evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Visând cu ochiul deschis  -  Jocul meu pentru Dumnezeu şi ai lui  -  Gena morţii este instituirea metafizicii moderne  -  Acolo unde s-a oprit metroul  -  Je t'aime mélancolie  -  Cinci personaje în căutarea unor măşti vesele  -  Nu ne vom mai întâlni în toamnă, domnule profesor !  -  Vrăjitorul  -  Bella. Moartea unui body-guard  -  Zei şi oameni  -  Floarea de loldilal  -  Vânătorii de poveşti  -  Necunoscutul intrigant  -  Andru  -  Hoţul de timp  -  Locul pierdut  -  Între două lumi  -  Sete  -  Poveste de mahala II : Oiţa rătăcită  -  Fălci însângerate  -  Sinucigaş plătit  -  Elixirul vieţii  -  Texte.01  -  Praf minune (II)  -  Jocul libertăţii  -  O Poveste (?) modernă  -  Recurent  -  Café du Marcel  -  Vatmanul - O pasiune  -  StarCraft : Musafiri nepoftiţi  -  "ªi caii se împuşcă, nu-i aşa ?"  -  Icoana  -  Oglinda îngerilor  -  Vid imprevizibil  -  Curcubeul  -  Macii  -  Cerşetorul  -  Asaltul  -  Curândul  -  Fabrica de vise  -  Un pahar de vin  -  Clocitorul Josh  -  Străinul  -  Colecţionarul  -  În vizită la psihiatru  -  Omul-care-stătea-cu-nasul-în-flori  -  Jurământul  -  Atalia  -  Luminile oraşului XXVI  -  O dimineaţă perfectă


Luminile oraşului XXIII

Ciprian UleaPublicat Duminică, 20 August 2006, ora 10:01

      TJ inchise televizorul si dadu din cap. Se uita la Chiris si mai dadu din cap a mirare.

      - Deci cam asta cu Electronic Task TTR, facu ea. S-a dus...

      - Da... cred ca lucrurile se complica rau de tot. Telefonul mobil carai brusc insistent.

      - Da, facu TJ cu sila.

      - Springer, se auzi scurt. Ai vazut stiri?

      - Da. Nasol.

      - Ai chef de o bere la mine la local?

      - 22:30.

      - Hai pa Larkin, se auzi vocea brusc destinsa de dincolo.

     

     

      In numai patru zile Electronic Task TTR fusese decapitata practic de la toate nivelele. Doua depozite arse in urma unu sabotaj, plus o fabrica de cipuri. Doi directori adjuncti sinucisi si probabil ca urmau altii. Brusc iesisera la iveala fraude fiscale, un senator se internase de urgenta in colica renala iar probabil ca alti cativa stateau de acum cu bilete de avion via America de Sud numai dus in buzunar. Incepuse chiar si o ancheta a Congresului, ordonata de insusi Presedinte. TJ nu pricepea mare lucru, insa nu putea decat sa dea vina pe Ebonics AG care scosesera brusc niste colti taiosi. Ceva launtric ii spunea ca se confrunta cu ceva groaznic. Se intreba vag de ce oare Chris nu simte asta, parea asa de linistita.

     

     

     

      Masinita portocalie mergea linistita maraind, urmata de Axelul albastru cu forma sa retro amintind de timpuri mai bune. Amaindoi urmau Pontiacul Trans AM al lui Springer, o masina frumoasa si din cate o auzea TJ si nitel preparata. Il ardea la degete de o cursa insa nu era timpul. Jed Springer schimbase brusc locul de intalnire, pe o plaja destul de populata la ora asta. Nu dorea sa riste nimic. Nici TJ. Masinile inaintara printre sirurile de palmieri inalti, luminati de becurile care mai functionau inca in iluminatul public. Fusese o zi frumoasa si asta se vedea dupa numarul gunoaielor lasate. Totusi nu era asa de rau, gunoierii faceau treaba in portiunea asta, nu arata tocmai rau. TJ opri masina si se dadu jos. Springer cobori si el insotit de Trisha Lang. Samantha si Lucas coborira si ei din Axel. Cei doi se uitara intrebatori la TJ.

      - Lucas, Sam, Jed si Trisha, facu el prezentarile.

      - Toata lumea imi spune Springer, rinji Jed Springer.

