo zece Urban Warrior inaintau ca niste fantome spre cladire. Dezorientati, iordanienii ripostau. Desi in fata unui inamic necunoscut, incepura sa detecteze pe scannere pe soldatii de care doar auzisera la instructaj. Antrenamentul lor dadea roade. Vreo doi militari americani fusesera deja atinsi si probabil ca numai blindajul spacial ii salvase insa erau scosi din lupta definitiv. TJ se gandi un pic. Se intelesera fara sa-si vada macar ochii ascunsi in dosul castilor. Luara pozitie si incepu masacrul.

     

     

     

      Aerul din tunelul intunecos devenea irespirabil. Urmatorii se apropiau. Springer se gandea ca nu trebuia sa fi facut asta. Totusi ramasese cel mai bun. Presedintele Black fusese atins in gat si sigur nu va scapa, cat despre premierul japonez nu isi dadea seama. trasese cam la intamplare in restul convoiului, dupa ce se deconspirase trasese la intamplare sa creeze panica si confuzie mai mare. Era convins ca il urmaresc "colegii" din Urban Warrior. Trisha il trase brusc spre dreapta. tunelul se continua spre dreapta cu o iesitura, unul din locurile de urgente ale metroului, care tinea loc si de adapost in caz de dezastre. De-abia putea respira. Nu se relxa pana nu se trasera la adapost. Isi verifica arma. Cu rapiditate se pregatira pentru orice asalt. Trisha fugi si aseza detectoarele pe care le mai avea in pozitie mai departe in timp ce Springer o acoperea. Trisha reveni. Amandoi isi pusera automatele in pozitie. Springer mangaie literele stantate in metal unde scria Brett-Hewett. Ranji si se simti deodata puternic.

     

      Intr-adevar cei sase membrii Urban Warrior pornisera dupa ei. Insa nu erau singurii. Doua siluete scunde se prelinsera in tunel nevazute, in intuneric. Silueta mai inalta isi ridica casca. Un zambet satisfacut aparu pe ochii oblici, asiatici. Facura un popas si se delectara dupa alergare cu dozele de bere rece luate cu darnicie de la automat. Silueta mai mica se descoperi si ea. Era o fata micutza asiatica, iar pe umeri avea gradele de locotenent in armata japoneza. Arma pe care o tinea in mana fusese in foarte mare parte inspirata de ideile ei, si de aceea inginerii o botezasera dupa ea. Locotenent Maki Tanaka era specialista in balistica. Pornira relaxati vorbind zgomotos spre tinta.

     

     

     

     

      Lichidarea concurentei se facu repede. Loviti prin surprindere de la spate, majoritatea echipei Urban Warrior fu eliminata in primele secunde. In timp ce Christina facea asta, TJ luase toate ferestrele la rand lovind multi soldati iordanieni. Era esential ca totul sa se termine cat mai repede. TJ spera vag ca prietenii sau vor scapa iar el era constient ca macar atata poate face pentru ei, slabirea fortei iordanienilor si lichidarea Urban Warrior care probabil ca de-abia pe urma ar fi pus intrabari. Ridicara armele si se facura nevazuti. Sansele pareau de partea lor cand elicopterul Sea King se indrepta spre ei impreuna cu convoiul de patru blindate. Se facura una cu pamantul. TJ multumi in gand lui Chris. Desi dezorientata adusese cu ea doar armele Maki 3 si munitie cat cuprinde, si mai ales nu uitase sa aduca cele doua lansatoare de rachete si munitia aferenta. Ca intotdeauna stia sa se pregateasca pentru un razboi. Chris era deja cu lansatorul pe umar. Il monta si el. Trasera in acelasi timp. Elicopterul greu exploda in aer. Blindata din fruntea coloanei se opri brusc iar cea din urma intra in plin in ea. Deodata cabina primului exploda. Fugira mai departe. Brusc TJ realiza ca erau urmariti de trupele care ii luasera mai mult ca singuri de iordanieni. O trase pe Chris dupa el si brusc zari canalizarea. Dezgustat dadu capacul la o parte si intra. O trase si pe ea. Incepura sa alerge prin culoarele fetide.

     

     

     

      Teava armei i se strecura usor intre gat si casca. Privi in dreapta. Trisha se dovedise mai rapida si lovi cu cotul in atacatorul cu un cap mai mic decat ea. Silueta se dadu inapoi surprinsa insa inainte ca Trisha sa indrepte arma spre ea primi o lovitura in piept cu patul armei care o arunca la pamant.

      - Tu nu esti tampit sa faci asta Springer nu? se auzi vocea chicotind din casca.

      - Cine naiba esti? murmura el infundat.

      - Un cetatean ingrijorat care crede ca esti un idiot. Ai luat un contract pentru presedintele Statelor Unite cand tu nici un gainar ca Bill Sadley nu ai fost in stare sa omori.

      - Tu ai fost? holba ochii insa fiind in casca nu se vedeau. u m-ai scos de acolo?

      - Presupun ca va trebui sa faci cinste pana la urma. Dar acum in loc de doi santem patru. Avem o gramada de cozi dupa noi.

