evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Vise în adâncuri de stâncă  -  Lala  -  Hora Ielelor, Pensiune  -  Virus de sticlă  -  Ultima frontieră  -  De o sută de ori Adrian  -  Factorul "Haos"  -  Fântâna de iasomie  -  Creatorul  -  Tânăr si încă nescris  -  Fie-mi apa uşoară !  -  Ea, eu şi ei  -  Vrăjitoarea  -  Somnul  -  Om vs. cyborg  -  Visând cu ochiul deschis  -  ROV-27  -  Atingeri sensibile  -  Pânza de păianjen  -  Visul  -  Improvizaţie (teatru burlesc)  -  Luminile oraşului XX  -  Mărire şi decădere  -  Lumânărica se pregăteşte să trăiască  -  Tolaie  -  Puroi I  -  Meduza (XI)  -  Vânzatorul  -  Noapte bună, Andrei  -  Umbra  -  În tren  -  Big Bang Boo  -  Între două lumi  -  Alfa şi Omega  -  Perdeaua lui Simon  -  Tranzit  -  Jocul Zeilor (II)  -  Homus trolEIbuzus  -  Luminile oraşului XIII  -  Natură moartă, cu portret  -  Uitarea  -  O dimineaţă perfectă  -  Iza  -  Misiunea  -  Luminile oraşului XV  -  Pasomii  -  Triunghiul roşu  -  Ancheta  -  Timpuri Noi  -  Licuricioaia


Babylon Five: Mercenarii

Babylon Five: Mercenarii
  Cătălin Hidegcuti
Pasul craiului de munte
Fortul
Locul pierdut
Nebunii lui Arrianus
Citadela Asociaţiei
varianta print

Cătălin HidegcutiPublicat Duminică, 3 Aprilie 2005, ora 21:46

      - Acum ce facem?

      - Asteptam sa vina ajutoarele. Sper doar ca Alianta Interstelara sa trimita rapid niste nave sa investigheze apelul de ajutor.

      - Ehe, daca ar sti ei cine le-a trimis semnalul cu siguranta ca nu s-ar chinui sa trimita pe nimeni.

      Cel mai tinar dintre cei doi oameni care purtau conversatia incepu sa rida. In adevar mica sa ceata de mercenari facuse destul de multe probleme Aliantei, inclusiv furtul unei nave de lupta. Dar de data asta nu era vorba de ei, era vorba de niste amariti de refugiati care se retrasesera pe ultima planeta pe care o mai aveau. Echipa sa a fost angajata sa ii i-a de pe planeta, era vorba de alungat citeva nave mai mici care orbitau in jurul planetei.

      Dar imediat dupa ce nava lor, un Sarpitan furat de la centauri si modificat, sari in sistem dadu de probleme. Doua nave grele ale inamicului se luara dupa ei (nu nave usoare cum le-a fost spus ci nave de mare tonaj construite pentru un singur scop, sa distruga). Dupa primele salve Aiax dadu ordin sa se evite lupta si sa se indrepte spre planeta. Inamicii trimisera citeva salve dar nu se luara dupa ei. Motivul raminerii lor pe orbita deveni clar cind mai multe baterii de rachete deschisera focul asupra interceptatorilor care ii urmasera in atmosfera.

      Aiax rasufla greu si se duse sa vorbeasca cu angajatorii sai.

      - Deci, Prelate ce vor de la voi si cit de puternici sint inamicii vostri si care acum au devenit si ai nostri.

      Extraterestrul era un umanoid mai mic de statura si cu un corp bondoc din care ieseau doua brate prea lungi pentru un asemenea corp. Se trase in spatele unui birou impresionant din piatra si puse un cristal de date pe el.

      - Acesta este motivul, acesta si altele ca el. Si dupa ce le vor avea moartea noastra.

      - De ce?

      - Pentru ca am fost de partea gresita in razboi. Ei au fost de partea vorlonilor si au primit tehnologie de la ei in timp ce noi am fost de partea umbrelor mai intii apoi ne-au ajutat si Cei Dintii. Dar influenta Umbrelor este inca simtita pe lumea noastra asa ca ne-au atacat si pe noi dupa ce Umbrele s-au retras. Navele de transport cu refugiati sint ultimele ramasite ale rasei noastre.

