evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Sentofagia  -  Plastic  -  Criminali Umanitari  -  Zori  -  Lunea Maniacilor  -  Poveste de viaţă  -  Mergem acasă  -  Ceasul ispitirii  -  Visătorul  -  K  -  Theron Girradus  -  Începutul  -  Din vitrină  -  Timpul  -  Poveste cu un zmeu  -  Chipul de pe Marte  -  Elixirul vieţii  -  Supravieţuitorul  -  Proiecţionistul  -  Războiul  -  Luminile oraşului XVIII  -  Dl. Ics  -  Hora Ielelor, Pensiune III  -  Îngerul cenuşiu - Zora  -  Damnarea numelui  -  Transcendere  -  Cristerra  -  Visul  -  Al nouălea iad  -  Mesajul  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (VI)  -  Mărire şi decădere  -  Archeopterix  -  Jurământul  -  Piese de muzeu  -  Jeopardy  -  Istoria spirilor de la începuturi până la trecerea munţilor  -  Calul cruciatului  -  Luminile oraşului XXVIII  -  Viola  -  Lecţie de Umanitate !?  -  Poveste de mahala I : Meciul  -  Cap de listă  -  Variaţiuni pe o temă mai veche  -  Bodaproste  -  Casa nebunilor  -  Dimineaţă târzie  -  Arta fugii în cinci acte  -  Coana mare se mărită  -  Intoxicaţia. Investirea de novice


Luminile oraşului 2 (I)

Ciprian UleaPublicat Duminică, 11 Iulie 2010, ora 12:33

      T.J urca prin coridorul ingust si injura cand dadu cu capul de grinda de lemn pentru a suta oara. Tunelul era bun doar pentru o cartita, fostii proprietari fusesera zgarciti cu mica lor pivnita de vinuri, iar TJ si Chloe muncisera pe branci ca sa poata masca mica incapere a armelor.

      Se strecura usor prin coridor si iesi in garaj prin mica trapa. Nu agrea vizitele acolo, iar mentenanta armelor o faceau dupa micul banc cu scule, ascuns de mica masina, veche de 5 ani, o versiune de Toyota Supra 2018, cu un motor pe benzina de 1,3 litri, ajutat de o turbina, plus motorul electric obligatoriu pentru toate automobilele produse dupa 2010. Era o masina fara performante deosebite, usoara, manevrabila, cu 2 locuri, vopsita intr-un visiniu inchis la culoare, cu plafon demontabil. Cealalta masina, un Suzuki Vitara 4x4 mic si decapotabil, tot cu doua locuri, care folosea un motor aproape identic, statea 500 de metri mai incolo, la mica baraca de pe plaja, folosit doar la noul job.

      Se strecura printre Supra si perete si casca. Intra direct in micul living, unde Chloe pierdea vremea cu un film documentar, ii zimbi si se precipita spre etaj, unde aveau dormitorul, un birou mic, si mai ales baia cu dus, grabit sa scape de praful de care era plin.

      Dupa 5 minute iesi afara bine dispus si cobori la Chloe.

      - Deci, incepu el, am facut numaratoarea munitiei si nu stam foarte bine. In plus, cred ca ar fi o idee sa scapam de lansator si de Ingram-uri plus munitia aferenta, ca sa facem nitel loc.

      - Nu stiu ce sa zic, isi trecu ea mana prin par. Am dat ceva bani pe ele. Nu le-am folosit prea des, insa in trecut s-au dovedit bune. Aruncatorul pe de alta parte...

      TJ dadu din cap. Spre deosebire de anii trecuti, aveau acum doar strictul necesar, nu mai dispuneau de arme pe ales, ce nu foloseau vindeau, din lipsa spatiului de depozitare. Pastrasera initial o singura carabina Remington R12 cu bataie lunga, insa Chloe cumparase inca una, pentru cazul in care ar fi trebuit sa angajeze amandoi la mare distanta. Armele comune erau doua Brett-Hewett TR, cu o cadenta mai buna decat Heckler-Koch HK22 insa o bataie mai redusa. In misiunile in care aveau nevoie de putere de foc foloseau un HK22, insa in cazul in care carau o carabina dupa ei, tragatorul lua un automat Brett in loc, fiind mult mai usor de carat. Nu mai folosisera de mult micile automate Ingram, insa le placeau micile rajnite, asa ca nici TJ nu ar fi dorit sa scape de ele. Ca arme de mana pastrasera patru pistoale Beretta aflate si in dotarea LAPD. LAPD si armata foloseau Heckler Koch HK 22 si automate M-46, sistemele de ochire erau compatibile toate de cativa ani.

