evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Ultima frontieră  -  Cel care nu mai e  -  Acolo sus, vulbul  -  Călătoria  -  Muzeu Apocaliptic  -  Experimentul  -  Tahiji  -  O şansă pentru câţiva  -  Lecţie de Umanitate !?  -  A şaptea faţă a tăcerii  -  Apariţie editorială: Victoriţa Duţu - "Ilinca"  -  Gol  -  Călătoria unui artist...  -  Bodaproste  -  O scânteie într-un ocean de linişte  -  10 minute pâna la explozie  -  Ion cel fericit  -  Petrecerea  -  Babylon Five: Mercenarii  -  Aici şi acum  -  Aura urii  -  Diamantul  -  Liber arbitru  -  Lacul negru  -  Luminile oraşului IX  -  Moştenire de familie  -  Pasul craiului de munte  -  Legenda "OMU"-rilor  -  Ziua a şaptea  -  Meditaţie  -  Simbioza  -  Norma  -  Viziune  -  Cartea cu autor necunoscut  -  Catedrala  -  Aventurile Poetului Rătăcitor : (I) Prinţul Canalelor  -  Iubirea de pe Venus  -  Drum fără întoarcere  -  Luminile oraşului XXX  -  Bătrânul, literele şi noaptea  -  Drumul care nu se vede  -  Muzica  -  Cum să te fereşti de urs  -  Halta părăsită  -  Enigma de cristal  -  Mamal - Oraşul  -  Luminile oraşului XI  -  Fragile  -  Avocatul celui care a vrut să mă omoare  -  Visul


StarCraft : Musafiri nepoftiţi

StarCraft : Musafiri nepoftiţi
  Cătălin Hidegcuti
Pasul craiului de munte
Fortul
Locul pierdut
Nebunii lui Arrianus
Citadela Asociaţiei
varianta print

Cătălin HidegcutiPublicat Sâmbătă, 7 Mai 2005, ora 19:10

      - EnTaro Adun Templar.

      - EnTaro Adun Judicator. Sint surprins, nu credeam sa te vad pe aici. De obicei stati in spatele liniilor.

      Judecatorul nu se lasa jignit atit de usor. Stia ca Templariilor Intunecati le displaceau Judecatorii iar tinarul din fata sa nu reprezenta o exceptie, credea ca Judecatorii sint vinovati de exilul Templarilor Intunecati. In parte aveau dreptate, Judecatorii fiind cei care ii exilasera in zilele de demult. Dar exilul nu le distrusese spiritul protoss, ei devenira mult mai puternici iar gindirea lor diferea cu mult de cea a celor ramasi pe Aiur. Acum conlucrau, chiar daca cu greutate.

      - Cum este pinda Templarule. Ati gasit ceva?

      - Da. De fapt am gasit. Vino sa iti arat.

      Templarul il duse pe Judecator in fata unui panou de cristal enorm. Imagini incepura sa se perinde pe ecran.

      - Nu sint din galaxia noastra. Tehnologia lor e bazata pe principii diferite. Cel putin atit am reusit sa aflam de la o proba de cercetare pe care am capturat-o in spatiu. De fapt nici macar nu credem ca sint din dimensiunea noastra. Ceea ce ne-a luat cel mai mult prin surprindere a fost ca am captat niste imagini tulburatoare. Au capturat deja un zerg si nu unul oarecare, ci un Overlord.

      - Deci vor sa controleze zergii. Multi au incercat si putini au reusit.

      - Eu cred ca au tehnologia necesara. Se adapteaza foarte rapid. Cred ca in curind vor putea sa "vada" prin cimpurile de camunflare, daca nu pot deja. Si aduc mereu trupe noi prin o poarta interdimensionala. Deja au citeva tabere maricele in jurul encampamentului initial si o nava spatiala pe orbita.

      - Si nu ne-au detectat inca? Judecatorul era neincrezator

      - Nu uita ca noi am petrecut milenii in spatiu. Am invatat cite ceva. Avem un Arbiter pe orbita care ne ascunde restul navelor.

      - Si Arbiterul?

      - Sta in umbra unor cimpuri gravitationale ale planetei. Inca nu l-au descoperit.

      - Ar trebui sa vorbesti si cu ceilalti. Daca crezi ca trebuie sa lovim rapid vom avea nevoie de toate resursele din zona.

      - Voi merge chiar acum, daca sint lasati sa se extinda prea mult nu stiu daca ii vom putea trimite inapoi de unde au venit. Judecatorule, as vrea sa ma insotesti. Tu ai mai multa experienta in discutiile cu cei din Conclava, vom avea nevoie de ajutor.

      Judecatorul stia ca rugamintea il costa mult pe tinarul Dark Templar. Dar era de acord cu el. Daca era adevarat ca o forta din alte dimensiuni isi stabilea un cap de pod pe aceasta lume de la periferia galaxiei atunci toti vor avea probleme. Ii promisesera ajutor lordului venit din alte lumi, acesta urma sa fie primul pas. Noii veniti trebuiau sa fie aruncati inapoi de unde venisera.

