evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Ultima eclipsă (II)  -  Hora Ielelor, Pensiune II  -  Puroi III  -  Zodia de apă - Niagara poetry  -  Tocăniţa de ciuperci  -  Viola  -  Poetul cerşetor  -  Floarea de loldilal  -  Ceasul voinicului  -  Curcubeul  -  Proză absurdă  -  Jazzonia : Cartea Cruciadelor  -  Sfântul  -  Obsesia  -  Jeopardy  -  Texte.01  -  Recreaţia  -  Aripile din cer  -  Ziua a şaptea  -  Satiră robotică  -  Elixirul vieţii  -  Resacul Timpului  -  Fereastra din spate  -  Dl. Ics  -  Aniversarea  -  Uezen  -  Păsări de pradă  -  Zombi  -  Improvizaţie (teatru burlesc)  -  Luminile oraşului VII  -  Masa de duminică  -  Sentofagia  -  Oglinda  -  Ceaţa  -  Emoţia reîntoarcerii  -  Uşa de la baie  -  Parte din mintea ta  -  Alertă !  -  Vise în adâncuri de stâncă  -  Luminile oraşului X  -  Casa galbenă  -  Îngerul cenuşiu - Angela  -  Vid imprevizibil  -  Unii îmi zic Charon...  -  Poveste de viaţă  -  Răspuns fără întrebare  -  Vatmanul - Mass Media  -  Halucinaţie  -  Coşmar  -  Luminile oraşului 2 (III)


Bătălia pentru supravieţuire

Bătălia pentru supravieţuire
  A.T. Tezeu
Oraşul
Mocirla
Femeilor...
Eu şi Cu Mine
Blasfemii : Globul de Crăciun
varianta print

A.T. TezeuPublicat Sâmbătă, 11 Octombrie 2003, ora 10:05

      Capitolul 1: Inceputul

     

      In departata galaxie a Fecioarei, pe planeta cu nume de cod pamintean F20 sau cea cu numele de Meta, o gloata de limici milita pentru declaratia de razboi impotriva Oamenilor ce le invadasera teritoriile nelocuite din subordinea lor. De asemenea in consiliul Shak`Kural, singurul consiliu suprem limic unde se adunau toti conducatorii de microcoloni, coloni si nave orbitale si unde se discutau problemele exerne importante printre care si declaratiile de razboi, conducatorii limici au hotarit, prin vot de unalimitate, atacarea bazelor terane din galaxia Fecioarei.

      Cateva zile mai tarziu, in consiliul anual al presedintilor galactici terani, se discuta planul de reorganizare al planetelor si a coloniilor intra planetare ce se aflau sub dominatie sau vasalitate teresra.Aceasta intrunire se disputa pe saturn o planeta vasala Imperiului Teran.Tocmai cand Presedintele Suprem a Terrei, Andreescu, isi exprima punctul de vedere in privinta costurilor acestei reorganizari patrunde in camera, scufundata parca intr-o liniste totala, un tanar postas galactic scotand din buzunarul de compreisi al gecii un micro-cip media ce il inmina lui Andreescu uitand parca sa se plece in fata preseintelui suprem. Revoltat As Lincoln, presedintele coloniilor de pe Sirius, Spuse:

      -Cum iti permiti baiete, suntem totusi intr-unul din consiliile tersre, pentru numele liu Dumnezeu !!!

      -Lasa-l spuse Andreescu calm. Spune baiete ce te aduce in fata acestui mare consiliu ?

      -Scuzati-ma, domnule Andreescu am fost trimis de Capitanul Astro captanul bazei .

      -Da, stiu cine e Astro. De ce te-a trimis, zi?

      -Ca sa va dau acest microcip. Era disperat, cred ca e ceva foarte urgent.

      Dupa aceste vorbe curierul se inapoie iar Andreescu introduse cu grija microcipul in aparatul de rulat iar spre marea lor mirare pe ecran aparu fata insangerata a Capitanului Starc, cel ce a fost lasat la comnda coloniilor din galaxia Fecioarei in locul Capitanului Suprem Serca ce venise la aceasta intalnire, ce spuse, cu o voce disperata:

      -Limici ne-au atacat cu nave, roboti, de toate, coloniile din galaxia Fecioarei au fost sterse de pe fata pamintului.

      Apoi in cadru aparura doi limici ce il anihilara pe Capitanul Starc iar apoi spusera intr-o limba paminteana stalcita, parca dorind sa enerveze publicul ce privea terifiat:

      -Am recucerit Fecioara, vom recuceri universul si vom sterge de pe fata universului tesutul uman.

      Vazind si auzind aceste vesti Capitanul Suprem Serca scoase un tipat si spuse incet:

      -Daca as fi fost acolo , "acolo".

      -N-ai fi putut face nimic. Nu intelegi asta este declaratia de razboi a limicilor. Uitati ce vom face:vom scoate de sub rezrva toate cadrele militare, vom scoate din hambare tot echipamentul de lupta egzistent, ba chiar in plus, vom scoate de sub antenamente echipa Q3 ce am creato cu ocazia creeri ligii galactice si ce se afla pe P 0.5 nava aia batrina ce orbiteaza in jurul batrunului Pamant.

      -Prea arziu, domnule A toate rasele s-au declarat imune.

      -Ce conteaza. Cati oameni fac parte din acea escadrila ?

      -Trei domnule A Francois Napoleon, Andrei Antonescu si Alec Hitler.

      -Forte bine. Pe ceilalti eliberatii iar pe oameni ii astep pe Saturn.