      - Da? Si noi. Urban Warrior.

      - Aha, facu TJ. Cum ati ciordit armele de la ei?

      - Nu le-am ciordit de la ei ci inainte de a ajunge la ei, corecta Springer. Acum se simtea in siguranta. Necunoscutii l-ar fi putut omora de cateva ori pana acum. Chris o ajuta pe Trisha sa se ridice. Trisha zambi si ii multumi. Isi dadu seama ca este tot o tanara sub costumul blindat.

      Nu apucara sa stea mult de vorba ca primele proiectile suierara.

      - Va trebui sa o stergem de aici, facu TJ. Nu vom putea sta pana la Craciun.

      - Da, dar intre timp e cel mai bun loc de aparare. Si probabil ca nu au multe trupe de trimis dupa noi, trebuie sa se ocupe de cei de la liceu si gradinita.

      - Gradinita nu mai e iar in liceu s-au injumatatit iordanienii aia, corecta TJ.

      - Iordanieni? De unde stii, facu Trisha incredula.

      - A, tu crezi ca noi am luat contractul? Santeti niste nebunide legat. Putin ne pasa de Black. Insa uite ca am fost prins in schimbul de focuri total aiurea. ea a venit dupa mine. Gata, rezolvam aici si apoi o stergem rapid.

      Incepura riposta. TJ recunoscu SWAT Team. Erau echipati bine insa mult sub posibilitatile celor patru care incepur sa-i loveasca pe rand.

     

      - Am nevoie de intariri ! zbiera locotenentul Lehrer. Se batea cu un inamic greu de detectat si deja avea o duzina de victime. Sa vina idiotii aia de Urban Warrior sa rezolve aici ca santem atacati cu armele ciordite de sub nasul lor. Nu mai inaintez nici un pas, zbiera el.

      - S-au linistit? facu Springer.

      - Tin pozitia, zise TJ. Matahala aia care zbiara este Lehrer, seful SWAT, care nu este un tembel. I-am curatat o gramada de oameni iar acum zbiara dupa Urban Warrior care insa au efectivele reduse mult ranji TJ.

      - Ce? facu Springer.

      - E, insa au mai ramas cativa sa ne atace. Hai s-o stergem.

      Atacara frontal iar atacul ii descumpani pe cei din SWAT. Lehrer se apara cu lunetistii pusi in pozitie. Nu mai stia cum sa-i aseze in tunelul stramt si fara ascunzisuri prea bune. Cazura inca doi si brusc se hotara.

      - Retragerea! zbiera el. paziti toate iesirile din subteran, toate echipele. O sa trebuiasca sa iasa ei de acolo.

      - Perfect, perfect, facu Trisha. Miroase a rahhat, constata ea uimita.

      - Asa e, facu Springer, partenerii nostri sant plini de rahhat si ne-au murdarir si pe noi. pe une draku ati umblat? se otara el.

      - Tu mai taci ca te leg de sine si te las sa astepti ultimul metrou se rasti TJ.

      - O sa ne miroasa de la trei kilometri, se vaita Springer, miroase a rahat pana la Primarie.

      - Ascundeti-va urla TJ. O ploaie de gloante suiera pe la urechile lor. Lehrer se intorsese si nu singur. Urban Warrior se regrupase cu toti oamenii disponibili. Cei patru erau prinsi la mijloc. Gasira un gang care dadea probabil tot in canalizare si fugira pe el. Ingrozita Chris se intoarse.

      - E zidit, facu ea cu groaza. Pe pozitii !

      Desfasurara armele. Deja erau in inferioritate iar situatia devenea disperata. TJ fu atins la bratul stang iar Springer incasa una drept in piept si cazu pe spate. facu semn ca e ok insa il dureau toate. TJ se uita in jur iar Chris disparuse. Se uita disperat in jur insa nu putea decat sa traga.

     

      Aseza cu grija incarcaturile pe care le avea si fixa si cateva rachete suplimentar.

      Alerga inapoi. Privirea lui TJ o cauta disperat si ii facu semn ca e ok. Tirul se intetea. Trisha cazu lovita drept in cap de un proiectil. Prin locatoarele sale Chris urmari directia si viteza unor proiectile care veneau de la o distanta mai mare decat ale Urban Warrior. Privi la TJ. Si acesta intelesese. Trisha se ridica cu obrazul drept plin de sange insa teafara. Proiectilul care venise din arma Maki trecuse prin casca la fel de greu ca si cum ar fi trecut printr-un pachet de scutece. Din fericire fusese razant. TJ il impinse pe Springer jos.

      - Ce drakku faci tampitule? Lasa-ma sa trag.

      - Gura, i-o reteza TJ. Trase cu grija, trase pe distanta de la care venisera proiectilele neanuntate.

      - Unde tragi idiotule? apostrofa Springer.

      - Taci din gura si tine capul jos, urla TJ. O racheta flash pocni insa fara efect pentru armele lor, insa Springer vazu incredul cum aparatele sale de detectie o iau razna.