      - Voi veni cu tine si voi folosi intreaga mea influenta pentru a-i convinge pe Templarii Inalti si Judecatorii din Conclava.

      Din fericire pentru ei nu au fost nevoiti sa se deplaseze atit de departe. Conclava avea in apropiere o forta destul de insemnata si dupa o conferinta holografica rapida fura puse sub comanda Judecatorului Arbas"En.

     

          

      Sala de conferinta de la bordului carrieru-lui Durak (nava amiral protoss)

      - Acum avem o flota Templar. Intrebarea e cum o s-o folosim cel mai bine.

      Un tinar Judecator vorbi primul.

      - Ne punem pe orbita si radem totul.

      - Ar fi o problema " Aslok, tinarul Templar Intunecat era linistit si calm " baza are un scut pe care nu sintem siguri ca il putem dezactiva. Si mai au doua tunuri grele, nu le stim exact capacitatile dar daca ar fi sa le luam dupa comparatiile cu oamenii si alte rase din sector rezulta ca ar putea dobori o nava usoara fara probleme. Nu ne putem risca flota, cind am plecat aveau deja o nava usoara pe orbita.

      - Avem cimpuri de camunflare. Vom sta sub ele pina ajungem aproape si ii lovim inainte sa ridice scuturile.

      Judecatorul Arbas"En hotari ca e timpul sa intervina.

      - Vom trimite o proba cu cimp de camunflare pe orbita. Ne vom da seama daca au detectat-o, daca nu o detecteaza atunci ne apropiem cu flota. Daca insa va fi detectata vom ataca la sol.

     

     


     

      Observatorul protoss intra pe orbita inferioara a planetei, cimpuri de camunflare activate la maxim. Prin intermediul lui si cei de pe puntea Durakului puteau vedea cum sta situatia. In orbita se aflau doua nave, una mai mica de marimea unui Cercetas Greu si celalata mult mai mare, la fel de mare ca un Crucisator de lupta terran. In timp ce Observatorul se apropia mai mult si incepea sa scaneze baza de la sol un tun de pe nava grea incepu sa se invirta pe amplasamentul sau, fixa tinta si un suflu de energie pulveriza Observatorul.

      Moartea Observatorului genera reactii si pe puntea carrier-ului.

      - Se pare ca reusesc sa ne detecteze prin cimpurile de camunflare. Nu ne va fi de loc usor.

      - Asta ne anihileaza elementul de surpriza; murmura Judecatorul tinar; dar trupele noastre sint mai numeroase.

      - In spatiu Judecatorule, doar in spatiu. La sol nu stim citi sint.

      - Trebuie sa lovim acum. Prezenta celorlalti devine tot mai puternica pe masura ce timpul trece.

      - Unde sint fortele Templarilor Intunecati?

      - Vor fi in curind aici, cei ce vin cu flota. Mai au un contingent ascuns la sol.

      - Cheama flota. Vom folosi planul cu inserarea fortelor la sol.

      - Imi voi anunta fratii; incuviinta Aslok

     

     


     

      Templarii Intunecati se miscau fara nici un sunet, fara nici o miscare smucit. Erau ca niste umbre pe care crezi ca le vezi cu coada ochiului dar cind te uiti in directia lor dispar.

      In fruntea lor Aslok se opri si cerceta cu simturile sale psionice imprejurimile. Doar citeva animale mici de genul insectelor care umpleau aceasta lume sterpa. Nici una dintre ele nu era periculoasa pentru forta de invazie. Fratii sai aproape ajunsesera linga baza strainilor. Templarii nu aveau cu ei trupe grele deoarece acestea ar fi fost prea usor de detectat. Daca aveau nevoie de ajutor atunci un carrier protoss ar fi lansat zeci de navete pline ochi de Dragooni, Archoni si Reaveri. Templarii Intunecati aveau insa ca trupe de suport citiva Archoni Intunecati a caror puteri erau cu adevarat impresionante.

      - Si acum?

      Cel ce intrebase era un Templar Inalt care dupa felul cum se misca nu vazuse prea multe cimpuri de batalie.

      - Acum asteptam ca navele din spatiu sa intre in joc. Odata ce lupta incepe acolo sus vom incerca sa ne folosim de debandada si sa le distrugem tunurile grele. Daca ele sint scoase din joc vom primi suport direct de la flota inclusiv trupele grele. O alta trupa mai mica de asalt are arme grele, vor incepe si ei o diversiune.

      - Atunci sa speram ca flota are succes.

     

      Pe orbita planetei una dintre navele mici straine scana spatiul. Strainii detectasera o forma de viata care incercase sa-i scaneze. Nu erau deloc multumiti. Sonda pe care o distrusese nava lor folosise un dispozitiv de ascundere deosebit de sofisticat. Daca o rasa care folosea asemenea tehnologii putea sa ii atace cit timp se aflau inca in starea de consolidare atunci erau in mare pericol.