      Auzind aceste vesti Francois, Andrei si Alec pleacara impreuna cu navele lor de escadrila spre Saturn. Pe drum insa sunt instintati ca trebuie sa aterizeze pe cea mai apropiata colonie terestra pentru a fi teleportati direct pe Saturn.

      Ajunsi langa camera principala a bazei Saturniene sunt intampinti insusi de Andreescu ce le ureaza bun venit. Apoi spuse:

      -Voi veti avea o slujba simpla: va trebui sa gasiti si sa distrugeti baza centrala de comanda a limicilor. Au fost create niste nave speciale pentru voi cu o manevrabilitate mai usoara putand suporta trei tunuri. Veti avea costume specifice acestei escadrile si va veti striga prin interceptoare doar dupa numele de familie. Veti primi, de asemenea, arme de mina adica pusti si pistoale de laser. Va egzista o nava mama, ce va fi condusa de un nou coleg ce va face parte din acest moment din Q3, cu ajutorul careia veti putea patrunde in hiper-spatiu cu usuritate.

      Pe usa aparu un omulet ce se prezenta:

      -Ma numesc Carol Rober si sunt noul vostru coleg, sper sa ne intelegem si sa putem lucra ca o echipa.

      In cabina in care salasluiau cei trei baietise auzeau niste sunete:

      -Ba, l-ati vazut ce mic este, cum l-au primit in armata ?

      -Lasa-l sa vedem ce poate sa faca, apoi sa discutam.

      -Eu sunt de acord cu tine, daca ofi vre un super dotat din ala ?

      -Sa vedem baieti, important e sa nu ne omoare, sa stiti ca trebuie sa ascultam de sfaturile lui deoarece el conduce nava mama, sa stiti !

      -Da, da, ce ne crezi prosti ? Crezi ca nustim ce face capitanul unei nave mame ?

      -Vrei sa iti raspund la intrebare ?

      -Hai, Lasa mitocaniile astea sti, noi vorbim lucruri serioase aici ?

      -Bine, bine, hai sa mergem in sala de antrenamente sa vedem cum merg puicutele astea pe care ni le-a dat Andreescu !!

      -Bai, nu fi nerespectuos, Presedintele Suprem al Terrei, Te rog frumos.

      -Bai mancatias cum zici tu, doar nu te crezi cel mai tare ?

      -Multumesc ca recunosti, dar ce mai stam hai la antrenamente.

      Ajunsi la cala plina cu simulatoare spatiale, il gasesc, spre marea lor mirare pe "piticul tocilar" precum I-au pus ei porecla. Se antrena la unul din simulatoare scotand de altfel un scor miraculos. Cei trei il abordara in gluma:

      -Bai zi-mi si mie parola pentr a-ti da asa scor mare ! spuse Alec in gluma.

      -Ha ha, ce glume super faceti. Sa stiti ca tatal meu m-a invatat sa pilotez.

      -Da ? Si cine ar fi tatal tau ?

      -Voi il cunoasteti drept "Tezeu" dar defapt il chema Alex Rober.

      -Tu ? Fiul lui "Tezeu" ? N-are cum ? Tu nici nu sti cine a fost "Tezeu". A fost instructorul meu de zbor, cel ce m-a invatat sa zbor.Mie mi-a salvat viata sacrificandu-se.

      -A deci tu esti renumitul "SkiBorg" da ?

      -Sigur, nimeni altul.

      -Intr-un timp doream sa te omor, dar apoi cu invataturile de la tata am intrat in armata si... am ajuns aici.

      -Acum ma bucur ca Andreescu te-a ales pe tine sa fii capitanul navei mame. Spuse "SkiBorg" sau Adrei.

      -La inceput mi-a fost frica. Se aude o voce groasa si imbatranita din pragul usii.

      -De cand stati acolo ?

      -Si este Presedintele Suprem al Terrei domnul Andreescu. Asa se zice mai nou.

      -De atita vreme. Va rog sa ma scuzati nu stiam ca ...

      -Nici o problema ori cum numele asta e prea lung. Dar haideti continuati cu antrenamentele uitati eu plec chiar acum. Si domnul Andreescu iesi pe usa

      -Haideti, facem o lupta mica ? Voi trei si eu singur. Ar trebui sa fie destul de usor pentru voi.

      Dupa o ora de antrenamente, in care scorul devenise foarte strins in ciuda difrentei de echilibru incele doua echipe, alarma de atac suna si in cateva secunde cei, paru deacum buni prieteni, ajung in hangarul principal acolo unde erau depozitate echipamentele si navetele cladite special. Dar prin reportofon Andreescu spuse:

      -Scuzati-ne de deranj a fost un mic virus in sistem, oricum echipa Q3 sa se prezinte imediat pe puntea principala unde va avea loc sedinta finala inaintea plecarii lor.

      Ajunsi pe puntea principala sunt intampinati de Andreescu precum si de capitanul coloniei de pe saturn:

      -Baieti ordinele voastre sunt clare, sper, trebuie sa descoperiti unde isi ascund limicii sediul central de unde controleaza aceasta campanie iptriva pamantnilor si sa o distrugeti. Scurt si la subiect. Probabil de actiunea voastra atarna soarta teranilor si sper sa reusiti.

      -Da dar, nu avem nici un punct de plecare ? Doar nu putem sa o luam de la zero.