      - Si cristalele, ce contin?

      - Date despre tehnologia Umbrelor si alte tehnologii ale Celor Dintii. Nu putem permite sa, cada in miinile lor.

      - Nu vor ajunge la ei, stai fara grija. Am trimis un semnal catre Alianta. In curind vor trimite nave sa ne scoata din situatia urita in care ne aflam cu totii.

      - Dar nu stim daca apararea nostra va mai rezista atit de mult. Sistemele noastre se bazeaza pe rachete iar rezervele se termina repede.

      - Ce putem face altceva. Nava cu care am venit a fost avariata la intrare in atmosfera. Voi nu mai aveti ceva vinatori sa le distragem un timp atentia?

      - Nu mai avem nici o nava de lupta si doar putine civile. Dar avem ceva, daca aveti curajul.

      - Arata-ne drmul; replica comandantul mercenarilor

      Sansa de care vorbise extraterestrul era o nava ciudata impanata cu tehnologia Umbrelor inclusiv armura organica de pe navele lor. Era doar un pic mai mare decit un Whitestar. Cind se apropiara de ea o usa se metamorfoza in perete si o rampa cobori la sol.

      - Asta este sansa voastra?

      - Da. Chiar daca pare mica are un motor de deschidere a unui punct de salt la bord. Din cite ne-am dat noi seama mai are si alte siteme cum ar fi cel de ascundere de sistemele de tintire a dusmanior. Si armele par sa aiba o cantitate foarte mare de energie pe care insa nu stiu daca reactorul ei o poate suporta.

      - Atunci care este problema, cu nava asta vom putea sa-i distrugem cu usurinta pe cei de pe orbita.

      - Are insa o problema. Interfata de lupta este de tip umbra. Nu am gasit pe nimeni care sa fie compatibil cu ea sau care sa o suporte.

      - Asata ar putea fi o problema. Vom intra si noi in ea pentru a o cerceta si sa vedem daca o putem porni.

     

          

      Mai tirziu membrii echipei mercenarilor erau strinsi in hangar. Cei mai multi priveau cu frica la nava. Auzisera destule despre umbre si teama de ele era ca o mantie pe umerii lor.

      - Nu cred ca este o idee buna. Am auzit de astfel de nave pe vremea razboiului umbrelor, cei care intra in interfata cu ele nu mai sint niciodata aceeasi; mercenarul care vorbise atinse piciorul navei dar se retrase cind simti un tremur ciudat prin corp.

      - Nu avem de ales - il intrerupse femeia care se ocupa de comunicatii, Treva - amicii nostri depe orbita lanseaza zeci de tinte false care momesc rachetele apararii planetare. In curind sistemele vor ramine fara munitie.

      - Atunci te oferi tu sa intri in nava? o intreba al doilea la comanda

      - Destul; Aiax ii intrerupse inainte ca Treva sa poata raspunde; daca cineva intra in nava eu voi fi acela dar trebuie sa vedem daca situatia este atit de grava incit sa nu mai existe alte solutii.

      - De fapt Treva are dreptate. Mai sint putine rachete in silozurile lor, un tehnician mi-a aratat un raport; mormai secundul

      - - Grinder - (nava lor) nu va fi gata de lupta in curind; ii anunta inginerul in timp ce isi stergea miinile soioase de uniforma; Am putea sa amplasam tunurile de pe - Grinder - pe baza lor dar ne va lua ceva timp si nu vor reusi sa opreasca navele mari de pe orbita.

      - OK. Treceti inapoi la pozitiile voastre. Treva fiindca esti atit de nerabdatoare vii cu mine. Si tu Castor, vreau sa te uiti la motoarele ei.

      Echipa se imprastie rapid inapoi la locurile lor de lupta de pe - Grinder - lasindu-i pe cei trei privind la coridorul intunecat care se deschidea spre interiorul navei.