      Cu un strigat razboinic TJ incarca cu proiectilele WU23 si trase in departare cu cadenta maxima. Christina sustinu cu rafale bine directionate cu perforante. Proiectilele lui TJ brusc se desfacura si degajara o cantitate enorma de caldura, nemaitinand cont ca tunelul putea sari in aer de la acumularile de gaze. O explozie si o flama gigantica ii orbi pe toti. Chris declansa explozia peretelui de la capatul gangului intunecat. Nici macar nu mai avea putere sa il injure pe TJ. Intr-o prezenta de spirit TJ stranse capul descoperit al Trishei la pieptul sau si se lasa in jos. Intinse o mana dupa casca ei sparta si deschise oxigenul la maximum. Pastilele aveau sa asigure debitul timp de cel putin zece minute. Puse casca pe capul blondei cu oxigenul dat la 100% astfel incat sa poata respira. Christina ii trase dupa ei. Zidul se sparsese. Trecu prima, apoi Springer tinand-o in brate pe Trisha. Ultimul trecu TJ.

     

     

     

      Limba de foc nu dura mult. Consumand oxigenul erupse in statiile de metrou. Calatorii se dispersara urland inebuniti.

      Pentru oamenii SWAT moartea a fost rapida. Limba de foc venita din spatele lor consuma rapid aerul. Avura insa parte de o moarte miloasa, socul termic ucigandu-i pe loc pe toti. printre cei ucisi se numara si locotenentul Lehrer.

      Echipa Urban Warrior scapa teafara aproape in intregime. Costumele lor ii protejara. Suflul ii imprastie iar unul din sergenti fu decapitat de o bara de metal care zbura prin aer. Un altul fu proiectat de perete cu o asa forta incat isi zdrobi coastele si plamanii si muri in tunel inainte de a putea fi trimis la un spital.

      Locotenentii Maki Tanaka si Kano Nagasako zburara pur si simplu prin tunel. Se regasira nauciti dupa cateva minute si apoi isi recuperara echipamentul. Pierdura ceva timp cu asta. Brusc o ploaie de gloante se abatu asupra lor. Inainte ca Nagasako sa zica ceva, Maki puse pe mana pe automatul care ii purta numele si trase furioasa in cadere. Echipei Urban Warrior i se schimbase norocul intr-o fractiune de secunda. Lipit de peretele tunelului, cu plamanul drept perforat, Nagasako privi cum Tanaka ii elimina pe rand fara sa clipeasca pe toti soldatii nauciti. Simti ca lesina si vazu casca neagra apropiindu-se de fata lui. Nu mai vazu nimic.

     

     

      TJ zambea linistit. Tunelul ii dusese iarasi prin canalizari si acum toti patru se balacisera prin rahhat. Isi regasisera pana si umorul negru. Tunelul se oprise langa plaja, la 200 de metri de gardul centralei electrice, aproape de plaja unde faceau surfing si se bucura. Il cuprinse brusc tristetea gandindu-se la prietenii sai. Nu stia daca vor mai face surfing vreodata impreuna. Ascunsera echipamentul. Redevenisera oameni normali. Nu avura timp sa se vada mult la fata. Springer si fata blonda deschisera o masina parcata neglijent si o pornira spre casa. TJ si Chris o pornira pe jos spre prima statie de autobuz. Trebuia sa-si recupereze mica Toyota.

     

     

      Helen plangea incetisor. Din grupul lor, Nick fusese ranit usor la cap cand se prabusise o parte din plafon si avea o usoara comotie. Se reunisera treptat in fata spitalului. Lipsea TJ. Sara avea un plasture imens pe frunte iar Jenny avea bratul fracturat. Helen continua sa planga usor. Trupele de interventie continuau sa caute sub daramaturi.

     

     

      Nagasako deschise ochii. Simti o mana mica in mana sa si stranse. Figura obosita al lui Maki se transforma in bucurie.

      - Ei, se pare ca voi scapa si de data asta, se intinse el. O moleseala il cuprinse. Adormi tun sub efectul calmantelor. Tanaka se lasa si ea pe un fotoliu. Camionul greu al garzii primului-ministru japonez se puse in miscare. Riposta lor rapida il salvase pe acesta de la soarta pe care o avusese presedintele Black.

     

     

      - Si va trebui sa iesi din daramaturi, ranji Chris. Se pare ca prietenii nostri au scapat si acum vor sa sape prin daramaturi dupa tine.

      - Pana la urma am fost egoist, cazu el pe ganduri. Nu m-am gandit deloc sa raman cu ei...

      - Ei nu zau? Si daca ramaneai ce faceai? Gandeste-te ca am eliminat impreuna jumate din apararea cladirii plus din atacatori. Crezi ca cedau asa usor fara nebunia creata de mine? Mai mult eu voi avea mustrari de constiinta. Am daramat o gradinita intreaga cu copii aferenti in ea.

      - Ei, probabil ca majoritatea ieseau oricum infractori, zambi el. Contau doar unul pentru celalalt. Ma duc. Tu ce vei face?

      - Pai ce drakku crezi? Dau ocolul si apoi apar bazaind dupa tine si vom face o adevarata scena a regasirii dragul meu... Sterge-o. Ne vedem in fata spitalului.

     

© Copyright Ciprian Ulea
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online