      -Nu nu nu o luati de la zero. Inteligenta ne-a furnizat niste informatii referitoare la un grup ce doreste pace. La iceput cica era format doar din limici ce se luptau impotriva vechiului Imeriu Limic al lui Karl'Lan dar acum grupul e format dintr-un amalgam de rase. Ei ar putea sti unde se afla acest centru. Noi am incercat sa luam legatura cu ei dar agentia de securitate limica ne intrerupe de fiecare data transmisia de aceea voi va trebui sa ii contactati personal.

      Apoi Capitanul Astro prelua cuvantul:

      -Sper sa va intoarceti curind, fortele terestre nu vor reusi sa tina la granita terestra mult timp armata limica. Toate armatele terestre au fost angrenate la aceasta asteptare infricosatoare. Limicii inca nu au atacat dar in orce moment noi suntem pregatiti pentru ei. Sper sa intelegeti importanta misiuni voastre. In scimb eu va salut si va astept cat de curind inapoi cu vesti bune. Scuzatima ca nu pot sta chiar pana la plecarea voastra dar sunt cerut in sectorul A2 sunt niste probleme la prelucrarea oxigenului.

      Apoi se retrase si iesi pe cea mai apropiata usa.

      -Haideti baieti va conduc pana la nava mama.

      Dar de o data o sirena necunoscuta de urechea celor din Q3 rasuna dupa care Andreescu dezorientat spuse:

      -Intrusi.

      Apoi fugi la cel mai apropiat post de control si il ceru la intervideofon pe Capitanul Astro:

      -Domnule Astro ce se intampla ? Ati descoperit intrusi ?

      -Nu, domnule Andreescu limicii au reusit sa introduca in ventilatia din zona A2 porii lor de clnotransformare. In cateva ore tot sectorul A2 va deveni o trupa de soldati limici, va rog domnule Andreescu, plecati cu baietii de pe Q3 asa e cel mai bine.

      -Dar dumneavoastra, Venim sa va luam.

      -Nu, ma aflu la 3210.

      -Domnule Capitan al coloniei saturniene Astro va salut pentru patriotism, veti primi medalia patriotului teran post-mortem.

      -Va rog domnle Andreescu spuntile copiilor si sotiei mele ca I-am iubit, se afla pe Pamant in vizita. Va rog frumos.

      -Daca aceasta va este dorinta asa voi face. Baieti trebuie sa plecam cat mai putem, haideti.

      -Dar nu mergem dupa Capitanul Astro ?

      -Zona 3210 se afla la marginea zonei A2, haideti ca deja au inceput sa se muteze deoarece Capitanul Astro ave probleme cu vorbirea.

      Doua zile mai tarziu Q3 ajunge pe Sirius1 unde dorea domnul Andreescu sa ajunga,dupa care incepura cautarea rebelilor.

     

          

      Capitolul 2:Intalnirea cu Comandorul Zinuk

     

     

      Trecusera cateva saptamini de la ultimul contact cu bazele terane, Bazic plutea in spatiul intunecat parca asteptand ceva, de fapt membrii Q3 aveau o intalnire cu Zinuk asa zisul sef al organizatiei ce milita iptriva imperiului limic. De-o data din spatiul intunecat iese un fel de gaura multicolora din care iese un crucisator limic. Pe puntea centrala a lui Bazic sau a navei mame, cum era cunoscuta la lansarea ei, rasuna sirena de atac:

      -Toata lumea la posturi, haideti ca va lansez navetele fara om Francois ai grija cu tunu secundar nu e reparat complet ca tu a trebiut sa teiei in gura cu Capitoliu saptamana trecuta si n-am reusit sa repar tot.

      -Ce sa-I fac bai vere bai m-a enervat nava aia limica n-ai vazut, vrea sa ne striveasca de Sirius 2, ce Dumnezeu ?

      -Eu ti-am zis doar.

      Aceasta conversatie avea loc prin intercomul ce baietii de pe Q3 il aveau implantat in sistemul nervos central.

      -Baieti, spuse Alec, eu zic ca organizatia asta cu care am luat contact are o capusa.

      -Crezi ? spuse, spuse Andrei cuo anumita ironie.

      Dar pe ecranul central al telecontactorului apare fata unui limic ce purta o cicatrice serioasa pe obrazul drept:

      -Ce sa intamplat pe nava voastra ? E ?

      -Dar tu cine mai esti ?

      -Nu sti cu cine ai dialogat 2 saptamini cu cineva care nu sti cum arata ?

      -Tu esti Comandorul suprem al Limicilor Razvratiti Zinuk ?

      -Numai eu si nimeni altul. Da ce credeati ca va ataca limicii ?

      -Pai cam asa ceva

      -Voi nu stiti ca limicii nu folosesc crucisatoare Zermic cica se misca prea repede pentru ei, este singurul creat in lumea limica.

      -Aaaa. Oricum as dori sa veniti dumneavoastra impreuna cu coloneii dumneavoastra pe Bazic.

      -Vad ca nu prea aveti incredere in noi !! Iar apoi rasa copios.

      -Asta e adevarul, fara suparare dar am distrus cam multe nave limice pentru "a nu sufla chiar si in iaurt" daca intelegeti ce doresc sa zic.

      -Da, da, inteleg vom veni la bord cu o naveta transportor, desigur fara arme.

      -Va vom astepta.

      Comandorul Zinuk impreuna cu cei doi colonei ai sai Sik si Asi aparura exact la ora specificata de Comandor. Au fost asteptati de cei patru componenti ai echipei Q3 ce I-au invitat sa faca o mica promenada pentru a le prezenta nava.

      -Domnilor aceasta este o nava mica dar confortabila si rapida ce ne este necesara pentrua a descoperi baza limicilor ce trebuie anihilata, de acest lucru depinde supravietuirea rasei umane.