      - Nu ar fi mai bine daca am lua unul de-al locului sa ne fie ghid. Sistemele astea ar putea fi sensibile la intrusi.

      - Mi-au spus ca nu are sisteme de aparare active. Si in rest ne putem descurca si singuri. Cit de greu poate fi.

      Treva nu mai spuse nimic dar nici nu parea convinsa.

      Nava ii intimpina cu un intuneric deplin. O lumina inabusita se imprastie din podea cind puneau piciorul pe ea. Peretii erau construiti din acelasi material ca armura umbrelor si nu prezentau nici un fel de deschizatura. Cei trei inaintau ghidati de lumina fara sa aiba nici o idee unde ii va duce. In un loc peretele era dezvelit lasind sa se vada un simbol verzui care stralucea. Aiax atinse simbolul, acesta straluci mai puternic pentru o secunda apoi o usa se deschise.

      Incaperea era larga, de cel putin de trei ori mai mare decit puntea vasului lor, circulara si parea goala.. Un cerc era inscriptionat pe podea si daca te uitai bine si pe tavan. In rest nimic, era ca si cum intreaga nava era moarta. Toti trei intrara in incapere si Aiax pasi din greseala in interiorul cercului de pe podea. O lumina stralucitoare fulgera incaperea. Din mijlocul cercului se ridica un fel de fotoliu, cocon sprijinit pe un piedestal din materialul umbrelor.

      - Ce crezi ca inseamna asta? Treva atinse coconul, pipaindu-l.

      - Poate e un fotoliu de comanda, am auzit ca Minbari si Rangerii au astfel de fotolii pentru navigatori; bombani Castor

      - Atunci sa-l incercam; Aiax se aseza in fotoliu cu grija, in curind isi dadu seama ca fotoliul se ajusta dupa masurile sale

      - Incearca sa te linistesti sefule, probabil ca nava se conduce prin interfata neurala; il avertiza Castor

      Aiax ii urma sfatul incercind sa se linisteasca. Ca prin minune inainte ca cineva sa realizeze ce se intimpla un capac din material a umbrelor acoperi intregul fotoliu prinzindu-l pe Aiax inauntru. Atit Treva cit si Castor incercara sa smulga capacul dar acesta devenise parte integranta a fotoliului. Acum Aiax arata exact ca si cum ar fi fost intr-un cocon de insecta.

      - Relaxeaza-te - se auzi o voce in capul sau, - Relaxeaza-te - . Neavind nimic altceva de facut incerca sa se relaxeze. Material ciudat, viscos incepu sa umple coconul. Aiax nici macar nu apuca sa se panicheze deoarece un fel de paralizie ii cuprinse intreg corpul. In afara tot felul de insemne incepura sa apara pe pereti, pe podea si pe tavan. Un cimp holografic aparu in jurul lor. Inauntru Aiax raminea imobil dar coconul stralucea constant imprastiind o lumina rosie in intreaga incapere.

      Aiax se afla in mijlocul universului. Stele si planete se invirteau in jurul sau. Putea sa simta fluxul gravitational, putea sa vada praful stelar si asteroizii care se miscau prin spatiu. Putea sa vada unde este Pamintul, unde era Minba. Lumea umbrelor era inconjurata de un halou rosu care o deosebea de celelalte. Dar erau mai multe, informatii despre zeci de lumi, sute de lumi si civilizatii erau descarcate in capul sau. Durerea incepu sa se intensifice pina nu mai putu. - Nu, sint prea multe. Urla el dar se parea ca nimeni nu il aude. O senzatie de frig intens ii cuprinse corpul si nemaiputind rezista lesina.

     

     


     

      - Aiax, ar trebui sa te trezesti. ; glasul era placut si se repeta din minut in minut cu mici variatii. Cu greu Aiax deschise ochii, era inca in cocon.

      - Cine esti? - intreba el in abis; lumea se schimba in jurul sau si se trezi pe suprafata unei planete. - Unde sintem -

      - Mintea contine multe locuri, acesta este unul dintre ele. Iar ca sa-ti raspund la prima intrebare. Eu sint nava.

