evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Chipul de pe Marte  -  Cerc la persoana întâi  -  Lunea Maniacilor  -  Luminile oraşului XX  -  Povestire  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (VI)  -  Lumea de sus  -  ªi atunci...  -  Ultima eclipsă (II)  -  Pacientul  -  Luminile oraşului IX  -  Inelele lui Saturn  -  Timpuri Noi  -  Canicula  -  Luminile oraşului XXIII  -  Hora Ielelor, Pensiune III  -  Almateea  -  Între două lumi  -  Emoţia reîntoarcerii  -  A şaptea faţă a tăcerii  -  Puroi III  -  Meduza (XII)  -  Eu sunt viu, voi sunteţi morţi !  -  Depozit.01  -  Întâlnirea  -  Ancheta  -  Răscrucea  -  Ceasul voinicului  -  Paradox  -  Meduza (III)  -  Strada Cosmos  -  Obsesia  -  Povestea unui ceas  -  Taina leului  -  La vânatoare da "Eilian"  -  Praf minune (II)  -  Norma  -  Toate celelalte popoare  -  Luminile oraşului  -  Elegie pentru Jeromed  -  Poveste cu un zmeu  -  Fereastra din spate  -  Întreg  -  Dona  -  Brăduţul  -  Vatmanul - O pasiune  -  Război total  -  "ªi caii se împuşcă, nu-i aşa ?"  -  Citadela Asociaţiei  -  Octopolul


ªi atunci...

Marius DamianPublicat Joi, 19 Iunie 2003, ora 10:05

      Ceasul desteptator suna din nou, ca in fiecare dimineataGeo se urni cu greu din pat, cascand si intinzandu-se alene. Dupa un mic dejun frugal iesi in fuga pe scara blocului, tinand de coarne vechea lui bicicleta. Dupa o privire iute aruncata in stanga si in dreapta, se inscrise in trafic si porni spre birou.

     

      La birou porni PC-ul si isi verifica emailurileAcelasi spam de zi cu zi . Verifica listele la care era abonat, insa acolo nu era nici un email. Cine stie, poate mai tarziu isi spuse si porni munca.

     

     

          

      Dupa amiaza, inainte sa plece, verifica din nou mesajele si tot nimc poate din cauza caldurii toti sunt molesiti isi spuse si pleca.

     

      Pe drum opri la taraba de unde isi cumpara cartile. Isi arunca privirea in coltul preferat si nu vazu nimic.

      - Cum de nu mai ai nimic aici, domnu ?

      - Ce sa am? Intreba vanzatorul.

      - Pai ieri erau aici vreo trei romane SF si unul cu OZN-uri, spuse Geo.

      - Cu ce? Se holba vanzatorul, scarpinandu-se in varful capului si intorcand si el privirea spre coltul tarabei.

      - Cu OZN-uri, repeta Geo, ridicand putin tonul si privindu-l tinta pe vanzator.

      - Auzi, fecioras, eu nu stiu despre ce vorbesti, replica alene vanzatorul si se intoarse spre un alt client care se apropiase de taraba.

     

      Geo se intoarse la bicicleta si porni . Ce naiba are mosul asta, zici ca e de pe

      alta planeta rase inciudat de gluma lui Geo oare ce l-a apucat? Brusc, se hotari sa se abata pe la libraria din cartier. Incuie bicicleta cu grija si intra. Inauntru, trecu repede printre standuri si ajunse in partea la care zabovea intotdeauna. Insa pe rafturile respective tronau cateva tratate de medicina si carti naturiste.Din ce in ce mai contrariat Geo cutreiera toata libraria, insa banuiala se transforma in certitudine titlurile SF lipseau cu desavarsire!

      Geo se indrepta spre iesire cu mintea clocotind de intrebari; in drum se opri la vanzatoare, care bineinteles ca ii dadu acelasi raspuns ca si vanzatorul de la taraba, lasandu-l pe Geo perplex.

     

      Afara, soarele dupa amiezei ardea puternic, asa incat Geo se adaposti la umbra la terasa unde se intalnea din cand in cand cu prietenii. La o masa dadu peste Ilarion.

      - Salut Geo, ce-i cu tine? Ai o fata lunga de parca ai fi vazut o fantoma, rase Ilarion.

      - Lasa-ma, Ile, ca nu am chef de glume acum, spuse Geo, asezandu-se, sau mai bine zis prabusindu-se langa Ilarion. Auzi, mai, hai sa-ti spun o chestie ciudata, nu o sa-ti vina sa creziSi ii turui in doua minute tot ce se intamplase din momentul in care iesise de la servici.

      Ilarion il asculta linistit pana ce Geo isi termina povestea, iar dupa il intreba candid ..auzi, Geo, dar ce-i ala SF?

      - Cum ce-I ala SF, Ile, si tu ai innebunit? Toata lumea repeta acelasi lucru azi, striga Geo, facandu-I pe ceilalti clienti ai terasei sa se uite dezaprobatori la Geo.

      - Cred ca ai facut o insolatie Geo, mai bine du-te acasa si ia o aspirina, baga-te in pat si pana maine iti trece si insolatia, si povestea astarase pe infundate Ilarion, facandu-l pe Geo sa o ia din loc furios..

     

      Nu stiu ce naiba se intampla bombani printre dinti Geo urcandu-se pe bicicleta si pronind in tromba spre casa; si Ile asta, oare ce i-am facut de isi bate joc de mine se lamenta in timp ce pedala furios pe bulevardul care dadea in strada lui.

     

      Odata ajuns, isi lua bicicleta la spinare si urca repede cele doua etaje pana la usa apartamentului, descuie si intra. Era racoare si Geo se simti putin mai linistit

      Manca ceva, la repezeala, nici nu mai stia ce, mintea ii era tulburata de intrebarea care nu-I dadea pace oare ce s-a intamplat? .Oare?

      Porni hotarat spre biblioteca lui, de care era foarte mult. Se uita infrigurat la rafturi si rasufla usurat cartile lui, scumpele lui carti erau acolo Lua una dintre ele si se indrepta spre fotoliu si, aruncandu-si privirea pe coperta, inlemni coperta era goala ! O rasfoi infrigurat si perplexitatea se adanci paginile erau goale. Incepu sa verifice cartile, la rand si toate erau asa.Nimic scris, paginile erau goale Intr-un final se prabusi hohotind peste maldarul dezordonat de carti Nu inteleg, nu inteleg.. Intr-un tarziu se ridica anevoie si se aseza la birou, cu capul in maini Se pare ca SF-ul nu mai existaIeri toate erau in ordine, azi nu mai exista !!! Oare ce s-a intamplat? Tot felul de ipoteze incepura sa-I treaca prin cap lui Geo, insa nici una nu I se paru plauzibila si pana la urma adormi cu capul pe birou.

     

      Se trezi brusc. Era noapte si linistea il inconjura. Se uita la ceas era chiar miezul noptiiSimtea ca mintea ii era clara si limpede si atunci il invalui o stare pe care nu o mai simtise pana atunci. Brusc, lua o coala alba de hartie si un creion, si incepu sa scrie.

© Copyright Marius Damian
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online