      Ce era mai important, aveau cate doua perechi de uniforme semiblindate Maki-Aichi A26, ultimul model japonez de camuflaj metamorfic si electronica avansata. In privinta aceasta, japonezii erau inca primii. TJ astepta sa inlocuiasca si cele doua automate Brett Hewett cu doua arme noi, Maki-Surimi M3, care abia intrasera in dotarea unor unitati japoneze, insa deocamdata nu aparusera pe piata neagra americana, iar inca un drum in Japonia ar fi batut la ochi prea tare.

      Pastram Ingramurile momentan, zise TJ, dar aruncatorul il expediem impreuna cu toate celelalte cand vor sosi cele doua Maki M3, cu lansatoarele lor vom putea angaja si blindate usoare. Mai mult nu cred ca vom avea nevoie, sa scufundam vreo vedeta a pazei de coaste de exemplu.

      - De-abia astepti M3-urile alea, nu ?, zambi Chloe. Atunci o sa te rog sa te grabesti sa scapi de lansatorul ala tampit, deoarece vor sosi in 3 saptamani, 4 bucati Maki-Surimi M3, recuperate in urma unei ambuscade in China.

      TJ inchise putin ochii si se schimba la culoare.

      - Chloe, cat ai platit pe armele alea?

      - Ei, n-am reusit sa le scot sub 40.000, insa voiam sa-ti fac o surpriza. Cineva le dorea neaparat si a licitat serios.

      - Daaaa, facu el, nu cumva ai dat 42.000 de dolari pe o arma, 168.000 pe toate, plus 28.000 munitia?

      - De unde naiba ... vrei sa spui ca... avu ea o vaga banuiala.

      - Da, am licitat unul contra celuilalt, facu el. Eu le puteam lua cam la 30.000, insa daca nu apareai tu...

      - Ei na, iar eu puteam negocia pana la 25.000 incepu ea sa rada. O sa-ti scad banii din alocatie si gata, rase ea.

      - Trebuie reparate cele 4 skijeturi, am amanat mereu.

      - O sa reparam doua, oricum ar bate la ochi, rase ea. Oricum sintem modesti, de la un bar pe plaja cu 7 mese si lectii si inchirieri de placi, kite-uri si 4 skijet-uri si plimbari cu barca cu motor, de unde bani de reparatii?

      - Mda, bine ca am scapat usor, facu el. In urma cu 2 saptamani o furtuna starnita din senin la miezul noptii facusera ca oceanul sa mature plaja si sa imprastie cele 4 jetskiuri care-incotro, avariindu-le destul de serios. Mica barca cu motor scapase, era pe peridoc, legata de micul Suzuki. Detineau amandoi o mica afacere, o terasa mica, la jumatate de km de casa, pe plaja. Aveau angajati doi barmani si patru chelnerite care imparteau programul cum doreau, si doi angalati la inchirieri si lectii de sporturi nautice. Treaba mergea grozav, TJ si Chloe dadeau o mana de ajutor la toate, angajatii erau studenti, nu erau platiti mai deosebit fata de alte localuri de acest gen, insa munca era usoara, placuta, bauturile si sandvisurile gratis, si de multe ori ii prindea pe toti miezul noptii la mica terasa. Dincolo de Marylin Beach incepea treptat aglomeratia orasului Los Angeles, hotelurile pentru turistii aflati in vacanta, docurile si micile porturi de marfa si agrement. Marylin Street mergea paralel cu Marylin Beach, una din plajele publice din LA, un loc curatel, ieftin, frecventat in general de amatorii de sporturi nautice, pozitionat la 5 km de costisitoarea Gold Beach cu hotelurile sale private. Marylin Beach era izolata printr-o portiune inospitaliera de vreo 10 km de stanci, dupa care incepea zona comerciala a porturilor de marfuri, in partea cealalta.