      - Springer, se corecta TJ. Incotro?

      - O sa mergem la o terasa, mancam ceva si apoi dam o tura pe plaja... ne plimbam... undeva unde urechile sint mai putin prezente.

      - OK, facu TJ. Lucas si Sam sint nou-veniti in bransa. Non-luptatori, insa in materie de hacking si spargeri de coduri problemele noastre s-au terminat.

      - Stiu, zambi Springer, e fata profesorului Carrington. Totusi... ce s-a intamplat? Era un contract pe capul ei insa nu ne-a interesat, era prea departe de noi si prea mirosea a cursa....

      - Mie nu mi-a mirosit prea mult a cursa... marai TJ... oricum pe Sam am "recrutat-o" ca sa zic asa, cu voia ei... de fapt nu am mai putut scapa de ea, incepu el sa rida, iar Lucas e un prieten de-al ei din copilarie.

      - Si a fost o cursa? ridica Springer sprancenele.

      - Mda... a fost o cursa....

      - Si s-a curatat jumate de pluton Delta Force?

      - Printre altele... asculta, de unde stii ca era o cursa?

      - NSA, baiatule... rinji Springer.

      - NSA? Nu ai fost LAPD?

      - Am fost NSA la inceput, iar ca sa scap de aia a trebuit sa o iau usor in jos... LAPD.

      - Aha... si acum ai scapat?

      - Pe dracu. Am scapat de NSA. Aia aveau detectoare si la buda sa vada ce ai mancat inainte si daca complotezi impotriva statului cu un atac cu gaze. Detectau b.ashinile din satelit dupa termica apoi trimeteau un spion sa miroasa, izbucni el in ras. M-am tot saturat de mirositul asta in kur asa ca am plecat in LAPD.

      - Si acolo cum era?

      - Frumos... Springer se uita in zare... frumos insa si multi idioti...

      - Stiu ca ai fost un detectiv bun, ti-am citit biografia, ranji si TJ... de ce ai plecat?

      - Ai citit si asta...

      - Indisciplina?

      - Intocmai, i-am ars un picior la oua locotenentului. Insa e grozav sa fi detectiv in LAPD. Am fost degradat simplu ofiter de patrula, am imbracat uniforma, insa pentru scurt timp...

      - Ce s-a intamplat?

      - Uneori te calca pe nervi cate trebuie sa treci cu vederea.... mai ales in LA... insa era de vis serviciul in rest. LAPD e un vis frumos, ofta Springer.

      - Inteleg...

      - Intelegi pe dracu, rase Springer. Esti un pusti, citi ani ai?

      - Ei, am aproape 25, protesta TJ. Lucas si Sam au doar 19 dar eu si Chris sintem veterani.

      - 25 de ani... facu Springer uimit... si de unde dracului veniti? Nu sinteti NSA, CIA sau FBI... ce naiba sinteti? Aveti un armament grozav. Urban Warrior?

      - Vezi de treaba ta reveni TJ serios. Sintem ce sintem... am fost altceva o data... ca si tine.

      - Dar inca sinteti copii... eu am 31 de ani si am vazut de toate in cadrul biroului.

      - Da, arati ca unul de 31 de ani, insa Trish nu, facu TJ un compliment.

      - Pentru ca nu am, zambi ea. Nu era prea vorbareata si nici nu zambea prea mult. Eu am doar 25, sint colega de varsta cu voi, rise ea din nou. Ex-NSA, ex-CIA, cupa cum poate stiti.

      - Ce ai facut, ai fugit de acasa? zimbi TJ

      - Cam asa ceva, aproba Springer si o lua dupa umeri. Era doar cu putin mai inalt ca ea, Trisha era inalta, cam cat TJ, avea aproape 1,80.

      - Hei voi doi... stii tu ce?

      - Ce? Intreba Springer mucalit.

      - Lasa..

      - Bai voi mai taceti o data? interveni Chris razand. Pana acuma ati schimbat impresii si mai aveti un pic si luati o bere si va depanati amintirile din tinerete.

      - Hmmm se uita tranjind TJ la Springer, care ranjea si el.

      - Oh, nu se poate, facu Chris razand, am nimerit la conferinta veteranilor. Nu trecem si noi la treaba?

