evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Dl. Ics  -  Avocatul celui care a vrut să mă omoare  -  Poză de buletin  -  Strada castelului : Câte lumi  -  Andru  -  Evadare din Paradis  -  Timpul  -  Stâlpnicul  -  K  -  Aer  -  Jocul Zeilor (VI)  -  Ciorna  -  Sender: High_Orbit_God  -  Cursa  -  System Error  -  Exterminatorul  -  Experienţă pecuniară  -  În noapte  -  Genocidul  -  Între ziduri  -  La copcă  -  Povestea ţării Nucalanoi  -  Ultima frontieră  -  Conştientizarea  -  Corabia nebunilor  -  Pânza de păianjen  -  The Alien Revolution  -  Câmpurile magnetice ale lui Belizarie  -  Turnul de calcar  -  Sclipiri de Soare  -  Necunoscutul intrigant  -  Flida Flado  -  Jurământul  -  Punct. ªi atât  -  Inelele lui Saturn  -  Efect de înflorire (Napoca)  -  Călătoria  -  Luminile oraşului XXVI  -  În tren  -  Halta părăsită  -  Delir  -  Cap de listă  -  Destin  -  Proprietate cu casă şi pădure  -  Luminile oraşului 2 (I)  -  O scânteie într-un ocean de linişte  -  Luminile oraşului XXX  -  Întâlnirea  -  Trãind în cercul vostru strâmt, vã credeţi genii  -  Intoxicaţia. Investirea de novice


Mutare disciplinară

Mutare disciplinară
  Ana Veronica Mircea
The Hell
Coincidence
Behind the scenes
Dear God!
Ucid
varianta print

Ana Veronica MirceaPublicat Duminică, 15 Iunie 2003, ora 10:05

      - E o colonie mica. Cum de ati acceptat sa veniti tocmai aici, domnule doctor? întreba administratorul, un barbat între doua vârste, cu un început promitator de burta si cu o chelie deja bine conturata.

      - Mica?! De ce spuneti asta? se mira doctorul si imediat zâmbi, multumit de sine, fiindca tocmai reusise sa înlocuiasca raspunsul cu o întrebare. Eu vad un dom mare, curat si foarte bine întretinut! Si fete taare frumoase!

      Luându-si un aer de falsa modestie, administratorul zâmbi la rândul lui, extrem de încântat de impresia buna pe care o facea fieful lui cel putin la prima vedere.

      - Da, domnule doctor, e un dom mare, si eu ma straduiesc din rasputeri pentru ca organizarea si aspectul sa nu lase câtusi de putin de dorit. Însa e singurul dom al coloniei. Singurul, întelegeti? Si nici nu e suprapopulat. Pe aici nu sunt decât mineri si terraformatori si nu toti au familie. Avem mai degraba cupluri homosexuale, desi exista si bordelul, si fetele de la bar, si cele de la hotel... Hotelul nu e mare, turisti nu vin mai de loc, dar mai pica câte un afacerist, câte-un aventurier, câte-un reprezentant al oficialitatilor. Ma rog, oficialii sunt sefii mei, îi cazez în casa de oaspeti a Administratiei, unde puteti sta si dumneavoastra pâna ce va alegeti si va amenajati una din locuintele disponibile. Puteti sta în vecinatatea artistilor avem doi pictori si o sculptorita, sau printre rentieri astia sunt cam o duzina, oameni de treaba, dar ciudati, dupa parerea mea. Cum se poate ca un tip plin de bani sa-si stabileasca resedinta tocmai aici, pe coclauri? Sunt mai ciudati decât calugaritele avem sapte, si-au încropit un minischit în extremitatea nordica. Si mai e si pustnicul, un nebun care si-a construit un minidom în munti, la vreo cinci kilometri de mina... Oricum, revenind la locuinta, eu v-as sfatui sa optati pentru una din zona noastra, a celor din administratie, dar, fireste, alegerea va apartine... Si, apropo de alegere, tot nu pricep cum a putut un baiat tânar si chipes ca dumneavoastra sa aleaga colonia noastra... Nici n-am mai avut doctor de trei ani, de când a plecat domnisoara Alice Bell, o femeie deosebita... A plecat fiindca a fost promovata...