      -Sunt de acrd cu tine, dar acest lucru nu poate fi posibil.

      -De ce ?

      -Pai noi ce avem de castigat cu acest lucru ?

      -Imedia dupa ce vom distruge aceasta baza va avea loc o cadere de stat, voi veti crea o revolutie totala si veti reusi sa inlaturati de la putere actualul imperiu limic.

      -Dragul meu Carol, e buna propunerea ta, dar eu o am pe a mea: Voi ne ajutati pe noi sa ii inlaturam pe Ghorki si pe ai lui de la putere, iar noi vom opri razboiul impotriva voastra. E mai simplu.

      -Pentru tine, vei avea puterea limica iar in acelas timp vei putea anihila rasa umana. Foarte frumos.

      -N-ai pic de incredere in noi.

      -Zic si eu, Un limic l-a omorit pe taica-meu, nu vreau ca unul sa ma omoare si pe mine, inelegi? Zi, batem palma pe oferta mea sau o lasam balta ?

      -Faci niste afaceri foarte avantajoase pentru tine. Batem palma doar daca dupa ce veti elimina sediul central ne veti ajuta si pe noi la marea revolutie.

      -Fac afacerile in asa fel incit teranii sa nu aiba de suferi. Si in schimb sunt de acord sa va ajutam cu revolta, daca voi ne veti ajuta sa anihilam sediul bine ?

      -Sunt de acord. Sper ca cooperarea noastra sa dureze.

      -Eu ma rog sa reusim, ce sa zic e aproape imposibil, doar ne batem cu intreg imperiul limic.

      -Prea bine. Ne vom vedea in cateva saptamini. Acum trebuie sa plec, limicii sunt pe urma noastra. Ar fi bine sa plecati si voi de pe aici cica si-au facut o itreaga flota ce ne urmareste pe noi.

      -Inainte de plecare as dori sa va mai intreb daca nu cumva in corporatia voasta exista vre un spion ?

      -Sigur cum ziceti voi .Orce padure are uscaciunile ei, dar stim sa ne ferim de el ba chiar ii dam alte puncte de reper.

      Dar de o data, o alta poarta hiper-spatiala se deschis din ea iesind trei crucisatoare.

      -Au venit spuse Comandorul Zinuk, parca cu o amaraciune totala.

      -Scapam noi de ei, baieti ba posturi, hai sa hace turta de crucisatoare.

      In cateva secunde trei nave minuscule fata de crecisatoare ies din carlinga lui Bazic si arunca cu o rapiditate fulgeratoare deasupra celor trei crucisatoare cite o bomba, intorcinduse apoi de unde venisera.

      De-o data o mica strafulgerare se vede la suprafata celor trei crucisatoare iar apoi Carol spuse:

      -Stati aici catea secunde dupa care puteti pleca.

      -Ingenioasa bombe, spuse Zinuk, folosesti pulsorul hipofizic pentru a introduce in crucisator un virus letal pentru sisteme, dar nu stiai ca, compiuterele au beckup-urile ?

      -Si virusul are.

      -Cum I-ai facut backup la virus, dar este impotriva legilor virusologiei compiuterizate.

      -Suntem in razboi, iar virusul nu are un backup ci patru, fiecare rezerva celuilalt.

      -Voi pamintenii stiti sa improvizati.

      -Suna a o lauda la adresa oamenilor ?

      -Da pai asta si doream sa insemne.

      Dupa ce se salutara Comandorul impreuna cu cei doi colonei ai sai plecara. Urma a se intalneasca trei saptamini mai tarziu pentru a planifica intraga lovitura de stat.

     

     


     

      Capitolul 3:Adevarul gol golut

     

     

      Trecuse o saptamina de cand Q3 se intalnise cu comandorul Zinuk acestia aflandu-se actualmente in spatiul hiper fiind urmariti de o trupa de comando ariana, angajata de Imperiul Limic pentru ai anihila.

      -Bai baieti sa stiti ca m-am plictisit de astia, hai sa intram in spatiul normal si sa ii anihilam.

      -Crezi ca va fi usor, spuse Alec, sa sti ca arienii au cele mai bune navete de lupta precum si indemanarea pe masura. De ce crezi ca, Carol a ales sa fuga ?

      -Stiam si eu asta desteptule, dar ma calca pe nervi cu pocnitorile lor.

      -Sa schimbam subiectul sa nu ne facem griji despre ei nu au sa ne ajunga nici o data.

      -Gresesti cumplit, spuse Carol cu un fir de enervare, daca continuam asa in doua ore ne ajung si va trebui sa iesim din hiper.

      -Noua de ce nu ne-ai spus ?

      -Am zis sa nu va ingrijorez, credeam ca ne vor lasa in pace.

      -Francois, Alec, haideti la nave, spuse Andrei, stiti ca viteza nu conteaza in hiper-spatiu ci doar istetimea.

      -Baieti, cred ca ei sunt mai isteti ca noi.

      -Ori cum in doua ore suntem morti asa ca acum sau peste doua ore tot aia.

      -Mare adevar graiesti haideti sa mergem. Carol tu ne ajuti cu tunurile de la bord O.K. ?

      -Tura asta fac cum mi se canta dar alta data nu mai pupati baieti.

      -Da da asa ai spus si pe Marte.

      -De data asta vorbesc serios.

      -Ultima data, promitem. Aaaa,ne-ai reparat navetele ?