      - Cine esti? -

      - Eu sint nava, ce nu ai inteles.

      - Cum poti sa fii nava. Nici macar navele umbrelor nu erau pe deplin constiente.

      - Daca ai fi fost pus intr-o nava a umbrelor nu ai fi fost in viata acum. Navele umbrelor te schimba complet. Eu nu sint complet construita cu tehnologia umbrelor. Sint un hibrid construit cu tehnologia Celor Dintii si a Umbrelor. Cei Dintii au facut in mare parte sistemul central. Eu sint nava, structura mea neurala este un complex de cristale si o masa biologica. Sistemul central este in centrul navei dupa mai multi pereti impenetrabili pentru siguranta. Pot controla toate sistemele dar multe dintre ele pot functiona si fara interventia mea. Dar eu am nevoie de o minte imaginativa pentru a putea functiona. Si alte rase tinere au incercat sa intre in contact dar nu erau compatibili. Tu esti acea minte. Pot sa te ajut cu ceva? -

      - Cum de stii atit de multe? -

      - Ma pot lega la multe dintre instalatiile Celor Dintii care inca mai functioneaza si la cele a multor din rasele tinere. Am fost construita pentru a fi o nava de comanda si explorare indepartata. Memoriile mele contin o baza de date enorma.

      - Arme ai? -

      - Cum ti-am spus nu am fost construita pentru lupta dar am in dotare arme de nivel mediu.

      - Ai vrea sa iesim pentu un test de proba.

      - Senzorii mei arata ca sint doua nave de lupta pe orbita, armamentul lor pare a fi in clasa grea pentru rasele tinere iar sistemele operationale sint la maxim. Incerc sa intru in sistemele lor de date - . Am reusit. Inteligentele artificiale sint limitate dar nu le pot manipula de la distanta. Si-au inchis orice cale de comunicare cu exteriorul.

      - Cred ca ar fi mai bine daca m-ai lasa afara sa vorbesc cu echipajul meu.

      - Pe moment poate nu cred ca este bine sa le spui tot despre mine.

      - OK. Da-mi drumul.

      Coconul se desfacu si Aiax aluneca la podea. Lichidul viscos fusese retras in masinarie incit nimic nu se scurse pe podea. Castor si Treva sarira imediat sa-l ajute sa se ridice in picioare.

      - Esti bine, ce s-a intimplat?

      - Stringe-tii pe toti. Repede. Cred ca am gasit o cale prin care putem scapa de pe bucata asta nenorocita de stinca.

      Citeva zeci de minute mai tirziu toata trupa de mercenari esra din nou strinsa in hangar. Cei mai multi erau plini de sperante la auzul vestii ca aveau o cale de scapare. Aiax le explica ca nava de linga ei putea sa intirziie pe cei de pe orbita destul de mult incit navele Aliantei Interstelare sa ajunga la ei. Unii dintre mercenari trebuiau sa ramina la sol pentru a continua munca la sistemul defensiv si la transportoarele de refugiati ale angajatorilor lor. Astfel doar douazeci de mercenari ramasera sa conduca nava. De fapt Aiax inca nu stia daca este nevoie de mai mult de un om pentru a conduce nava.

      - Nu este nevoie de nimeni. Singurul lucru de care am nevoie este un operator pentru a functiona la capacitate optima. Auzi in cap

      - Nava. Tu esti? Iesi afara din mintea mea.

      - S-a intimplat ceva sefule? Treva era linga el si il privea de parca ar fi fost nebun.

      - Nimic. De ce?

      - Vorbeai singur. Si nu prea esti tipul care sa faca asta.

      - O sa-ti explic mai tirziu. Sa mergem sa ne pregatim si sa vorbesc ceva cu angajatorii nostri.

      - Despre ce?

      - Despre cui revine nava asta daca reusim sa scapam.

     

     


     

      Extraterestul se arata contrariat de propunerea lui Aiax de a-I ceda nava.

