evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Uitare  -  Conştiinţa lui Uezen  -  Păsări de pradă  -  Somnul uitării  -  Vrăjitoarea  -  Luminile oraşului VI  -  Salvatorul  -  Avatarul  -  O noapte într-un ceas  -  Decablat  -  Omul - cu - sacul, Timpul şi... Eu !  -  Archeopterix  -  Asaltul  -  Parte din mintea ta  -  Halucinaţie  -  Texte.01  -  Luminile oraşului XI  -  Piatra  -  Stăpânul - Volumul I : Răpirea zeilor  -  Arătarea  -  Răspuns fără întrebare  -  Zori  -  Lumina neagră  -  Tata, ceasul şi căpşunile  -  Luminile oraşului XII  -  Mr. Loverman  -  Gânduri  -  Poveste de mahala IV : A înnebunit lupul!  -  Vizita  -  Interviul  -  De o sută de ori Adrian  -  Mergem acasă  -  Aventurile Poetului Rătăcitor : (II) Poetul Soarelui  -  El cu durerile şi greşelile lor  -  Luminile oraşului XIX  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (II)  -  Războiul  -  Dependent TV  -  Îngerul cenuşiu - Zora  -  ROV-27  -  Melcul  -  Meduza (XI)  -  Floarea de loldilal  -  Câmpurile magnetice ale lui Belizarie  -  Eu, Singularul Absolut  -  Ziua în care a dispărut Mircea  -  Andru  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (III)  -  Furnizorul de vise  -  Copilul Visător cu Mâinile de Aur


Supravieţuitorul

Supravieţuitorul
  Laurenţiu Danu
Cuvântul
Altarul nebuniei
Din leagăn în mormânt
Ruine
Veşnic căutător
varianta print

Laurenţiu DanuPublicat Marţi, 26 Octombrie 2004, ora 10:05

       Cuvintele, scrise cu litere de mîna înclinate spre dreapta si putin tremurate, începura sa dispara, rînd dupa rînd, înghitite parca de gura flamînda a unei radiere invizibile.
     
      Clipi uimit, rapid, de cîteva ori, urmarind inexplicabilul fenomen la care asista.
     
      Coala de hîrtie ramasa goala, asemenea unei fecioare despuiate de haine, îi paru mai alba ca oricînd, un alb nedefinit, pur, pulsînd continuu în ritmul unei melodii aflate cu mult sub pragul excitabilitatii auditive.
     
      Aerul din întreaga încapere începu si el sa vibreze, la unison cu albul ce-si întindea tentaculele ca de caracatita, sorbind totul în jur, imobilizîndu-l în scaunul ergonomic, abia achizitionat.
     
      Încerca sa se elibereze din strînsoare, zbatîndu-se haotic, dînd din mîini si picioare, tipînd din toti rarunchii dupa mîna salvatoare ce întîrzia sa apara.
     
      Se lasa, în cele din urma, cuprins de o amorteala calda ce-i inunda trupul, urcînd cu iuteala de la talpi spre crestetul capului si obligîndu-l la nemiscare.
     
      Un fior electric îi gîdila viscerele cînd vazu ceea ce fusese unul dintre birourile luxoase ale CyberNetX Software fara nici cea mai mica pata de culoare. Totul era alb si calm. Aproape insesizabila, undeva în departare, o vibratie...
     
      Flash-ul puternic însa îl forta sa închida ochii, ce trimiteau sclipiri argintii de durere spre creierul hiperexcitat. Se simti îmbracat în haina racoroasa a unei adieri de vînt de vara. Narile îi erau mîngîiate usor de izul puternic al trandafirilor înfloriti, amestecat, pe alocuri, cu cel al capsunilor pîrguite si zemoase.
     
      Deschise ochii, deodata, larg si simti ca pica liber într-un abis al viselor. Propriul trup îi exploda în mii de fragmente, ca apoi sa se refaca în doar o fractiune de secunda. Putîndu-se misca în voie, se ciupi de cîteva ori, sperînd ca totul sa fie doar o fantasma a imaginatiei sale.
     
      Dar nu era asa.
     
      Imensa pajiste ce i se întindea la picioare, lacul ce arunca jerbe de scîntei rosiatice, cîtiva stejari seculari ce parca stateau de straja la o poarta nevazuta si glasul copiilor. Glasul cristalin al unor copii ce se jucau în iarba, nestingheriti, la o distanta de cîtiva pasi de prezenta lui.
     
      Un nou flash, de data aceasta însotit de o bubuitura puternica,
      îl arunca în aceeasi stare de beatitudine sarcastica de mai înainte. Notele divine din glasul copiilor disparusera, în locul lor instalîndu-se linistea sepulcrala, întrerupta din cînd în cînd de vaietul îndepartat al unor sirene. Se deplasa, aproape înmarmurit de groaza, purtat de firul nevazut al unei vraji, printre ruine fumegînde si gramezi de moloz. Cerul parca se contopise cu pamîntul, învaluindu-l într-o mantie sîngerie. Cazu în cenusa ce acoperea asfaltul, rapus de o lovitura puternica în cosul pieptului.
     
      Lumina. Din ce în ce mai puternica. Pulsînd si dansînd în juru-i ca o haita de lupi înfometati. Se trezi brusc, gîfîind, întins pe o saltea.
     
      Un tip maruntel, cu un halat alb aruncat peste umeri si stetoscopul atîrnat la gît, statea lînga el, în genunchi. Zîmbindu-i, îi puse mîna pe frunte.
     
      - Esti un mare norocos, fiule! Blestematul asta de razboi atomic ne-a cam luat pe nepregatite...
     

© Copyright Laurenţiu Danu
Sursa :   Imaginar.TK
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online