      -Ba mai mult v-am mai pus inca un tun cu laser si unca un motor h2. O sa aveti super vitza si o putere de distrugere aproape de doua ori mai mare.

      -O.K. Multumim mult spuser cei trei tragatori intr-un cuvant.

      -Pai ar trebui ca am lucrat o groaza la ele.

      Cele trei nave imbunatatite iesira din carlinga lui Bazic iar aceasta se intorse la 360 de grade parca dorind da inte in cele cinci navete ale Arienilor. De-o data una din cele cinci nave iese de sub formatia creata si arunca cu o viteza spectaculoasa o mica bomba deasupra Bazicului iar apoi o mica flacara apare la exteriorul navei.

      -Baieti, spuse Carol, au aflat despre bomba-virus si ne-au atacat cu ea.

      -Reusesti sa neutralizezi virusul ? Intreba Alec un pic uimit.

      -Pai ce crezi ca eu creez o arma pe care nu o pot neutraliza ?

      -Pai nu stiu.

      -Oricum va rtrebui sa va descurcati singuri cu astia pentru cateva secunde voi fi in pana de curent si ar fi mai bine sa nu intru in bataia focului sa nu se strice ceva

      -O.K. noi ne ocupam de astia tu sa ai grija sa nu te electrocutezi pe acolo. Baieti rupeti radurile hai sa le aratam ce inseamna a pilota un avion.

      In spatiul hiper se dezlantuise o batalie grandioasa. Arienii dominau cu usurinta desi ambele parti aveau pagube majore la bord, dar nu stiu cum se facu ca Adrei ajuns in spateleu nuia dintre arieni trase direct in motor iar nava disparu fara pic de explozie. Apoi parca uimit spuse:

      -Baiti nu au motoarele de hiper-spatiu acoperite, cred ca de asta sunt asa de rapizi. Oricum o simpla bubuitura la spatele lor si vor fi ejectati din hiper-sptiu.

      Astfel reusira cei trei tragatori de elita sa scape de trupa de comando ariana. Reitorsi la nava descoperira ca virusul nu stricase prea mult. Doar un televizor din camera lui Carol a carui antivirus incerca sa elimine virusul prajindu-si propriile circuite.

      -Baiti, spuse Carol dorind sa puna mana la gura deoarece un inceput de cascat ii miji pe fata, eu zic sa mergem in camerele noaste, sa ne uitam un pic la T.V. dupa care sa ne intindem in aqauali sa-l programam pentru o ora si sa dormim.

      -Ce ma, spuse Francois un pic infricosat, vrei sa ma intind in aparatul ala, mai intii o sa dorm pe jos si deabea dupaia.

      -Bine, bin eu o sa ma bag in aquali si voi o sa inbatriniti in somn O.K. ?

      -Ia mai lasama. Hai somn usor ne vedem peste o ora.

      Acest aparat despre care vorbea Carol era o inventie creata chiar de el ce scotea tota apa din corp astfel corpul nu mai inbatrinea in timpul somnului.Apa era reintrodusa in corp impreuna cu un numar foarte mare de vitamine astfel avand o putere benefica asupra organismului uman.

      Dar ceva o lua razna iar la o jumatate de ora de la programarea aparatului alarmade virus uman a navei rasuna ca un tunet asupra intregii nave.Alec, Francois si Andrei se sculara fara nici o problema deoarece ei nu se introdusera in aparatul ce scotea apa di corp, dar Carol increzator in inventiile sale adormise in aquali iar compiuterul aparatului, blocat de alarma de virus uman nu incheiase procesul de introducere a lichidului cu vitamine in corp uitind sa introduca lichidul in partea nervului central ce stimula miscarea membrelor inferioare lasidu-l pe Carol paralizat de la briu in jos.

      Ajunsi pe puntea centrala si negasindu-l pe Carol cei trei tragatori se avantara direct in camera acestuia gasindul uluit de faptul ca picioarele nu ii reactioneaza la stimuli.

      -Baieti sunt paralizat de la brau in jos, dupa care rase ironic.

      -Ti-am zis Carole, te-am preveni sa nu-ti incerci masinariile create de tine pe propria piele, spuse Francois cu o anumita mihnire in suflet. Andrei dute la infirmerie si adu caruciorul domnul e singurul ce cunoaste nava, paralizat sau nu este un virus uman la bord si doar el stie sa il extermine.

      Ajunsi pe puntea centrala Carol reusi dupa cateva minute sa distruga virusul uman creind de asemenea un vaccin impotriva posibililor virusi ce ar fi putut intra in corpurile celor patru calatori printre stele

      -Probabil ca in acea bomba o fi fost vre un virus uman introdus de arieni, oricum e distrus. Apropo asta duce catre o alta discutie: De unde stiau arienii cum sa faca acele bombe, am analizat explozia si ...

      -Da, perlua Alec, este chiar bomba ta, un pic inbunatatita. Astfel ajungem la o dilema.

      -Sigur, nu este o dilema, nu mai este cel putin, Zinuk lucreaza pentru limici

      -Dar de ce ? Intreba Andrei pulversat.

      -Ca imperiul limic sa afle toate comploturile terane.

      -Da asta ar fi scopul principal, dar Zinuk are o minte diabolica, cred ca are si el planurile lui, ma intreb daca nu chiar in timp ce noi vorbim el incearca sa darime domnia si sa se impuna chiar el la putere.

      -Nu, acum e prea slab, n-ati vazut ce crucisator avea, vai de mama lui.

      -Da, asteapta lovitura noastra dar in acelas timp in caz ca noi dam gresi el va ramine "mana dreapta" a domniei si a curtii supreme limice.

