evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Greaţă  -  Novicele  -  Petrecerea  -  Sclipiri de Soare  -  Novo Homo Sapiens  -  Mărturisirea lui Abel  -  Puroi I  -  Inelele lui Saturn  -  Canicula  -  Luminile oraşului XXII  -  Umbrele nopţii  -  Lumea prin ţeava puştii  -  Variaţiuni pe o temă mai veche  -  BO  -  Vânzatorul  -  Luminile oraşului XXIX  -  Aici şi acum  -  Ankirah  -  Proză absurdă  -  Alertă !  -  În umbra deasă a realităţii  -  Engel  -  Intoxicaţia. Investirea de novice  -  Nu este prima dată  -  Viziune  -  "Coincidenţă !" au strigat  -  Pasul craiului de munte  -  Păsări de pradă  -  Orb  -  Sentofagia  -  Jocul  -  Dispariţia  -  Către a opta zi  -  Norul de argint  -  Regele animalelor  -  Avocatul celui care a vrut să mă omoare  -  Uchin (fragment)  -  Simbioza  -  Război obişnuit  -  Poveste de mahala IV : A înnebunit lupul!  -  Vizita  -  De o sută de ori Adrian  -  Melodia care nu se aude  -  Între ziduri  -  Talent  -  Zei şi oameni  -  Jocul  -  Arma secretă  -  Jocul Zeilor (VII)  -  Lumina de jad


Misiunea

George GrigorePublicat Duminică, 23 Septembrie 2007, ora 09:08

      Se afla de câteva minute bune în zona PSY impusa de inamic în urma ultimei batalii câstigate. Acoperisera zonele careurilor A10, A11, A12 si A14, care în razboaiele conventionale din era mecanica se mai numeau si " no man's land ". Dupa ce trupele lor fusesera zdrobite, pulverizate practic la Santore, dusmanul îsi implantase portatoarele lor psy ce supravegheau întreaga zona si nu permiteau nimanui sa patrunda fara urmari de-a dreptul catastrofale pentru intrus. Conditionarea era cel mai usor lucru ce i se putea întâmpla, sau putea foarte bine sa ajunga hrana la câinii de agrement ai ofiterilor inamici. Aeroglisorul sau era din ultima generatie prevazut cu un scut de protectie puternic, mult mai performant decât cele existente . Superiorii hotarâsera sa testeze eficacitatea acestei ultime realizari a grupei de cercetare.

      De câteva minute survola nestingherit spatiul aerian al zonei si nimic! Se parea ca totul era în regula, perfect, asa cum de altfel tot ce realizase colectivul de savanti era de cea mai înalta clasa.

      Se întrebau si dusmanii cum de reusisera sa câstige ultima batalie când le erau inferiori la capitolul tehnica de lupta. Unii afirmau, aratându-se atotcunoscatori, ca numai numarul mare de combatanti pe care-i aveau hotarâse soarta razboiului, dar acestia erau din ce în ce mai putini. Singurii care pastrau tacerea si nu faceau nici un fel de declaratii erau ofiterii superiori ai ambelor tabere.

      Pâna la urma si în acest razboi ca si în toate celelalte, ei, luptatorii de rând, tot carne de tun erau, iar foloasele tot cei mari le trageau, la fel ca în antichitate.

      Zbura nestingherit pe deasupra zonei PSY fara sa fie observat de multimea de instrumente de supravegheat spatiul aerian si nici macar de soldatii inamici nu era bagat în seama ! Câmpul deflector îl apara grozav de bine...!

      Facusera treaba buna baietii din grupa si le era recunoscator. Daca tot sunt atât de bine puse la punct toate, ce-ar fi sa treaca putin si pe deasupra statului major si bazei aeriene dusmane?! Trase mansa si lua înaltime suficienta cât sa aiba o panorama perfecta a taberei inamice. Se învârti pe deasupra buncarelor de beton, camuflate foarte ingenios cu gazon si arbori artificiali, în asa fel ca numai un ochi experimentat ca al lui putea sa perceapa diferenta dintre natural si artificial si vazând ca tot neobservat ramâne, hotarî sa reduca altitudinea. Mai coborî 500 de picioare, dar tot nimic! Parea invizibil pentru inamic... Se lasa si mai mult, trecu chiar pe deasupra capului generalului McRay, seful statului major, mai-mai sa-i zboare casca, dar ofiterul superior parea ca habar nu are de asta, sau se prefacea doar ...?

      Da, asta era! Se prefacea! Cum Dumnezeu sa se faca de râs dând cu mâna dupa muste când nu se vedea nimic deasupra?! Era stapân pe sine dom' general, avea sânge-n instalatie ! Ce naiba, daca ar fi fost un cacacios nu ar fi ajuns stat-majorist si sef pe deasupra! Înregistra în imagini tridimensionale toate dispozitivele de lupta, toate aparatele aflate la sol, buncarele ofiterilor si ale combatantilor de rând si întoarse aeroglisorul la pozitia acasa. Mai survola o data buncarul din care iesise McRay si cu viteza mica, cea mai mica pe care o putea obtine aparatul sau, trecu iarasi pe deasupra zonei PSY, death zone cum o denumisera camarazii sai înainte de acest zbor de încercare. Avea un chef grozav sa deschida focul cu tot armamentul de bord , sa le faca zob toate instalatiile de supraveghere si aparare, toate aparatele de zbor si masinile de asalt dar ordinul era cât se poate de clar: "fara gesturi inutile, fara dovezi inutile de bravada, era doar un test, un zbor de încercare a noului echipament de protectie"! Se lasa lin pe suprafata pistei de la statul major al trupelor sale si actiona portiera . cu un bâzâit abia perceptibil se dadu în laturi lasând în aceeasi clipa si cele câteva trepte. În fata scarilor ce coborau spre intrarea subterana a comandamentului erau adunati câtiva ofiteri , cei care-l însotisera pâna la aparat înaintea plecarii. Discutau aprins, uitându-se în directia lui si gesticulau caraghios de prinsi de importanta conversatiei. Se apropie, lua pozitie de drepti si salutând regulamentar, asa cum o cerea situatia, începu sa raporteze desfasurarea si încheierea misiunii.

      "Ce naiba au astia, au capiat cu totii? Vorbesc de mine, de misiunea mea, de scut, se uita la mine, dar..."

      - Domnule general, striga el scos din sarite, permiteti sa raportez! Hei! Generale! Sunt aici, în fata voastra, ce dracu', nu ma vedeti?! Hei! Tâmpitule, dracu' te-a mai facut si pe tine stat-majorist, pri-ves-te-ma!!!

      - Ce-o fi cu Sammy, domnule general? Trebuia sa vina pâna acum! Sa fi dat baietii din grupa de cercetare gres cu scutul de protectie si sa fi pus vecinii mâna pe el? Sper ca nu s-a lasat prins de viu de animalele alea!

      - Sunt aici, cretinule! urla Sammy scos din minti. A I C I, T Â M P I T U L E!!!! Aici...!

     

© Copyright George Grigore
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online