      - TJ, a aparut si contractul pentrul docul 13, scoase Chloe nasul din monitor.

      - Cat?

      - Ei bine, l-am luat la 84.000.

      - E grozav, facu TJ uimit. In LA inca nu murim de foame, ba lucrurile devin din ce in ce mai prospere. Iubesc orasul meu.

      - Sint convinsa, rase ea. Se simteau excelent reintorsi in LA. Dupa doi ani petrecuti in Miami, unde criminalitatea crestea pe zi ce trecea, se hotarasera sa-si faca bagajele si sa se mute inapoi in LA. cu 6 luni in urma. De atunci nu avusesera decat cateva contracte usoare, insa stransesera ceva bani in Miami, si se saturasera de toate astea dupa ce TJ fusese injunghiat la o benzinarie dintr-un cartier relativ sigur, pentru 75 de dolari si 50 de centi. E drept, stateau mult mai discreti fata de cativa ani in urma, castigau mai putin, insa armamentul era mult mai usor de intretinut acum.

      - Ce trebuie sa facem de 84.000 Chloe?

      - Pai e mai inteligenta treaba. Frank Lentini incearca sa impuste doi iepuri dintr-un foc. Vrea sa scape de portoricanii din sindicatul armelor, pentru a pastra docul doar pentru el. Piata medicamentelor e in crestere, se pare ca mai bogata decat cea a armelor. Lentini asta nu-i deloc un ingramadit, cred ca a pus un contract pe Martin Giunzelli fiul lui Luigi Giunzelli, recent decedat din cauza noastra. Daca ii reuseste, Lentini se va extinde si va prelua si oamenii lui Giunzelli, logic.

      - Ok, facem ambele treburi?

      - Nu, se opuse ea. Prea complicat, lucrarea deja a fost luata de doua sau trei echipe. Iar pe contractul nostru mai e o echipa.

      - Cand se presupune ca are loc executarea?

      - Pe 20 iunie.

      - Intr-o joi... ok, avem o saptamana in care pregatim terenul.

     

          

      Aerul diminetii era usor racoros, era 7:30, si inca puteai respira. TJ opri si se intoarse fara sa se opreasca din alergat. Erau cu totul cam 8 km de plaja pe care ii alerga dus-intors impreuna cu Chloe sau fiecare de unul singur, in functie de antrenament. De data asta el se apucase sa desfaca un jetski, timp in care ea isi facuse alergarea de dimineata. Sprinta usor spre mica lor terasa numita prieteneste "baraca", iar Chloe ii facu un semn cu mana de la distanta. Tocmai terminase de asezat tejgheaua, iar unul din barmani, Sam, aparuse primul. Silueta ei subtire reaparu ducand sub brat doua placi de windsurf. Se opri apoi si privi la el. Zambi multumita. In ultimele 4 luni isi impusesera un regim de antrenament sever, o alimentatie atenta si rarisera consumul de alcool. Foarte rar TJ isi mai aprindea cate o tigara. Amandoi se apropiau de 30 de ani, insa erau mai in forma ca la 25. Chloe fusese mereu intr-o forma fizica buna desi lipsita de forta. Pentru putin peste 165 cm cat masura, nu cantarea decat vreo 48 de kilograme, fiind foarte subtire. Din pacate, in privinta formei fizice, TJ nu era cu mult mai breaz. In urma regimului sever impus pierduse cam multe kilograme. La putin peste 175 cm el cantarea sub 65 de kilograme. Daca in urma cu cativa ani cantarea aproape 80 de kilograme si urmarise sa-si dezvolte musculatura prin exercitii la sala de forta, acum arata slab, iar odata cu kilogramele in plus se dusese si masa musculara. Tehnologia armelor se dezvoltase mult, noile module integrate de armament, detectie si camuflaj erau acum la dispozitie in cantitati mari, pentru armata, politie, fortele speciale ale mai multor tari, si evident la negru. Situatia se schimbase, nu mai aveau cel mai bun echipament, concurau echipamente similare. Iar TJ nu mai era cel mai bun soldat din lume. TJ stia ca nu va putea fi niciodata cel mai puternic soldat din lume, insa se gandise ca ar putea concura cu succes la titlul de cel mai rapid, asa ca amandoi practicau foarte mult sport, orice sport. Practicau baschet, patinau, incercau sa invete sa mearga pe skateboard si pedalau mult pe bicicleta. Faceau escalada, parkour, si evident, cel mai mult, surfing, kitesurfing, windsurfing. TJ pretindea ca umbra sa are o intarziere de cateva milisecunde fata de el. Evident ca nu el era lunetistul echipei, ci Chloe.