      - Este nava noastra iar tehnologia din ea are o valoare inestimabila.

      - V-a fost lasata de Umbre pentru un anumit scop. Ai vostrii au incercat sa zboare cu ea dar nu ati reusit. Si in plus cred ca cei care au incercat sa se conecteze la ea au avut cosmaruri. Nava asta isi alege singura capitanul, crede-ma pe cuvint.

      - Nava este a noastra si - .

      - Sa vedem, nava este deja pregatita si gata de zbor. - Grinder - are tunurile armate si sta in hangarul vostru. Daca dau un singur semnal toate navele si vinatorii vostri din hangar vor fi facuti bucati. Am la dispozite o echipa de lupatori de elita si roboti de lupta care va pot face praf cu usurinta intregul complex.

      - Nu va fi necesar Aiax.

      O alta creatura aparu pe usa. Doi soldati extraterestri si un mercenar ridicara armele spre ea in caz ca va fi nevoie sa lupte. Creatura era un schelet de armura bio care imita o Umbra.

      - Eu sint Nava. Acest om este cel pe care l-am ales ca operator. Veti primi datele despre tehnologia Umbrelor care sint in bancile mele de memorie nu va temeti. Dar decizia mea este sa ma duc cu oamenii.

      Negocierile mai durara putin dar pina la urma extraterestrii cedara si mercenarii se imbarcara pe nava.

      - Nava, cred ca ar trebui sa fabrici mai multe statii si pentru restul echipajului.

      - Pot sa ma descurc si singura.

      - Dar eu am nevoie de un echipaj. Asa ca te rog sa pregatesti totul ca o nava normala si nu una anormala. Asta inseamna posturi de lupta si camere pentru echipaj.

      - Daca vrei -

      - Da, vreau.

      - Manson, incepeti sa mutati bagajele de pe Grinder pe nava cea noua.

      - Sa traiti sefule. Imediat.

      - Nava, crezi ca am putea ajunge la o intelegere privind scaunul de comanda. Cred ca ar trebui sa-l modifici.

      - Pentru oameni totul este atit de complicat. Fie, voi face cum imi ceri.

      Dupa inca doua ore mercenarii terminara toate pregatirile si se transferara pe nava. In acest timp nava lucrase si ea construind tot ce avea nevoie un echipaj uman.

      - Sintem gata capitane; Manson ii imina un raport in care toate casutele erau in verde

      Aiax se aseza in noul sau fotoliu de comanda care parea mult mai omenesc decit coconul de la inceput. Interfata de comanda a sa era telepatica dar erau citeva console pentru navigatori si alte siteme in caz de urgenta sau de defectare a unui component. Castor lucra impreuna cu nava, care acceptase ca oamenii sa faca anumite modificari in sistemele secundare. Din pacate aceste modificari nu aveau sa fie gata in lupta ce urma. Un cimp holografic cuprindea cea mai mare parte din punte functionind ca un ecran de lupta si afisa cele doua nave grele de pe orbita.

      - Incepem ridicarea. anunta nava

      Nimeni de la bord nu simti acceleratia cind nava se ridica de la sol. Dupa ce iesi din hangar tisni ca o cometa prin atmosfera, amortizoarele de gravitatie lucrau din plin altfel echipajul ar fi fost strivit. Viteza cu care nava se misca nu lua prin surprindere doar echipajul ci si pe cei de pe orbita care nu reusira sa o intercepteze inainte de a iesi in atmosfera.

      Tunuri cu plasma deschisera focul dupa ea dar nava se misca cu o agilitate neobisnuita si reui sa evite primele salve.

      - Foc puternic de la prima nava extraterestra. Tunuri grele cu plasma si usoare cu puls ne urmaresc. Inaca nu gasesc rachete sau alte dispozitive teleghidate. Raporta Armament

      - Tinarul are dreptate. Nava inamica incearca sa ne distruga folosind arme de clasa inferioara. Incearca sa ne scaneze dar nu reusesc.

      - Sa le intoarcem focul. La atac.

