evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Între „Ei” şi noi, Pământul! (I)  -  Cursa  -  Big Bang Boo  -  Mutare disciplinară  -  Echilibrul  -  Groparii  -  Vânătorii de poveşti  -  Sfântul  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (V)  -  Meduza (XI)  -  Înainte ca toate imaginile să dispară...  -  Ultima frontieră  -  Epsilon  -  Universul lent  -  Cristerra  -  Cu preţul morţii  -  Canicula  -  Luminile oraşului XXIV  -  Dimineaţă târzie  -  Jocul Zeilor (VII)  -  Fereastra din spate  -  Ziua în care a dispărut Mircea  -  Furnizorul de vise  -  Limoniu  -  Vânzatorul  -  Perdeaua lui Simon  -  În căutarea zborului  -  Capsula  -  Sinucigaş plătit  -  Nu ne vom mai întâlni în toamnă, domnule profesor !  -  La frontieră  -  Tranzit  -  Pasomii  -  Legenda "OMU"-rilor  -  Zodia de apă - Niagara poetry  -  Depozit.01  -  ...ªi la sfârşit a mai rămas coşmarul  -  Luminile oraşului V  -  Dacă ar fi fost să alegi altceva  -  Noapte bună, Andrei  -  Nu este prima dată  -  El cu durerile şi greşelile lor  -  Interferenţe  -  Principiul alibiului  -  Povestea trenului  -  Conştiinţa lui Uezen  -  Bătălia pentru supravieţuire  -  Călătorie în spaţiu-timp  -  Rapsodia  -  ªahul de duminică


Păsări de pradă

Anda MoculescuPublicat Vineri, 10 Octombrie 2003, ora 10:05

      Am încercat sa descriu în prezentul raport, îsi începea Colonelul confesiunea, probele obtinute în ultimul meu voiaj pe Pamînt. Pamîntenii sunt fiinte foarte evoluate pentru conditiile de care dispun. Ei apar într-o maniera specifica, fiind rezultatul cooperarii (premeditate sau nu) dintre doua individualitati antagonice în principiu dar complementare ca forma. Nu fiecare contact creeaza o alta forma însa exista o mare probabilitate ca lucrul acesta sa se produca. Este un fapt pozitiv întrucît pamîntenii evolueaza într-o forma finita desi nu sunt fiinte finite. Ei fac parte din grupa a treia si toate celelalte dimensiuni le percep sub denumirea confuza de "timp". Pentru ei, "timpul" are efecte catastrofale inducînd degradarea inegala a învelisului lor protector. Fenomenul începe odata cu aparitia formei respective de "viata" care îsi mareste volumul, într-o "prima" miscare si îsi reduce volumul în "a doua" miscare, conform legilor generale ale universului: expansiune si contractie. Mentionez ca notiunile de "prima" si "a doua" au sens numai prin raportare la ideea pamînteana de "timp".
      "Viata" reprezinta masura de "timp" a unei forme în evolutia planetara.
      Erdeer zîmbi: "Viata în trei dimensiuni". Ajunsese la episodul al doilea, iar Colonelul revenise în dimensiunea natala, încarcat de lauri, dupa misiunile reusite de pe Pamînt si Soare. Bineînteles, îl astepta o sotie blînda si iubitoare, un fel de "penelopa" stelara - Erdeer nu stia nimic despre fidelitatea intergalactica dar banuia ca lucrurile nu puteau sta altfel decît pe Pamînt. Daca într-adevar era vorba de fiinte rationale viata amoroasa a Colonelului nu sarea departe de preferintele soferului de la posta lor! Calendarul cu juna blonda si serafica, în partea de sus si cu bruneta fierbinte "în partea de jos", spunea totul despre cum vad viata partenerii nostri de sex masculin. De cînd resimt primele pulsiuni sexuale, "barbatusii" viseaza o pereche pasiva si stabila care sa nu le puna probleme, sa nu "ciripeasca" decît ce le convine urechilor lor sensibile, în vreme ce ei ar zburataci fericiti prin diverse umbrare, în compania unor sexy pasarele de noapte. Probabil ca era firesc ca sexul dominant sa aleaga situatiile cele mai avantajoase pentru propria bunastare si placere! Chestiunile amoroase nu fac exceptie de la regula generala, indiferent ca vointa se impune cu pumnul sau persuasiv, printre soapte.
      Din motive lesne de înteles, nevasta trebuia sa fie calma si docila iar amanta- "fatala" si naprasnica! În acest fel, ambele contribuiau la satisfacerea dorintelor si, în special, a orgoliului alesului inimii lor. Nu doar pentru ca barbatul iubit are nevoie de liniste acasa si de senzatii tari în afara domiciliului ci, mai ales, fiindca orice barbat "adevarat" trebuie sa arate ca el este seful si numarul unu al familiei. Amanta, în schimb, este încurajata sa îsi demostreze independenta astfel încît toata lumea sa considere ca ei îi convine nemaipomenit situatia ambigua în care se afla si ca "ea" vrea sa îsi pastreze libertatea. "Macar de-ar fi independenta cum vor ei sa para", gîndi Erdeer, rasfoind cu un aer absent, cartea. Femeile respective cîstigau bani si aveau, eventual, o cariera dar, în majoritatea cazurilor, cariera si banii lor depindeau direct sau indirect de barbatii cu care traiau. "Sigur, exista si exceptii dar cîte femei sunt cu adevarat atît de puternice încît sa reziste tentatiei de a alege calea cea mai usoara? Calea adevarului e cea mai grea dar numai ce e cladit pe adevar ramîne."
      Încaperea se umplu imediat de pasari cu pene de toate culorile care zburau bezmetic, ciripind, fluierînd, croncanind. Pasari docile, pasari de prada. Erdeer rîse iar si închise cartea, facînd totodata un mic semn cu aratatorul. Hologramele disparura din sala de lectura.
     

© Copyright Anda Moculescu
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online