      - Hei, il intampina ea, schimba-te, trebuie sa dam o raita pe la cateva supermarketuri in zona. La 8 trebuie sa ducem skijetul la atelier.

      - Skijetul ala il potrepara eu, facu TJ.

      - Nu ma indoiesc, insa inca ne e folositor, rase ea. Iar ce repari tu sfarseste in cele din urma prin a exploda.

      - Daca te referi la boiler... facu el cu regret.

      - OK, sint gata.

      - Nuuu, nu cu sortul asta. Schimba-te in spate, ai putina eleganta.

      Demarara usor peste 10 minute, micul Vitara tragand peridocul din nisip, cu jetski-ul pe el. Chloe facu un semn de la revedere catre Sarah si Jessica, cele doua chelnerite care tocmai ajunsesera la bar.

      TJ rula usor. Suporta brav caldura o vreme. Se uita la ceas si ofta. Stateau la semafor de ceva vreme, traficul spre docuri era intens. Chloe zambi cand il vazu ducand mana spre butonul care ridica capota. Dadu drumul aerului conditionat in cele din urma. Asfaltul se topea, era un an mai cald decat precedentul, care la randul sau fusese mai cald decat cel dinaintea sa.

      In cele din urma ajunsera la atelierul unde lasara jetskiul cu promisiunea ferma de a-l lua inapoi reparat intr-o saptamana. TJ marai ceva dezaprobator, baga in viteza si Suzuki-ul o zbughi pe strazile aglomerate. Oprira intr-o mica piata verde care taxa cu 2 dolari ora de parcare, alt motiv de nemultumire care-l facu sa se strambe.

      - Data viitoare luam bicicletele cu noi, zise el.

      - OK, acum insa eu ma ocup de inchirierea camerelor, iar tu cumperi scoicile.

      - Am plecat, facu el cu gandul la scoici. Din cand in cand, in afara de sandvisurile, biscuitii si alunele de la bar, gateau cate ceva bun pentru ei, angajati si cativa clienti ai casei, din partea casei, evident. Asta le aducea ceva clientela in plus, iar seara aveau de sarbatorit logodna lui Mike Lomax, un amic din Paza de Coasta. Isi facusera o gramada de amici cu obiceiurile lor.

      TJ o lua din loc si incepu sa fotografieze detaliile. Configuratia o stiau in mare din satelit, insa conta sa sti daca un anume gard e din lemn putrezit sau metalic, si cand se golesc tomberoanele. Trecu pe langa doc, pe langa containerele metalice. Nu avea nevoie sa fotografieze decat din ochi, voia doar sa stie prin ce pot trece proiectilele, pentru alegerea armamentului si munitiei. Termina prea repede chiar si o lua agale spre piata de peste, unde pierdu vremea vreo 30 de minute, apoi o lua agale cu cumparaturile spre masina.

      Chloe avea misiunea mai grea, si anume de a gasi cateva locuri de repliere si de montare a catorva camere de supraveghere. Reusi sa depisteze un apartament gol dintr-o cladire de birouri golita. Isi folosi incuietoarea electronica si intra inauntru. Nu avea vedere directa spre doc, nu puta fi loc de tragere, insa era un loc bun de repliere. Monta camera minuscula, care avea sa transmita in flash, codat, discontinuu, din 30 in 30 de secunde, imagine si sunet. Seta ora distrugerii camerei, care avea o mica incarcatura de termochlyte, astfel ca din ea nu mai ramanea mare lucru, fara sa produca prea mult zgomot. Iesi atenta din cladire si o porni pe strada.