      -Foarte ingenios, si o minte foarte diabolica, dar de ce au facut un atac cu bomba ta Caro - unde e Carol ?

      -Nu stiu unde e, o fi plecat.

      -Cum poti sa lasi un om deabia paralizap de unul singur, mai ales un soldat ? Nu stii ca - hai sa-l cautam.

      -Poate o fi la el in camera lui, spuse Andrei in drum spre usa.

      -Sa nu fi sigur. Poate o fi in atelier sau in hambar. Alec, tu te duci in hambar, eu o sa ma duc la el in camera iar tu Andrei te vei duce in atelier, O.K.

      -Bin sefa aaa - pardon, sefu.

      Dupa citeva secunda toti ajunsera la destinatie, dar nimeni nu il gaseste. Francoi anunta prin intervideofon:

      -Daca nu l-am gasit nici unde incercati si voi, dadetiva cu presupusu numai gasiti-l.

      -Pe cine sa gasiti ? Intrega Carol ce interveni pe aceeasi frecventa.

      -Unde Dracu ai fost ? spuse Alec enervat.

      -Credeati ca o sa ma omor nu-i asa ? Nu va faceti griji nu o sa va las singuri in spatiu, sa nu va fie frica, nu de alta.

      -Ha, ha, oricum unde esti ?

      -In ... ,da ce nu pot avea un pic de intimitate ?

      -Spune domne... unde esti ca daca mai taci mult face Alec infract.

      -Sunt in cala cu piese de schmb imi fac un carucio-propulsor ca daca tot o sa ramin asa macar sa ma simt mai bine.

      -Bine, biene. Pun cursul catre Terra ?

      -Da am chief sa vad vechiu Pamint si in plus, trebuie sa ne aprovizionam de pe Jupiter cu unele aparate.

      -O.K. s-a facut sefu.

      Trecusera aproximativ doua ore de la convorbirea de mai sus. Nava Bazic se pregatea sa faca saltul din hiper-spatiu in spatiu cosmic, cand de o data pe ecranul puntii principale aparu fata mult mai imbatrinita a Presedintelui Suprem al Terrei, domnul Andreescu:

      -Cineva ? E cinva acolo ? Echpa Q3 raspundeti.

      -Da domnule Andreescu, spuse Francois cu o uimire bizara, ce se intimpla ?

      Vad ca ne contactati pe frecventa de pericol maxim.

      -Da, este o urgenta. Trebuie sa aterizati cat se poate de repede pe Saturn 2.

      -Suntem langa Jupiter, ajungem intr-o ora si jumatate.

      -Am ineles. Va astept cu nerabdare.

      Dupa care ecranul se inchise subit.lasindu-se pe punte o liniste de mormint pana cand Carol aparu cu un fel de motocicleta fara roti.

      -Ce faceti baieti ? Va place noua mea trotineta ?

      -Ne-a sunat Andreescu pe frecventa de urgenta maxima. Vrea sa aterizam cit se poate de repede pe Saturn 2.

      -Asa sa fie. Ce ! Ceva nu era in regula ?

      -Da, avea o aura ciudata. Nu l-am m-ai vazut asa pina acum.

      -Ati inregistrat transmisia ?

      -Da sigur e ultima.

      -Sa o verific, desi nu cred.

      Dupa o jumatate de ora Carol reaparu pe puntea principala acolo unde restul echipajului misuna caun card de furnici.

      -Baieti, Andreescu e. Dar are un aer ciudat. Pentru orce precautie ne vom lua armele laser cu noi.

      -S-a facut colega.

      -A, nu mai sunt safu' ?

      -Francois si-a luat acest titlu de la ...

      -Da, da.

      -Oare ce o dori sa ne spuna Andreescu ? Intreba Alec indiferent fata de discutia intrtinuta de Carol si Andrei.

      -Nu am nici cea mai mica idee, interveni si Francois.

      -Baieti nu incercati sa ocoliti ce mi-s-a-ntimpat, a fost numai vina mea si o meritam, oricum m-am gandit si e mai bine asa. Ma misc mai repede si in plus am si un set de instrumente precum si pistolul laser la mine si nici macar nu le simt.

      -Ma intrb cum o reactiona Andreescu cind te-o vedea.

      -Speram ca bine, daca nu, pe noi ne concediaza.

      -Ha, ha,spuse Alec cu o aura vesela.

      -Nu, vorbesc serios.

      Ajunsera pe Saturn 2 si aterizara pe una din paltformele pentru navele mijloci si mari dar spre marea lor mirare comitetul de primire lipsea cu desavarsire. Nici tu soldat de punte nici tu brangardier nici tu Andreescu, peste intreaga baza se asezase parca o aura icetosata de mister si tristete.

      Carol cugeta sa graiasca ceva, ceva ce salasluia in mintile tuturor:

      -Parca am fi intr-un film de Hitchcock, francois dute si adu tunurile palsmatice pentru a ne asigura.

      -Si tie ?

      -Nu eu il am incorporat in trotineta.

      -Patrunsera astfel, inarmati pana in dinti in baza. Totul era scufundat intr-o liniste criminala ce starnea frica. Cand de-o data prin telefoanele incorporate in ei se auzi o voce:

      -Baieti ? Unde sunteti ? Va astept de ceva vreme.

      -Suntem aici in baza Saturn 2.

      -Baieti voi sunteti in aripa parasita, noi suntem pe partea cealalta a lui Saturn 2.

      -Da ce s-a intimplat cu partea asta.