      - Cum ati spus?! tresari doctorul. Alice Bell?!

      - Da, chiar asa, confirma administratorul, si adauga, însufletindu-se: O cunoasteti?

      - Mda, mormai doctorul. A fost sefa mea, pe Terra Nova...

      - Aha, înseamna ca v-a povestit despre colonia noastra... Sunteti cercetator, savant, nu-i asa? Ati venit, de fapt, ca s-o studiati pe Ea, nu-i asa?

      - Pe ea?! se strâmba doctorul. Care ea?

      - Pe Eash, minunea si blestemul nostru! exclama administratorul. Vreti sa spuneti ca nu v-a povestit domnisoara Bell despre vrajitoare?! se interesa, mai degraba dezamagit. Asa îi spunea domnisoara, vrajitoare. E..., a fost o biata orfana taica-su a murit în primul accident din mina, la nici o luna dupa ce dupa ce maica-sa fugise cu o satra de tigani, singura care a trecut vreodata pe aici. Cred ca si ea, maica-sa, era tiganca. Iar Eash a crescut cum a putut, din mila unuia sau a altuia, si s-a facut frumoasa frumoasa cum n-am mai pomenit, Doamne pazeste! Si asa a ramas, domnule doctor, frumoasa si tot tânara, Doamne pazeste! Domnisoara Bell spunea ca are legatura cu faptul ca doarme numai sus, sub cupola domului ma rog, avea dumneaei o teorie, despre nu stiu ce radiatii. Da tot nu putea sa explice de ce, de când s-a stabilit Eash acolo, ne ocolesc meteoritii. Nimic, de ani de zile, ca si cum ceva, ca un soi de câmp de forta, le-ar devia traiectoria, întelegeti?

      - Aha, facu doctorul, de asta domnisoara Bell îi spunea vrajitoare?

      - A, nu! Fiindca vrajeste barbatii. Toti alearga dupa ea ca nebunii... Si eu, acum zece ani, când am venit aici, am patit-o... Si nemernica nu respinge pe nimeni, îi lasa pe toti sa creada ca e foc de îndragostita... Pâna într-o buna zi, când te simti în culmea fericirii, fiindca ea ti se ofera pentru prima oara, si când, dintr-o data, nu mai poti s-o atingi... Ceva, ceva invizibil, ca un soi de câmp de forta, te opreste la câtiva milimetri de ea... Si ea e acolo, înauntru, goala, pe de-o parte facându-ti semne îmbietoare, pe de alta batându-si joc de neputinta ta... Ce mai, pe unii îi scoate din minti, altora le frânge inima... Eu unul înca nu pot sa mi-o scot din suflet, nu stiu daca ma puteti întelege... Fiindca, abia acum pricep, idiotul de mine, probabil ca v-a atras aici zvonul despre comunitatea homosexuala...

      - Eu, homosexual?! se scutura doctorul. Doamne fereste!

      - Vai de mine! Adica..., îmi pare rau pentru dumneavoastra, îl compatimi administratorul. Fiindca..., oh, ce neatent sunt! Asa-i ca ati spus ceva de fete taare frumoase? Nu cumva ati si vazut-o? O bruneta cu ochi verzi, migdalati, zvelta, într-un costum franjurat?

      - O, da, ofta doctorul, si fata i se aprinse într-un zâmbet aparte, pe care administratorul îl mai vazuse totusi de atâtea alte ori, pe atâtea alte chipuri! Cum, prima femeie frumoasa care mi-a iesit în cale e chiar... vrajitoarea? Nu se poate! ... Nu se poate! repeta, înnegurându-se. Cateaua mi-a facut-o!

      - Cine?! exclama administratorul, în timp ce îl batea gândul ca bietul doctor deja înnebunise.

      - Alice! Domnisoara Bell! N-ati auzit?! Mi-a fost sefa! Ea m-a trimis aici. Mutare disciplinara! Pentru ca mi-ai frânt inima, afemeiat nenorocit! Asta mi-a spus când m-a expediat încoace!

© Copyright Ana Veronica Mircea
Comentarii (1)  
TINA
Marţi, 7 Mai 2013, ora 05:35

captivant inceput unde-i restul ?

Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online