evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Poveste cu un zmeu  -  Cursa  -  Damnarea numelui  -  Jocul  -  Oglinda îngerilor  -  Himera  -  O lumânare pentru mama !  -  În căutarea lacrimilor pierdute  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (V)  -  Ziua în care a dispărut Mircea  -  Visătorul  -  Robotul  -  Aniversarea  -  Revederea de 20 de ani  -  Meduza (XI)  -  Umbrele nopţii  -  Câmpul de luptă  -  Experimentul  -  Criminali Umanitari  -  Molecula Vieţii de Apoi  -  Conştientizarea  -  În umbra deasă a realităţii  -  Viola  -  Poetul cerşetor  -  Jocul  -  Alfa si Omega. Moon  -  Variaţiuni pe o temă mai veche  -  Istoria spirilor de la începuturi până la trecerea munţilor  -  Canicula  -  O nouă zi  -  Engel  -  Omega  -  Timpuri Noi  -  Kamikaze  -  Nu deschideţi uşa  -  Colecţionarul de îngeri  -  Luminile oraşului III  -  Jocul Zeilor (IV)  -  Meduza meduzelor are dreptate !  -  Conştiinţa împăcată  -  Ancheta  -  Uezen  -  Cunoaştere  -  Concurenţă neleală  -  Meditaţie  -  Anul 10000  -  Jocul  -  Începutul  -  Dispariţia  -  Halta părăsită


Alfa si Omega. Moon

Alfa si Omega. Moon
  George Grigore
Program de criză
Misiunea
Ceasul voinicului
Gândacul
ªahul de duminică
varianta print

George GrigorePublicat Duminică, 26 August 2007, ora 09:11

      -Luminatia Ta, se adresa noul venit marelui rege Viran, am îndeplinit porunca ce ne-ati dat si pot sa afirm cu mâna pe inima, jurând pe sufletul marelui nostru stramos, ca alegerea ce a facut Maria Ta în nemarginita-i întelepciune se dovedeste a fi cea mai buna.

      Batrânul si înteleptul rege al poporului Viran se ridica din fotoliul sau si îl privi cu oarecare curiozitate pe tânarul ce îndraznise sa-i tulbure ceasurile de odihna spirituala, apoi, prefacându-se suparat, se rasti la el:

      - Cum îti permiti tu, un nimeni, sa-mi întrerupi tihna dupa-amiezii? Cine esti tu si cum ai trecut de garzile mele? Întorcându-se spre usa pe care abia intrase tânarul, continua rastit: Garda, la mine!

      Usa se deschise lasând sa patrunda în încapere patru indivizi numai muschi, înarmati pâna-n dinti si având niste mutre ce nu puteau prevesti nimic bun. Tânarul îsi trase arma de la sold si activa câmpul de forta care-i asigura o protectie perfecta. Astfel pregatit, se lasa pe un genunchi în fata suveranului sau, rostind:

      - Maria Ta sa ma ierti, dar de la ilustrul meu parinte am învatat sa nu ma dau prins niciodata atâta timp cât mai pot tine în mâna o arma cu care-mi pot apara cinstea!

      Cei patru asteptau tot lânga usa un semn al stapânului lor pentru a-l face farâme pe nevolnicul care se sumetea atât cu învatamintele tatâne-sau.

      - Ridica-te, îi spuse regele, cine esti si din ce misiune zici ca te-ai întors?

      - Sunt locotenentul Krohns si servesc în flota întâi avangarda, Luminatia Ta!

      - Esti ruda cu generalul?

      - Este, adica… îsi pleca privirea si-si dezactiva scutul, simtind ca pericolul trecuse, a fost tatal meu…

      - Cum a fost? Nu mai este tatal unui fanfaron care se da mare luptator ce nu se teme de moarte?

      - Nu, Maria Ta, a pierit într-o încaierare cu bastinasii pe planeta a treia din sistemul Clim, unde ne-ati trimis în recunoastere…

      - Asa… facu dus pe gânduri regele, povesteste-mi!

