evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Curândul  -  Lunea Maniacilor  -  Chat Room  -  Mămica şi El Diablo  -  Cel care nu mai e  -  Theron Girradus  -  Text experimental  -  Luminile oraşului XXVI  -  O şansă pentru câţiva  -  Fie-mi apa uşoară !  -  Cap de listă  -  Puroi II  -  Corabiile lungi  -  Zodia de apă - Niagara poetry  -  Ion cel fericit  -  Pescarul la apus  -  Trãind în cercul vostru strâmt, vã credeţi genii  -  Turnul de calcar  -  Conştiinţa împăcată  -  Strada Cosmos  -  Triunghiul roşu  -  Texte.01  -  Pierderea  -  Visând cu ochiul deschis  -  Lacrimi de stea  -  Rochia străvezie  -  Bătălia pentru supravieţuire  -  Vânzătorul de ghilotine  -  Nebunii lui Arrianus  -  Oglinda  -  "ªi caii se împuşcă, nu-i aşa ?"  -  Înger în oglindă  -  Dincolo de evoluţie  -  Regele animalelor  -  Piatra  -  Toate filmele româneşti au un final trist  -  Coconul  -  Strada castelului : Câte lumi  -  Cinci personaje în căutarea unor măşti vesele  -  Cincizeci  -  Asaltul  -  Transcendere  -  Luminile oraşului XX  -  Stăpânul - Volumul I : Răpirea zeilor  -  Îngerul cenuşiu - Zora  -  Cristerra  -  Solilocviu  -  Luminile oraşului XXII  -  Sclipiri de Soare  -  Cine sunteţi?


Himera

Himera
  Ana Veronica Mircea
The Hell
Coincidence
Behind the scenes
Dear God!
Ucid
varianta print

Ana Veronica MirceaPublicat Duminică, 15 Iunie 2003, ora 10:05

      Amiaza. Ploaie . cu nemiluita! Soare . cu siguranta, dar dincolo de norii parca întrepatrunsi, josi, grosi si plumburii.

      Amiaza pe Himera, unde un an înseamna douasprezece zile lungi (de zece ori cât cele terestre) si ploioase, urmate de o a treisprezecea, în care un imens soare portocaliu îsi împrastie cu aceeasi generozitate lumina si caldura asupra unei planete gradini . un colt de rai care te covârseste cu naucitoarea-i risipa de frumusete.

      Pentru aceasta zi vin turistii si pelerinii pe Himera . si vin din timp, ca sa aiba certitudinea ca-si vor gasi loc în hotelurile de lux, care, în ciuda preturilor exorbitante, nu duc niciodata lipsa de oaspeti.

      Eu am sosit în a opta zi a ploii, mi-am parcat naveta într-un colt al spatioportului, am primit un costum impermeabil si izoterm cu care m-am grabit sa ma echipez si am iesit, nerabdator, în burnita cernuta, metodic, de sadicul zeu al ploii din panteonul local.

      Imediat, una din vestitele buburuze transportatoare . o jumatate de ou urias, cu albul suprafetei exterioare brazdat de zbârcituri negre si înflorit în negi portocalii, semisferici . s-a oprit deasupra mea si, zumzaind, si-a coborât spre mine marsupiul, un soi de nacela ce parea captusita cu catifea galben-roscata.

      I-am acceptat invitatia . asa cum stiam ca se obisnuieste . si, odata ce, probabil, m-a simtit înauntru, marsupiul-nacela s-a ridicat, închizându-ma cu totul în pântecul acelei uriase zburatoare domesticite . asa cum stiam ca nu se obisnuieste.

      - Ajutor! am urlat în microemitatorul costumului. Sunt turistul Zetaen Treibe si cred ca am nimerit o buburuza nebuna! Si-a retras marsupiul în totalitate! Sunt prizonier aici, înauntru!

      - Linisteste-te, Zetaen Treibe, mi-a raspuns o voce calda si calma . si am dedus ca era a îmblânzitoarei de serviciu de la Centrul de Coordonare a Buburuzelor. Esti ghinionist, asemenea accidente se întâmpla la unu dintr-un milion de transporturi . dar nu trebuie sa te sperii! Spune-mi, e lumina acolo, înauntru?

      - Sunt ghinionist?! am continuat sa urlu. Unu la un milion?! Cu ce ma ajuta asta?! Mie spune-mi cum scap de aici!

      - Asta voi si face, Zetaen Treibe, daca-mi vei raspunde la întrebari. Si te-am întrebat daca e lumina acolo, înauntru.

      - Da, este, este, peretii marsupiului sunt de un verde fosforescent.

      - Ce nuanta de verde?

      - De fapt e un bleu verzui, pastelat, catifelat, ceva superb . de o frumusete care ma sperie.