      Nava se intoarse catre extraterestru si deschise focul. Chiar daca era cam de marimea unei WhiteStar era inarmata cu tunuri de puls si tunuri grele de plasma, un taietor molecular si doua tuburi de lansare de torpile sau mine energetice. Mai multe lovituri usoare atinsera armura bio dar aceasta anula efectul distructuv.

      - Tintestele armele.

      - Tintit.

      - Foc!

      Pulsurile de energie devastara amplasamentul armelor inamice in timp ce tunurile cu plasma cascara gauri enorme in botul navei inamice. Nava aluneca de-a lungul extraterestrului imprastiind distrugere de-a lungul ei. Dupa ce trecu de ea facu un flip-flap si trimise o unda cooerenta care decupa motoarele si completa distrugerea.

      - Wow; fu singurul lucru pe care reusi sa-l rosteasca Manson

      - N-am mai vazut nimic care sa se miste asa; murmura Armament

      - Da, dar s-ar putea sa ne drenam reactorul; holograma lui Castor care se afla la Motoare aparu pe punte; Nava asta maninca energie ca o nebuna

      - Mai avem destula energie - replica taios nava

      - O sa avem nevoie de ea. Cealalta nava grea a lansat vinatorii si se indreapta spre noi.

      - Mai vedem noi.

      - Model larg de evaziune, atentie la vinatori; ordona Aiax

      Nava porni din nou la atac. Intercepatorii inamici se deplasau cite doi in patru grupuri cre incercau sa indrume nava mercenarilor catre tunurile grele ale - mamei - lor. Armele lor nu erau puternice, mai mult ca piscaturile unor tintari, dar erau acolo si enervau nava.

      - Atentie, avem rachete grele de la nava mama. Armament da-mi o mina de ajutor.

      - Da, nava. Am eu grija de ele.

      - In curind intram in raza de actiune a armelor grele.

      - Manevra defensiva. Acum! urla Aiax

      De abia reusi nava sa se fereasca inainte ca nava mama sa umple spatiul cu un torent de energie din toate gurile de foc pe care le avea. Doua sfere de energie verde atinsera totusi nava care pentru citeva momente isi incetini miscarea.

      - Asta doare. Se inciuda nava.

      - Du-te in spatele ei, nu are atitea arme acolo.

      - Rachetele au fost distruse; raporta Armament

      - Avem doar avarii superficiale; raporta si Manson care se ocupa de integritate

      Alte proiectile de plasma si raze de foc cautara nava ca degetele unor orbi care pipaie spatiul nevazut in jur. Dar aceasta se misca ca o nebuna si le evita pe toate. Vinatorii aveau o soarta si mai proasta. Doi explodara cind nava trecu pe linga ei in timp ce ii bombarda pe restul cu tunurile usoare.

      Un bolt rosu izbi nava in un brat si bucati de armura se imprastiara in spatiu. Tunul rotitor al extraterestrului mai trimise inca o lovitura energetica dar aceasta trecu milimetric pe linga ea. Cu toate astea se misca mai incet de parca ar fi fost o pasare ranita. Unde armura era avariata se putea vedea cum materialul creste, se multuplica si sute de paianjeni minusculi o reparau in graba.

      - Sintem pe linie dreapta cu tinta, capitane. Tuburile sint incarcate; anunta Armament

      - Foc!

      Doua torpile energetice tisnira din tuburi si se indreptara direct spre extraterestru. Una exploda in apararea acestuia dar a doua isi atinse tinta. O explozie masiva invalui botul navei adverse, cind se imprastie nu mai ramasesera decit bucati de marimea unor vinatori.

      - Cum reuseste o nava asa de mica, chiar si cu tehnologia Umbrelor sa aiba atita putere distructiva? se intreba Treva

      - Au mai fost si altii care au contribuit la inarmarea mea. contra nava intepata

      - Patru puncte de salt se deschid in apropierea noastra. anunta nava aproape imediat.

      - Inamice sau prietene?

      - Dupa configuratie sint inamice. Nave ale Vinatorilor. Sint extrem de puternice si au scuturi. Isi lanseaza vinatorii.