      -A fost devastata de niste jivine cu instinct animalic trimise de limici. Sa aveti grija, la ultima scanare a zonei se mai gaseau niste animale asemanatoare.

      -Bine. O sa scanam si noi nava cind ne intoarcem, ca am lasato deschisa.

      -Sa aveti grija. Va astept cat se poate de repede.

      In drum spre nava, cei trei fura surpinsi de o ambuscada de ginole.

      -Bai Carol, spuse Alec surprins, nu a spus Andreescu ca vor fi doar citeva jivine din astea de-ale limicilor, aici e o infanterie inteaga.

      -Nu mai comenta si scoate tunul plasmatic. Haideti baieti, sa facem friptura de ginole.

      Cei patru se luptara cu bravura dar jivinele ii incoltira si reusira sa le smulga din miini toate armele ce le aveau in sub-dotare.

      In acele momente terifiante in care nici macar trotineta lui Carol era ineficienta Francois reusi sa scoata cateva cuvinte pe gatlej:

      -Baieti, daca aici ne vom gasi pieirea, ma simt omorat ca am aparat steagurile omenirii alaturi de voi.

      -Si noi, spusera ceilalti trei intr-un cuvint.

      De-o data o voce se aude in incaperea in cre se tinuse lpta:

      -Ma bucur sa vad ca va intelegeti asa de bine. Cand ma gindesc ca primaoara cind v-ati intalnit mai aveati putin si va luati la bataie. Carol ? Ce Dracu' ai patit ?

      -Domnule A !!! Fugiti o sa va omoare.

      -Nu, nu pe mine, nu pe voi. Dronele astea ginole ma asculta pe mine, savantii de pe Marte le-au creat. Va plac ?

      -Am si eu o intrebare, spuse Carol enervat, n-am facut treaba buna ?

      -Ba da nu mai aveti mult si va veti termina misiunea.

      -O.K.,si atunci ce aveti cu noi ?

      -Nimic, am vrut sa testez dronele pe cea mai buna echipa a mea, de aceea v-am chemat aici.

      -Acum, va rugam frumos sa le spuneti sa plece, nu ma simt prea bine inprejurul armelor limice.

      -Bine. Apoi Andreescu se adresa jivinelor: Haideti. La tata sa va dea ceva de mincare.

      -Ce faceti ? Nu stiati ca ginolele sunt carnivore, mai presus, maninca oar carne umana.

      -Nu v-am spus ca sunt facute de cei de pe Marte. Astia sunt facuti sa manince doar carne de limic.

      -Nu mi se pare o idee geniala, Domnule Presedint Andreescu stiti proverbul acesta: Ce se naste din pisica soarece maninca ?

      -Da si ? Vrei sa insinuezi ceva ?

      -Nu conteaza, treaba dumneavoastra, oricum, eu nu-mi propun sa iau unul la bord, spuse Francois enervat.

      Dar in spatele sau, Alec se asezase si mingiia una din jivine. Francois se intoarse, vazindu-l pe Andreescu zimbind si spuse:

      -Daca cineva din echpajul meu mai pune mana pe vreuna din jivinele astea va il omor cu mina mea.

      -Ia mai scutestema, incepu Alec, sti ce haiose sunt ? Dar de data asta sunt de acord cu tine, sunt un produs limic si pe cit de jucuse sunt pe atit de mortale pentru om.

      -Stiti ceva, am vrut sa le testez pe voi nu sa va intreb daca va plac ! Spuse Andreescu un pic suparat de faptul caechipei Q3 nu-I suridea ideea cu ginolele.

      -Si vreti sa le puneti la bataie cu urmatoarea lupta impotriva limicilor ?

      -Da, Aceste animale vor salva o sumedenie de soldati

      -Zic ca faceti o mare greseala ! Spuse Carol un pic mihnit.

      -Asta e parerea ta. Dar tu ce-ai patit ?

      -Am ramas paralizat. Am vrut sa-mi testez un nou aparat creat de mine, dar I-am pus un compiuter slabut si s-a blocat la o alarma.

      -Ce sa-ti fac. Si ziceai de mine.

      -Da, dar eu mi-am pus doar propria viata in risc pecind dumneavoastra !

      -E, numa propria viata, interveni Andrei, vroia si ca si noi sa intram in paparatul ala, chiar ne facuse cite unul, dar noi am refuzat.

      -Vezi, Carol, noi semanam foarte mult, nu inteleg de ce nu esti de acord cu aceste animale !

      -Pentru ca nu le-ati creat dumneavoastra. Vedeti eu am facut patul, el m-a paralizat, dac-I paraliza pe vreunul dintre ei, si arata catre colegii sai, nu mi-o iertam niciodatadar dumneavoastra veti pune vina pe savantii de pe Marte in caz ca ceva nu ar merge bine, nu dumneavoastra neaparat ci guvernul.

      -Da, vorbesti un adevar, dar sunt prea mici sansele ca acest proiect sa esueze.

      -Cum ziceti dumneavoastra, il aproba Carol cu o farima de dispret in voce.

      -Haideti, sa vorbim despre altceva, subiectul acesta va raudispune. Apropo v-ati mai intilnit cu Zinuk ?

      -Nu, dar ne-au atacat niste nave ariene si ne-au lovit cu una din bombele inventate de Carol, bomba a carui plan i la spus lui .

      -Zinuk, completa Carol.

      -A, deci a tradat cauza suprema a organizatiei ce o conduce !

      -Nu.

      Si cei patru Q3 ii spusera lui Andreescu ceea ce au pus ei cap la cap.