      - Mda, înteleg, se pare ca buburuza ta are putina febra. Dar nu te speria, asta nu înseamna neaparat ca nu e controlabila.

      - Nu neaparat?! am zbierat iarasi. Cum adica? Ce sanse aveti de a prelua controlul asupra creaturii asteia?

      - Noi? Nici una, fireste. Numai tu o poti controla. Apasa-i excrescenta triunghiulara din partea de jos a marsupiului. Asta va pune în functiune . dupa cum ar fi trebuit sa stii! . sistemul translator care i-a fost implantat, si o sa va puteti întelege. Succes, Zetaen Treibe!

      - Mda, asta ar fi trebuit sa fac de la bun început, în loc sa vorbesc cu de-alde tine, am mormait. Apoi am apasat excrescenta . si zumzaitul buburuzei a devenit inteligibil.

      - Perfect, Zetaen Treibe, mi-a spus . si era exact vocea calda si calma de mai înainte. E mai bine sa discutam asa, emitatoarele din costumele voastre îmi dau întotdeauna ameteli . si nu decolez niciodata înainte de a trece pe translatorul atasat mie. Asadar, unde vrei sa te duc, Zetaen Treibe?

      - Ce face?!!! am bâiguit. Cum, înainte am vorbit tot cu tine?!!!

      - Fireste, a ripostat, cu un fel de chicotit. Daca marsupiul e închis etans, orice legatura cu exteriorul se întrerupe.

      - Pai. Si tot ce mi-ai spus despre ghinion, despre accident, despre febra?!

      - Febra e un accident, si culoarea din marsupiu îmi indica cât e de ridicata. Scuza-ma ca te-am folosit drept termometru, dar nu-mi place sa merg la doctor.

      - Si marsupiul?! De ce l-ai închis?! Trebuia sa-l ridici numai pe jumatate!

      - Îmi pare rau, Zetaen Treibe. N-am facut-o intentionat. Când am febra nu-mi pot controla muschii.

      - Poftim?!!! Si eu cum ies de aici?!

      - Iesi cum ai intrat, daca-mi revin înainte de a se scurge ceea ce voi numiti cinci ore. Atât îti ajunge aerul din interior. Daca nu, semenii tai o sa-mi curete marsupiul, adica o sa-ti scoata cadavrul de acolo. Dar nu mi-ai spus unde vrei sa mergi, Zetaen Treibe!

      - La hotelul Fantasya! am urlat cât m-a tinut gura. Si ai datoria sa ma duci acolo neîntârziat! Trebuie sa gasim pe cineva care sa te trateze, sau chiar sa te opereze ca sa ma scoata de aici!

      - Esti greu de cap, Zetaen Treibe? N-ai retinut ca nu-mi place sa merg la doctor? Si n-ai dedus ca n-am nici un chef sa mi se faca operatie?

      - Iar eu n-am nici un chef sa mor, jivina criminala! am zbierat si, plin de ura si de disperare, mi-am adunat toate puterile si am tras un sut în peretele fosforescent al marsupiului.

      Imediat am auzit un soi de sughituri, iar peretii cavitatii în care ma aflam au prins sa valureasca spasmodic, izbindu-ma si azvârlindu-ma dintr-un colt în altul.

      Când, într-un târziu, totul s-a linistit, m-am pomenit zacând într-o râna, naucit de durerea care mi se statornicise în tot corpul.

      -- Idiotule! m-a ocarât buburuza. Nu ti-au facut instructajul? Nu ti-au spus ca nu trebuie sa-ti lovesti purtatoarea? Ia zi, nataraule, ce fel de lumina mai ai acolo, înauntru?

      - Verde prazuliu, am raspuns cu greutate, constatând, îngrozit, ca fiecare silaba reverbera, dureros, de-a lungul si de-a latul trupului meu zdruncinat.

      - Aha, mi-a crescut febra. Asa îti trebuie, Zetaen Treibe. De-acum nu-mi mai revin înainte de a sta ploaia. Trebuie sa zbor spre un adapost sigur, necunoscut de semenii tai . iar tu, daca te distreaza, poti sa-ti reciti slujba de înmormântare.

      - O, nu, nuuu! Ce dracu., ce dracu..! am zbierat, nu mai stiam pentru a câta oara, straduindu-ma sa lovesc cu pumnii în buburuza blestemata, iar ea a ripostat umflându-si excrescenta triunghiulara care-i cupla translatorul si izbindu-ma fara mila în mijlocul fruntii.

      - Ia asculta, mi-a spus aceeasi afurisita de voce calda si calma, ia asculta, agent ZAN3B, nu e suficient ca dormi, în timpul cursului de pilotare a buburuzelor, în asa hal încât îti cade capul pe pupitru? Crezi ca e nevoie si sa-ti învârti pumnii pe sub nasurile colegilor si sa dracui?

     

© Copyright Ana Veronica Mircea
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online