      - Ba da, ofta TJ... Stia despre ce vorbeste Springer. Simtea asta. de-abia astepta sa plece din LA insa o parte din sufletul sau stia ca va ramine aici. Poate ca insa in viitor se vor mai schimba lucrurile si se vor reintoarce sau vor ramane aici. Sau poate vor gasi un alt LA poate in miniatura, care sa aiba doar partile sale bune. Oricum, TJ simtea ca California are o viata a ei, ca traieste si viseaza, ca respira o data cu locuitorii sai, ca e trista si ca e vesela unori... si ca sufera din cauza indolentei unor oameni... TJ visa la California de alta data, cea despre care citise doar, California care viseaza si e fericita. Continua sa mearga in tacere alaturi de ei spre mica terasa...

     

     

     

     

      - Intr-un fel e bine, munca noastra va fi mult usurata, facu TJ.

      - Da, poate, insa Ebonics au coltii foarte mari... Ar fi cazul sa facem un review al armamentului?

      - Negativ, se opuse TJ. Aveti armele voastre care sint oricum foarte bune si cu nimic mai prejos decat ale noastre, acelasi camuflaj, in unele domenii ne depasiti in altele va depasim noi.

      - OK, nu insista Springer. Crezi ca o putem face in 4 zile?

      - Depinde de ce gasesc Sam si Lucas. Nu putem merge in kurul gol acolo.

      - Asta sigur nu... facu Springer ganditor.

      - Iar ai o presimtire? facu TJ

      - Se pare ca presimtirile mele se cam adeveresc, zambi el...

      - Sper sa nu o mierlim, facu simplu TJ.

      - Nu ai imaginatie, facu Springer.

      - Imaginatia e singurul lucru dezvoltat la mine, rase TJ. Tragem in tot ce misca. Zambi cu gura pana la urechi.

      - Daca TTR s-a dus contractul ramane? intreba brusc Springer. Cine ne plateste?

      - Contractul a crescut, interveni triumfator Lucas. Mult. Jumatate de milion. TTR este un colos care nu pica asa usor. Vor sa vada Ebonics terminati cu orice pret, puteti arunca cladirea in aer daca vreti.

      - 500 impartit la sase....? intreba Springer.

      - Evident, facu scurt TJ. Sintem sase si nu calculam riscurile altfel. Sam si Lucas sint neluptatori dar vor veni cu noi. Iar informatiile pe care le vor strange ei in cateva zile nu le-am strange noi in jumatate de an. Nu tinem socoteala cadavrelor nu? intreba TJ categoric.

      - Hei, am intrebat si eu asa, facu Springer. Nu cred ca ti-a dat vreodata prin cap sa imparti suma la mai putini oameni nu?

      - Asa crezi?

      - Nu, nu cred asa, tocmai de aceea vom lucra impreuna.

      - Sper sa mai lucram impreuna si in alte contracte, zise TJ. Stiu ca suma va fi mai mica insa riscurile vor fi mult mai mici.

      - Extrem de mici, facu Trisha. Este OK. Nimeni nu vrea sa ajunga magnat financiar aici. Prefer in viata si mai sarac.

      - Decat sarac si bolnav mai bine bogat si sanatos, rise TJ.

     

     

      .................................................................

     

     

     

      Daca Ebonics avea ceva mai securizat, atunci acel lucru era contabilitatea. Paranoia de acolo o intrecea si pe cea de la High Tech. Era tare greu sa-i incriminezi cu ceva, insa facusera adevarate dosare in ultimele trei zile, cu orice ar fi fost util, umplusera cateva discuri digitale de informatii. Luacs si Sam nu statusera degeaba. Aveau dispunerea aproape a tuturor sistemelor de securitate. De o jumatate de zi se uitau pe ele. Separat, Springer si Trisha faceau aceasi lucru. Hotarisera actiunea in doua zile. Se anunta ploaie si o noapte intunecata. TJ apuca cutia de bere. Era de ajuns pe ziua aia. Se uita la ceas, era 21:30. Iesi cu berea afara in curticica si apuca telefonul.

      - Lucas? Nu dati inca o tura pe la noi? .. da, aduceti si pizza aia cu voi sa nu se strice cumva, izbucni in ris. Da, comandam si noi. Haideti veniti repede da? Multumit Tj inchise telefonul. Zambind cu toata fata, Chris il privea multumita.

     

© Copyright Ciprian Ulea
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online