      -Da, afirma uimit Andreescu, aceasta e cea mai logica explicatie. Dar totusi ramine o intrbare: de ce v-a atacat imperiul limic cu propriile arme ?

      -Da, astac ramine o intrbare importanta.

     

     


     

     

      Capitolul 4 : Ce-a de-ea doua intilnire cu Comandorul Zinuk

     

      Alec, privea melancolic ecranul de-a lungul caruia era desfasurat radarul pozitronic ce arata cum dispare din raza de actiune a navei baza de pe Saturn. Cand deodata Alec sari alarmat si un pic surprins de punctisorul rosu ce aparu pe cercul din care era format radarul. Imediat dupa aceasta tresarire a trgatorului navetal alarma de inamic rasuna zdruncitor. Restul ehipajului ce se afla la odihna o dinioara aparu pe punte, ia Alec inca un pic buimac intrba:

      -Cati sunt ?

      -Doar un crucisator, raspunse ferm Alec, cred ca e Zinuk !

      -N-are ce cauta in acest perimetru.

      -Poate ne-o fi urmarit, cine stie ce-o vrea.

      -S-ar ptea sa aiba dreptate Alec, spuse Francois, are dimensiunile hirbului ala pe care il are Zinuk.

      -Bine, bine, oricum, pregatitiva de atac, poate, totusi, limicii inca mai folosesc astfel de crucisatoare. Nu poti fi nici o data prea sigur.

      De-o data, ecranul principal se deschise iar in spatele sticlei, aparu aceeasi cicatrice:

      -V-am speriat, nu ? Rasuna galagios glasul pitigaiat al lui Zinuk. Vad ca ati scapat de gasca mea de arieni, sunteti acceptati in societatea noastra. Si rase copios, cu gura pana la urechi.

      -Arieni ne-au spus, ininte de a ne ataca ca vin din partea imperiului limic. Spuse Carol un pic iritat de superficialitatea comandorului.

      -da, pai asa le-am spus sa va comunice. V-a placut bomba, eu am proiectat-o, numai ca nu I-am pus virus.

      -Cum nu I-ai ps virus ?

      -Pur si simplu, de ce ? facu Zinuk o moaca enervata.

      -Pai, primul a fost virusul de compiuter, virusul meu iar apoi a aparut un virus biologic.

      -Eu nu am implantat nici un virus in bomba, dar avea memoria necesara pentru a-I fi implantat unul, cit despre cel biologic chiar nu stiu nimic, deabea reusit sa prind toate firele alea, dapai sa mai bag si un container cu virus.

      -Poate arienii chiar lucrau pentru imperiul limic. Doar ca tu nu stiai, poate ca ei au implantat in bomba virusii.

      -Ca sa vezi !! Spuse Zinuk uimit, oricum, I-ati distrus.

      -Nu stim sigur, I-am scos din hiper spatiu subit, ar fi trebuit sa boara.

      -Sigur, ori sa moara ori sa-si distuga navele, si corpurile aproape complet.

      -Zine de ce ai venit, ca n-oi fi vrut sa luam masa.

      -Nu, dar mi-e o foame !!!!

      -Hai la bord sa vedem ce vesti ne aduci, intercoml nu e niciodata prea sigur.

      -Da, venim, sa puneti masa si apoi inchise.

      Ajuns la bord, comandorul Zinuk ne-nsotit de aceasta data de generalii sai privi surprins puntea principala si intreba uimit:

      -Si masa unde e ?

      -Doar nu vorbeai serios nu ?

      -Ba sibur ca vorbeam serios, un limic nu discuta probleme de razboi niciodata cu burta goala

      Cei trei tragatori stelari pusera in graba o masa cam saraca in timp ce Carol ii povestise comandorului modul in care acesta a ramas infirm.

      Uimit de nepasarea lui Carol asupra paraliziei proprii, Zinuc incerca sa isi ceara scuze, dar Carol le refuza spunand ca este vina, numai a persoanei sale.

      Cei cinci se asezara la masa iar comandorul Zinuk spuse cu o voce subra:

      -Oameni buni, aceasta cadere de stat nu mai poat intarzia ocazia ni s-a ivit iar noi trebuie sa profitam de ea, limcii din minele de Elerium 342 au inrtat in greva si se indreapta spre capitala imperiului, parlamentul ar fi omorit toti minerii, dar, evenimentul a fost prea mediat iar imperiul nu poate actiona, in acelas timp, se desfasoara o puternica pentru coroana, intre mai multe case nobile. Cum v-am spus momentul este prielnic, am facut niste planuri si m-am gandit ca daca voi, cu ajutorul meu, veti imobiliza puterea militara puterea militara a statului, eu voi reusi sa preiau comanda. Trebuie sa actionam in maximum doua luni pamintene. O. K. ?

      -Luna viitoare vom ataca baza militara, daca ne veti da locatia ei, apoi, lovitura de stat va fi foarte usoara, doar va trebui saintri in parlament si sa te declari imparat, restul il va face greva minerilor O.K. ?

      -Bine, locatia precisa a bazeiva va fi data cum ajung pe nava. Sper sa reusim ! Doresc sa inchin un pahar de ..., ce e asta ?

      -Vin, vin rosu de la potgoriile de pe Terra.

      -Bine, vin in cinstea cooperarii noastre, sper sa demolam imperiul limic inca de la temeli, deoarece doresc sa reconstruiesc o societate limica pasnica si plina de democratie.

     

© Copyright A.T. Tezeu
Sursa :   Avangarda
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online