evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Vatmanul - Reacţiile, Epilog  -  Ambiguitate clinică  -  Omul cu păsări  -  Atingeri sensibile  -  Experienţa însoţeşte sensul ascuns al misiunii noastre  -  Sclipiri de Soare  -  Submarinul Roşu  -  Lumânărica se pregăteşte să trăiască  -  Revederea de 20 de ani  -  Theron Girradus  -  Copilul Visător cu Mâinile de Aur  -  Duel în Lumea Visurilor  -  Întunericul vieţii  -  Invizibilul  -  Strada Cosmos  -  Nu vreau să fiu un erou !  -  Depozit.02  -  Viola  -  În beci  -  Drumul spre  -  Istoria spirilor de la începuturi până la trecerea munţilor  -  Triunghiul roşu  -  Fragile  -  Luminile oraşului V  -  Norma  -  Planeta ascunsă  -  Aventurile Poetului Rătăcitor : (II) Poetul Soarelui  -  Dialog cu Ion Luca Caragiale  -  Drum fără întoarcere  -  Jocul Zeilor (V)  -  Muzica  -  Metastază  -  Sedrina  -  Aripile din cer  -  Dumnezeul unei lumi mărunte  -  Poveste de mahala IV : A înnebunit lupul!  -  Poveste de viaţă  -  Meduza (VII)  -  Luminile oraşului XVII  -  Outland  -  Comando Fox  -  Scrisoarea  -  Factorul "Haos"  -  Vânătorii de poveşti  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (VI)  -  Străinul  -  Gender X  -  Călătoria  -  Luminile oraşului XXI  -  Castravetele


Vânzatorul

Marius DamianPublicat Marţi, 24 Iunie 2003, ora 10:05

       Era Vanzatorul. Putea vinde orice oricui. Nici un angajator nu-si mai putea permite sa-l plateasca.

     

          

      Totul incepuse cu cativa ani in urma. Se angajase ca agent de vanzari la o firma care distribuia calcatoare si filtre de cafea in sistem door-to-door. Timp de doua luni umblase prin oraselul sau natal si vanduse o multime de produse. Vanzarile au crescut si ca rezultat fusese avansat ca si asistent de vanzari la sediul firmei. Dupa inca trei luni de activitate in care reusi sa dubleze volumul total de vazari al firmei incepura sa se intereseze de persoana sa cei din conducerea centrala. Viata lui incepu sa se schimbe, isi lua masina, se muta intr-un apartament in centrul orasului, toate mergeau din ce in ce mai bine. Dupa alte doua luni cei din conducerea centrala il chemara in capitala si deveni manager general pentru distributia liniei de produse pe care incepuse sa o vanda la inceput. Se descurca din ce in ce mai bine, distribuitorii cu care discuta cumparau din ce in ce mai mult si facu multe deplasari in teren pentru a ajuta la cresterea vanzarilor in toate orasele in care aveau distribuitori. Intre timp salariul sau crescuse lunar, asa ca isi schimba masina si isi cumpara o vila la marginea orasului. Intra incet in lumea buna a capitalei si participa la o multime de petreceri si evenimente mondene. La sfarsitul anului fu declarat vanzatorul anului si poza lui ajunse pe rpimele pagini in mai multe reviste si cotidiene. Incepu sa primeasca cereri in casatorie si dupa fiecare petrecere ajungea acasa cu cate o fata superba care de abia astepta sa intre in patul lui Viata lui era extraordinara, se schimbase total Cand se gandea la momentul in care batuse pentru prima oara la usa unui prospect, ii venea greu sa creada ca ajunsese aici Manager general, vanzatorul anului . Munca I se parea foarte usoara , discutiile cu clientii duceau intotdeauna la un contract ferm si toata lumea era multumita. Vanzarile firmei cresteau, cresteauDevenise evident pentru toata lumea deja ca totul I se datora lui Patronii firmei isi frecau mainile de bucurie vazand rezultatele si il avansara din nou. Devenise managerul general al intregii firmei, cu un salariu dublu si cu procente substantiale din profit. Continua sa munceasca in ritmul lui si rezultatele continuau sa arate foarte bine, dar, dupa alte cateva luni ceva incepu sa scartaieNu mai avea aceeasi placere ca inainte, se simtea plictisitSi atunci isi indrepta atentia spre una din ofertele numeroase care ii veneau din partea concurentei. Insa acum se indrepta spre o firma multinationala care avea birouri in capitala. Dupa doua saptamani se muta dincolo si deveni general manager pentru toata tara. Produsele firmei erau cu totul altele, insa pentru el nu era o problema asta. Continua munca aici si in 6 luni rezultatele firmei se imbunatatira cu aproape 40 de procente.

      Aceste rezultate extraordinare atrasera atentia tuturor. Firmele concurente incercara sa il convinga, insa refuza toate ofertele venite Ramase la firma la care era si isi facu treaba foarte bine. La sfarsitul anului consiliul de administratie ii propuse sa preia toata partea de vanzari la sediul central. Accepta si dupa o saptamana era deja mutat in cel mai puternic oras al planetei si incepu munca saAvea o noua provocare acum si se simtea multumit.

      Insa nu era singura companie multinationala din lume.Ceilalti devenisera gelosi pe succesele firmei la care lucra Dupa o perioada in care fiecare incerca sa il atraga si nu reusi, unul dintre proprietari avu o idee. Ii invita pe toti proprietarii marilor firme la o consfatuire secreta, unde dezbatura problema si in final, se intelesera ce aveau de facut Il vor clona.

      Dupa cateva luni se prezenta la biroul lui un delegat din partea celorlalti si ii inmana o invitatie la o discutie privata cu toti proprietarii de multinationale. La inceput incerca sa refuze, dar pana la urma nu reusi . Delegatul era cea mai frumoasa fata pe care o vazuse vreodataEra exact fata pe care o visase in noptile sale de singuratate, pe care o cautase . Si atunci ii smulse si el promisiunea ca se vor mai vedea.

      Se prezenta la intrunirea respectiva, care se petrecu undeva in Pacific, pe o insula mica, dar parca rupta din paradis.

      Asculta cererile celorlalti si le accepta pe toate.Pretul era perfect, realizase visul sau cel mai ascuns Se ridica, ii saluta pe toti si iesi. Inainte de iesire se opri la un birou unde o asistenta draguta ii culese o picatura de sange din degetul aratator pe o lamela de sticla.

      Iesi si o vazu pe Ea : era fata care venise in biroul lui, zambindu-i . O lua de talie si plecara amandoi spre malul oceanului, pe plaja alba si fina.

     

     

     


     

      - De unde au stiut ca voi accepta ? o intreba el, plimbandu-si mana pe copasa ei perfecta.

      - Erau siguri. Pe mine m-au creat special pentru tine, zambi ea.

      El surase si accepta ideeaIn definitiv, avea tot ceea ce dorea, contracutl era ferm si nu mai putea fi reziliat de nimeni si de nimic Iar clonele sale.Vor aduce situatia la cea initiala, inainte ca el sa apara Daca toti sunt la fel de buni. Nu ?

     

© Copyright Marius Damian
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online