      - Putere maxima in scuturile defensive.

      Dar de data asta mercenarii erau depasiti. Vinatorii inamici incepura sa se invirta ca niste musculite in jurul lor in timp ce navele grele se asezau in asa fel incit sa nu poata scapa in nici o parte. Viteza extraordinara nu ii ajuta prea mult, tunuri grele ii reperasera si erau prea multe proiectile energetice pentru a putea fi evitate. Doua strafulgerari rosiatice penetrara cimpurile defensive si detonara in armura navei. Sistemele de autoreparare isi faceau treaba dar erau depasite. Doua torpile se dusera dupa una dintre nave si explodara cu putere scotind-o macar temporar din batalie.

      - Splash one. Comenta nava

      - Ai grija; avertiza secundul

      Dar era prea tirziu, alte trei proiectile energetice atinsera nava. Doua de la tunurile usoare si unul de la tunurile grele. Cimpurile deflectoare nu reusira sa amortizeze loviturile si o parte din o aripa se rupse.

      - Curs 3-2-5 comanda Aiax

      Nava mercenarilor trecu milimetric pe linga una dintre navele mari evitind alte lovituri (comandantii inamici nu aveau curajul sa traga cu tinta asa de aproape de propriile lor nave, mai ales ca sistemele de ascundere de senzorii de tintire erau inca active.)

      - Taietorul este incarcat capitane; raporta Armament

      - Foc la comanda mea.

      Nava iesi de dupa distrugatorul extraterestru si se trezi in fata cu altul. De data asta era pregatita. Taietorul era la maxim iar la comanda lui Aiax extraterestrii isi dadura seama de ce arma Umbrelor era cea mai temuta din galaxie. Raza taie nava in doua. Insa acest efort era prea mare, reactorul era suprasolicitat si multe dintre sisteme se dezactivara.

      - Energia e pe rosu; holograma lui Castor de abia mai isi pastra coeziunea.

      Alte arme se alaturara in asaltul asupra navei, cel putin cinci pulsuri grele, fara energie pentru sistemele defensive si cele de reparatii era moarte sigura. Armura reusi sa absoarba inca loviturile fara sa fie distrusa complet. Dar nici nu putea sa suporte atitea fara consecinte.

      Nava era neajutorata in spatiu cu doua nave grele indeptindu-se spre ea si o duzina de vinatori care o inconjurau din toate partile. Energia nu era suficienta nici macar pentru a mentine active comenzile in cimp de forta. Reactorul avea nevoie de inca o jumatate de ora pentru a putea reporni.

      - Tunurile grele ne tintesc capitane.

      - Nava, care este estimerea pentru o slava de la toti.

      - Distrugere completa.

      - Lansati toate contramasurile

      - Contramasuri lansate. Estimez ca la puterea de foc a navelor inamice inca ne pot distruge cu usurinta.

      Ambele nave deschisera focul. Torente masive de energie, torpile, rachete, fascicole mortale se concentrara asupra navei. Nici cea mai puternica armura nu ar fi putut rezista. Nava exploda in mii de bucatele.

     

     


     

      - Impresionanta putere de foc. Nu-i asa.

      Aiax privea nedumerit. Un val de sfarmaturi umplea spatiul unde fusesera ei cu citeva fractiuni de secunda inainte. Nava nu avea nimic, era ca si cum ar fi fost in alta dimensiune. Ii trebuira citeva minute bune sa isi dea sema ca un strain se afla pe punte. Noul venit era un om invaluit in o aura stralucitoare a carei lumina parea sa treaca prin pereti si obiecte.

      - Nava imobilizeaza-l. porunci Aiax fara sa mai piarda vremea

      Raspunsul veni prompt - Nu pot, e ceva neinregula cu el.

      - Acum; toti mercenarii vrura sa sara pe strain. Dar ciudat, cu totii isi dadura seama ca nu se pot misca

      - Asa va purtati cu salvatorul vostru.

      - Nava! - ceru ajutorul Aiax

      - Nu este ca voi. Ascultati-l. Eu nu pot face nimic.