      Urmatoarea cladire era un hotel nu prea curat, Mayfair Hotel. Chloe intra si dadu la receptie peste o femeie de vreo 30 de ani, imbracata mult prea stramt pentru formele sale.

      - Buna ziua, zambi Chloe. As dori sa inchiriez un apartament, pe perioada de 3 zile.

      - Buna ziua, replica receptionera, momentan nu sintem asa ocupati, asa ca va puteti alege. Vacanta?

      - Nu, zambi Chloe. Organizez o conferinta, nu va fi deranjul mare, e vorba de 12 persoane, pentru vineri si simbata viitoare. Doresc un apartament la etajul superior, cu vedere spre port daca se poate.

      - Sigur ca da, o sa va coste ceva mai mult si o sa va rog sa respectati anumite reguli legate de orele de liniste. In plus, tot ceea ce tine de caternig va trebui sa ne ocupam noi, evident, contra cost, la un tarif modic.

      - La asta ma si gandeam, zambi Chloe, insa conferinta este tocmai despre produsele dietetice, asa ca va trebui sa discutam, incepu sa negocieze cu receptionera.

      TJ se invarti nitel pe langa masina, pe stradutele laterale, aloi o lua la plimbare cu mainile in buzunare spre obiectivele Chloei. Slab, desirat, imbracat in pantaloni pana la genunchi, cu un tricou colorat, parea exact genul de student pierde-vara neiesit prea mult din comun. Ochii sai insa inregistrau totul, atent. In dreptul unei bacanii ajuta o femeie corpolenta de vreo 40 de ani sa isi depuna continutul caruciorului de cumparaturi in portbagajul unui VW pretentios. Primi multumirile de rigoare, adresa un zambet inocent si isi vazu mai departe de treaba pana dadu de o farmacie veterinara, unde isi aduse aminte ca ar trebui sa caute ceva bun de mancat si pentru cei doi cotoi tarcati care faceau naveta singuri intre baraca si casa, in functie de chef.

      In fata Hotelului Amber, Chloe se opri cam nehotarata. Era un loc foarte bun, cu vizibilitate directa pe doc, cu scara de serviciu spre acoperisul pe care tronau instalatiile de aer conditionat. Hotelul era cam pretentios, iar ea nu avea chef sa dea fuga la un magazin pentru a se imbraca adecvat. Se privi intr-un geam, imbracata intr-o rochie colorata albastra cu pete galbene, sobra ca forme, copilaroasa ca culori, potrivita pentru cineva care vinde produse de dieta, isi zambi ea. La naiba, gandi, si incepu sa-si scormoneasca mintea cu ce ar putea nascoci. Intra zambind in hotelul plin de imitatie de marmura si zambi receptionerei imbracata impecabil.

      - Buna ziua, zambi Chloe, as dori sa rezerv o camera pentru 20 si 21 iunie.

      - Sigur ca da, spuse receptionera, privind usor intrigate tinuta casual a Chloei.

      - As dori daca aveti la un etaj mai inalt, cu vedere spre port. Ii veni o idee grozava. Astept o matusa din Miami, si are tot felul de probleme respiratorii si alergii. Briza marii i-ar face foarte bine, spre deosebire de mirosul de gaze de esapament.

      - Zona aceasta nu e circulata iar aerul conditionat... Avem camere cu vedere la strada principala, e drept putin mai scumpe...

      - Da, insa ea nu suporta multe lucruri, printre care si aerul conditionat, asa ca o sa insist pentru vederea spre docuri. Ati spus ca ar fi mai ieftin...

      TJ iesi din magazin cu 3 feluri de mancare uscata si conserve pentru pisici. Noroc ca uitase sa lase micul rucsac la masina iar acum ii era folositor.