      - Maria Ta, în sistemul Clim, aflat la 30 de parseci de aici, am gasit o planeta, cea de-a treia, care seamana atât de mult cu Viran a noastra doar ca nu are nici un satelit natural si este populata de oameni de mai multe rase si culori. Se afla pe aceasta planeta mai multe continente despartite de oceane întinse si linistite, aidoma celor de acasa. Le-am survolat pe toate si am vazut munti înalti si câmpuri manoase, dar si deserturi de siliciu. Atmosfera este respirabila si curata, iar stratul de protectie nu permite trecerea razelor nocive din spectrul luminos. Tocmai asolizasem pe unul din continentele din emisfera nordica, pe o câmpie întinsa si acoperita cu ierburi înalte si admiram privelistea cu ilustrissimul general si parinte, bucurându-ne de vederea muntilor ce se aratau în departare, gândind la câta bucurie va avea Luminatia Ta, când, strecurându-se ca niste serpi, pe nesimtite a sarit în picioare o ceata de salbatici cu pielea rosie, aruncând asupra noastra o ploaie de pietre pe care pesemne le duceau cu ei si bete ascutite lansate dintr-un fel de scule ori arme din care am adus si Mariei Tale una. O astfel de aschie i-a strapuns gâtul generalului, care nu apucase sa-si activeze scutul. Otrava cu care era mânjit vârful s-a dovedit a fi ucigatoare. Pâna sa ajungem la nava, pâna sa încercam sa-i dam primul ajutor, tatal meu a închis ochii pentru vesnicie, dar nu înainte de a-mi lasa cu limba de moarte sa vin la Maria Ta si sa-ti povestesc totul, transmitându-ti ca planeta, desi are o populatie ostila, este cea mai buna pentru a ne aseza.

      Batrânul rege al viranilor îsi sterse o lacrima ce izvorâse la auzul povestirii despre moartea bunului sau prieten, se aseza din nou pe fotoliu si cu un semn îsi concedie paznicii care se supusera muti, parasind în graba încaperea.

      - Si spui ca generalul a considerat planeta a treia din sistemul Clim buna pentru noi?

      - Da, Luminatia Ta.

      - Bine… Apasa pe un buton ce se afla pe mânerul fotoliului si relua: Sa vina marele consiliu. Îi facu semn tânarului locotenent sa ia loc si se cufunda în gânduri.

      Cei 24 de consilieri s-au prezentat cât au putut de repede si dupa ce au ascultat si ei istorisirea tânarului Krohn au hotarât în unanimitate ca propunerea regelui lor este cea mai înteleapta, cu atât mai mult cu cât rataceau prin spatiu de mai multe unitati de timp viraniene necesare ca planeta pe care o parasisera din cauza racirii sa faca o revolutie în jurul stelei careia îi apartinea.

      Mai hotarâra, tot la propunerea batrânului rege Viran, ca locotenentul Krohns sa fie avansat, în amintirea tatalui sau, la gradul de general si sa i se încredinteze comanda flotei de avangarda.

      Cei treizeci de parseci i-au strabatut în alte doua unitati de timp viraniene. Ajunsi în preajma planetei au înscris nava lor sferica pe o orbita circumplanetara si au purces la cercetarea celor sapte continente pentru a gasi locul cel mai bun sa construiasca bazele.

      Planeta semana într-adevar atât de mult cu cea pe care trebuisera sa o paraseasca, dar ei erau atât de putini! Pierdusera mai mult de jumatate din efective în încaierarile cu hoardele de banditi galactici, dar tot mai ramasesera destui sa poata pune bazele unei lumi noi. S-au raspândit peste tot pe cele sase continente populate, raspândind învataturile lor dupa puterea de întelegere a oamenilor primitivi din lumea noua. Pe nava mama, transformata acum în satelit al planetei a ramas statul major si flota de aparare împotriva eventualelor atacuri ale invadatorilor , de unde au urmarit ani în sir semnalele care mai veneau prin subspatiu de pe Viran. Într o zi însa, statia lor nu a mai prins nici un semnal , fie el cât de slab. Viran murise…

     

© Copyright George Grigore
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online