      - Ar fi bine sa o asculti tinere.; atinse peretele cu mina; Ai o nava buna aici, ar fi fost un pacat daca ar fi fost pierduta. Am o propunere pentru voi.

      - Cine esti?

      - Spune-mi Myth, daca asta te ajuta cu ceva. Sint un calator. Mi-ar fi parut rau daca voi si nava voastra ati fi fost distrusi. Asa ca am intervenit un pic si v-am salvat.

      - Atunci lasa-ne sa mergem inapoi, angajatorii nostri vor avea nevoie de ajutor.

      - Angajatorii vostri nu mai exista.

      Ecranul cristalin se aprinse. Cele doua nave de pe orbita revarsau riuri de foc asupra planetei. Explozii puteau fi vazute pe intreaga suprafata a planetei.

      - Este de datoria noastra sa-i ajutam.

      - Morti nu folositi nimanui. Distrugerea lor a fost hotarita la nivele mai inalte. Tehnologia pe care o aveau in pastrare era tehnologie interzisa a Celor Batrini. Daca tehnologia lor s-ar fi raspindit un nou razboi ar fi inceput pentru ea. Un razboi care ar fi distrus galaxia. O astfel de intimplare trebuie sa fie impiedecata cu orice pret.

      - Stai, mai exista un obiect care are tehnologia aceasta. Nava.; Aiax il privi fix pe strain; Ar fi trebuit sa fim morti?

      - Da. De aceea am o propunere pentru voi. Veti lucra pentru mine. Veti primi destui bani sa traiti comfortabil, dar nu veti mai putea sa fiti de capul vostru. Fiti fara griji, va ofer o viata mai departe decit orice ati putea visa.

      - Daca unii nu sint de acord?

      - Sa spuna acum si il voi trimite pe o planeta la algerea lor cu destui bani sa traiasca bine si le voi sterge memoriile din ultimele zile. Va dau treizeci de minute sa va hotariti.

      Ramasi singuri in sala principala a navei echipajul incepu sa se sfatuiasca.

      - Nava, unde este musafirul nostru? -

      - Pe puntea principala. Va sfatuiesc sa-I acceptati propunerea. Este unul dintre cei ce au fost dintotdeauna, este mult mai puternic decit orice fiinta pe care o am in bancile de date. Mai puternic decit Cei Batrini sau Umbre, mai puternic si decit Lorian. Doar un gind de la el si toti am fi distrusi.

      - De ce ne-am bagat in viata asta nebuna daca nu pentru aventuri; le spuse Castor in timp ce sarea cu fundul pe o masa si isi desfacea o sticla de bere

      Un alt mercenar puse minile pe masa

      - Eu am vazut destule. Nu am incredere in fiintele extraterestre.

      - Daca nu era el am fi fost cu totii morti; murmura Treva

      - Pentru asta ne batem. Eu sint pentru; Aiax era linistit in un fel ciudat stia ca putea avea incredere in strain

      Dupa treizeci de minute Myth se materializa in sala principala.

      - Care este raspunsul vostru?

      Aiax se ridica si vorbi in numele tuturor

      - In principiu acceptam. Detaliile va trebui sa le mai discutam. Iar cinci dintre noi au ales cealalta cale.

      - Voi sinteti? Ii intreba Myth pe citiva membri a echipajului care stateau un pic mai departe

      Acestia incuvintara.

      - Bine, va voi transporta pe planetele pe cre le veti alege dupa cum am hotarit. Este bine.

      - Da, domnule.

      Cei patru se dematerializeaza in cilindri de particole luminoase.

      - Iar acum Cavaleri a Umbrei, caci asa va veti numi de acum incolo, sa incepem. Avem un incident linga una din planetele periferice ale centaurilor.

      Echipajul se repezi la posturi in timp ce nava facu o pirueta in spatiu si porni spre adincurile galaxiei.

     

© Copyright Cătălin Hidegcuti
Nota :    Toate drepturile asupra universului Babylon Five apartin creatorilor sai.
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online