      Chloe iesi din hotel uitandu-se cu coada ochiului la cei doi tipi atletici care se postasera dupa ea la receptie. Prea aveau alura de militari, miscari antrenate si precise. Unul lua telefonul mobil si incepu sa vorbeasca mergand spre gradina interioara. Chloe iesi in strada, nu observa nimic deosebit si cauta un loc mai aglomerat. Cei doi nu ar fi incercat nimic impotriva ei, sareau in ochi cu costumele lor elegante, acum era convinsa ca erau concurenti pe contract si ar fi avut o posibilitate buna sa o elimine. Chloe era dezavantajata nefiind inarmata si fiind singura. Grabi usor pasul pe strada libera la acea ora. Brusc o miscare ii atrase atentia, un scuter electric, silentios, se deplasa repede din spatele ei. Brusc, Chloe facu ce va neasteptat, o rupse la fuga cat o tineau micile sandale si brusc o coti intr-un mic gang care facea legatura cu curtea interioara a catorva cladiri de locuinte. Se ciocni cu o femeie cam de talia ei, imbracata sport, si retinu bluza cu maneca lunga, mai groasa, prea groasa pentru caldurile astea. Femeia duse mana in interiorul bluzei, iar Chloe inregistra o figura blonda, tunsa scurt, baieteste, cu niste ochi albastri. Lovi scurt deasupra genunchiului, insa incaltamintea neadecvata o incurca. Bloca mana cu pistol si auzi suieratura armei, iar din perete sari molozul. Walther 0,6, ii trecu prin cap imediat, un pistol minuscul dar la fel de ucigas ca oricare altul in mainile cuiva antrenat. Blonda renunta la arma si scoase mana de sub bluza, lovind direct cu pumnul in obrazul Chloei, care vazu stele verzi, insa reactiona asa cum era antrenata. Se repezi brusc inainte si practic se urca cu picioarele pe blonda mai inalta cu vreo 10 centimetri decat ea. Sari, se rasuci, iar in cadere o lovi cu pumnul direct in crestetul capului. Mana sa ateriza sub bluza acesteia inainte sa atinga solul. Trase fara ca macar sa se uite bine. Vreo 5-6 proiectile lovira in conducatorul scuterului electric, fara a-l ucide. Chloe pasi peste blonda, si la repezeala indrepta teava armei spre aceasta, insa blonda o lovi cu piciorul inmana si o facu sa ii zboare pistolul in strada. Lovi cu sete cu piciorul in cap pe agresoarea dezechilibrata si o rupse la fuga spre iesirea din gang lua de jos arma celui cazut si trase in timp ce ridica scuterul, insa blonda se facuse nevazuta dupa zid. In acelasi timp apasa starterul scuterului, privi in jur si constata ca nu exista alt pericol, trase cateva gloante in ranit si constata ca scuterul a porni. Baga arma in buzunar si porni mica jucarie. La coltul straziii aproape ca dadu peste TJ care alerga cu rucsacul zornaind de mancarea cotoilor. Frana si cazu cu scuterul, deoarece in cealalta mana avea pistolul. TJ o privi mirat. Chloe se ridica, ii arunca arma strigandu-i sa scape de ea si urca iar pe scuter, injurand piciorul care o ustura de la o julitura serioasa pe picioarele si asa pline de semne deja existente. TJ baga arma in buzunar si pleca in graba, fara sa alerge, spre masina, sa se debaraseze de arma undeva pe drumul spre casa, in ocean. Chloe grabi spre santierul si docurile parasite aflate la cativa kilometri departare, si facu vant scuterului direct in apa, total lipsit de ceremonie. Cauta din priviri un loc bun, si il gasi sub un pod vechi de lemn. Se camufla la sol cu ajutorul catorva arbusti smulsi, si astepta rabdatoare. Incerca sa adoarma ca sa treaca vremea mai repede pana seara, cand va putea sa-i dea lui TJ un telefon pentru a o putea lua acasa. Isi aduse aminte ca aveau si o mica petrecere cu scoici seara, si spera ca TJ sa se ocupe de ele intre timp, pana va veni sa o ia. Nisipul era cald, avea umbra. Scoase din mica poseta micul notebook pe care il avea in permanenta la ea, si incepu sa caute ceva de citit sau un film de vazut prin el. Se aseza confortabil si de-abia atunci constata ca i se facuse si foame.

     

© Copyright Ciprian Ulea
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online