evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Jocul meu pentru Dumnezeu şi ai lui  -  Novicele  -  Sender: High_Orbit_God  -  Chat Room  -  Tolaie  -  Poveste de mahala IV : A înnebunit lupul!  -  Cruciada bucătarilor  -  Fata mării, Poliana  -  Andru  -  ROV-27  -  Starea de trecere  -  Jeopardy  -  Iubirea de pe Venus  -  Dispariţia  -  Povestea unui suflet  -  Locul pierdut  -  Cap de listă  -  Între două lumi  -  Jurământul  -  Ultima ispitire a sfântului Anton  -  Cu preţul morţii  -  Poveste de mahala I : Meciul  -  Fălci însângerate  -  Îngerul cenuşiu - Zora  -  Fata din vis  -  Poetul cerşetor  -  Corespondenţă literară  -  Gândacul  -  Luminile oraşului  -  Strada Cosmos  -  Engel  -  Rapsodia  -  Unde dai şi unde crapă!  -  Praf minune (II)  -  Boaba de spumă  -  Poveste de mahala III : Foamea!  -  Luminile oraşului II  -  O Poveste (?) modernă  -  Fragmentalism  -  Planeta ascunsă  -  Povestea trenului  -  Imdiola  -  Peştele albastru  -  Copilul gheţii  -  ªahul de duminică  -  Mr. Loverman  -  Octopolul  -  Citadela Asociaţiei  -  Pierduţi în ceaţă  -  Stâlpnicul


10 minute pâna la explozie

10 minute pâna la explozie
  Dana Muşat
Visul
Aedes
Luni ziua a clipit pe la ora 7
Alchimia zilei
Poemul iluziei mele
varianta print

Dana MuşatPublicat Duminică, 12 August 2007, ora 08:48

      Ma aflu la 400 m de cladirea al carei subsol va fi mistuit de flacari. Daca as fi pus explozibil si pe stâlpii de sustinere probabil ca as fi naruit întregul bloc. Totusi... tot ceea ce vreau eu este sa napârleasca cocioaba lui Troy. Împutitul de Troy...
     
      9 minute pâna la explozie
     
      L-am cunoscut acum doua luni într-un bar. Am comandat o bere si a început sa râda. 'Femeile nu beau bere', a suierat el, 'femeile beau apa plata cu lamâie'. Am schitat un zâmbet în coltul gurii si mi-am bagat picioarele în ma-sa în gând.
      Ar fi vrut probabil sa mi-o traga. Too bad, you idiot, sunt travesti si sub pantalonii asia negri si largi am ascuns ceva. Ceea ce a urmat a fost o lunga bataie. Baietii de la masa doi ma cunosteau si l-au aranjat dragut pe Troy. Eu m-am ales doar cu o amenintare: 'Ti-o fac eu, târfa!'
     
     
      8 minute pâna la explozie
     
      A agatat-o pe Alice într-un bar(una din amicele mele la poligon) si a reusit sa o duca în pat, dupa ce îi administrase doua pastile mici, albe si foarte ciudate în gin.
      A doua zi i-a spus ca nu-i decât o nenorocita si i-a tras o palma.
     
      7 minute pâna la explozie
     
      Nu suport ca toti incompetentii sa-si faca de cap în jurul meu. Cu ajutorul unor vechi prieteni am aflat unde doarme si cu ce se ocupa.
      Confectiona explozibil pentru bandele din cartier contra unor sume de nimic. Îndeletnicire de puscarias. Nimeni nu e mai bun ca mine la treaba asta pentru ca eu am lucrat pentru politie. Ba, ti-o fac eu tie, tâmpitule!
     
      6 minute pâna la explozie
     
      Troy... barbat masiv, bine facut, putin cam spalacit, dar solid. Totusi misoginismul lui si împuticiunea ma faceau sa-l urasc.
      Am primit un bilet de amor: 'Frumoaso, Alice gemea ca o scroafa. I-am spus ca e a naibii de buna si ca o sa o mai sun si dupa. Nu e decât o târfa ca tine.
      Nimeni nu ma face pe mine asa. Orice numai asta nu.
     
      5 minute pâna la explozie
     
      Un pic de acid azotic, concentratie 98%, amesteci cu trei parti de acid sulfuric. Chestia asta o faci într-o baie de gheata, altfel risti sa faci bum. Apoi adaugi glicerina, câte o picatura, încet si cu rabdare. Foloseste o pipeta. Asa poti face rost de nitroglicerina. Vestita nitroglicerina din filme!
      Ai chef de spart capul ciuva? Amesteci nistroglicerina cu putin rumegus si gata explozibilul.
     
      4 minute pâna la explozie
     
      Imbecilul de Troy.
      Pacat ca nu te fac sa regreti ca un soricel prins în capcana si torturat. O sa mori repede, cacatule.
     
      3 minute pâna la explozie
     
      Alo, Alice? Madison sunt. Am o surpriza pentru tine. Sa te uiti mâine la stirile de la ora cinci.
      Take care of you, fetito si nu mai lasa toti imbecilii sa îsi bata joc de tine ca s-ar putea sa ma perfectionez.
     
      2 minute pâna la explozie
     
      tic tac tic tac
     
      1 minut pâna la explozie
     
      Troy, aprinde lumina, iubitule, asa cum faci de fiecare data. I have a present for you.
      Bum.
      Any last words, stupid?
     

© Copyright Dana Muşat
Comentarii (3)  
ionut caragea
Duminică, 12 August 2007, ora 18:49

cred ca te vei bucura mai mult de creatiile tale daca le vei scrie integral si iti vor purta numele, insa daca doresti, pe ici pe colo imi pot da cate o umila parere. Ai adresa mea de email sau messengerul. Eu te provoc la a scrie totusi de una singura. In momentul in care vei avea cel putin o carte scrisa si o anumita reputatie, cred ca iti vei putea permite si colaborari de tip jam session, la fel ca unii autori care si-au unit eforturile in unele romane sf de succes.

Dana mMusat
Duminică, 12 August 2007, ora 17:52

Ionut,
multzam fain. Cred ca o sa tin seama de sfaturile tale.

Ce zici de un jam-session?:)

ionut caragea
Duminică, 12 August 2007, ora 15:28

uh, amuzant, mi-a placut textul, ai o tarie a ta si un mod personal de a spune lucrurilor pe nume. O continuare a acelui Napalm destul de reusita, in care nu trebuie decat sa imbunatatesti usor anumite pasaje, de ex... am schitat un zambet si mi-am bagat in gand (tacut) picioarele-n ma-sa

Acuma fii atenta, aceste texte gen flash seamana cu felul in care tarantino a lucrat la kill bill, fa un colaj de asemenea texte si iti garantez ca vei avea succes.
multa bafta!

Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online