      Specia pe care deja o capturasera se dovedise extrem de interesanta iar procesul de implantare a cipurilor de ascultare intimpinase o rezistenta deosebita. Cu toate astea cercetatorii lor erau siguri ca vor reusi sa infringa rezistenta bestiei. Rasa va fi un dar minunat pentru cei care le facusera posibila intrarea in aceasta dimensiune. Ca sa le dea si mai mult avint le promisesera jumatate din galaxie, o oferta pe care nu o putusera refuza mai ales ca nu era bine sa te pui impotriva lor. De altfel un fapt bine cunoscut in dimensiunea din care veneau.

      Spatiul se undui pentru citeva momente si flota protoss aparu in intreaga ei splendoare. Cinci Corsari erau avangarda flotei. In spate venea carrier-ul inconjurat de sase Cercetasi Grei si doi Arbitri. Zeci de Interceptatori incepura sa roiasca in jurul carrier-ului ca un roi de viespi infuriate.

      - Toate armele concentrate pe nava mica; dadu ordin capitanul

      Dar nici strainul nu se lasa mai prejos, tunuri grele iesira din puncte ascunse si deschisera focul fara avertisment. Sulite de energie distructiva atinsera Corsarii majoritatea fiind absorbite de scuturi. Doua insa trecura prin protectia albastra si avariara un Corsar, bucati din mandibulele navei formara un stol de sfarmaturi. Prin care trecura ceilalti patru improscind cu descarcari energetice inamicul. Dar si strainii aveau scuturi, bariere rosiatice care invelira nava sub protectia lor.

      - Restul navelor se apropie de pozitia noastra; avertiva Rasid, un Executor din partea Templarilor Intunecati care ramasese la bordul navei amiral alaturi de Judecator.

      - Trimite in ajutorul Corsarilor pe Adun"La. (Adun"La fiind unul dintre cei doi Arbitri)

      Arbitrul se apropie de nava straina cu un singur impuls din motoare. Tunul sau principal scuipa un proiectil greu de un albastru intens, scutul tintei era deja slabit de armele Corsarilor si nu rezista energiei dezlantuite. Explozia distruse jumatate din nava, sute de bucati din ea fura impinse spre atmosfera unde coborau catre sol arzind si umplind scanerele strainilor.

      Doi Cercetasi Grei iesira sa hartuiasca navele care se invirteau pe orbita. Salve de torpile cu antimaterie umplura spatiul in fata strainilor. Tunurile usoare ale strainilor eliminara unele dintre ele dar mai multe ajunsera la scuturile navei grele. Care riposta trimitind mai multe sulite de lumina in Cercetasi. Se vedea clar diferenta de putere intre nave, sulitele de acum erau mult mai luminoase si mai puternice decit cele trase de nava mai mica. Unul dintre Cercetasi fu pulverizat de forta atacului. Cel ramas intreg trebui sa faca uz de intreaga sa agilitate ca sa poata sa se fereasca de tirul mortal.

      - Toate navele, in afara de Adun"La sa se concentreze pe nava grea. Adun"La, incepe un bombardament de distanta la sol, sa le dam o sansa si echipelor de la sol.

      In timp ce celelalte nave incepeau lupta cu strainii, Adun"La deschise focul, proiectilul alb-albastru cobori prin atmosfera si izbi scutul bazei. Tot ce nu era aparat de bariera energetica fu transformat in atomii componenti.Apararea bazei raspunse cu sulite de foc care aproape distrusera scutul Arbitrului din prima salva.

      Nu mai conta, atacul incepuse. Aslok se ridica de dupa o stinca, cerul era plin de flacari. Alte explozii, mai apropiate de data asta. Echipa de diversiune isi incepuse si ea actiunea. Confirmarea veni prin intermediul unui semnal scurt si codat in comunicator.

      Ridica bratul. Templarii si restul zelotilor pornira la atac, Templarii Inalti ramasera mai in spate gata sa-si foloseasca puterile. Cind ajunsera la citiva pasi de scutul bazei scanerele celor dinauntru le aratara anomaliile pe care le produceau cimpurile de camunflare. Tunuri cu tragere rapida se rotira pe amplasamentele lor si deschisera focul asupra anomaliilor. Venise momentul pentru prima surpriza. Templarii Inalti isi dezlantuira puterile, acolo unde inainte era un Templar Intunecat acum erau trei, unde era un zelot devenira patru, chiar si Reaverii se imultira. Acum tunurile automate aveau o intreaga armata in care sa traga. Razele rosi loveau hologramele si acestea dispareau imediat. Dar protosii se miscau atit de rapid incit le permisera doar citeva salve aparatorilor. Odata trecuti de scut citiva zeloti luara de pe spate niste tuburi lungi si tintira posturile de aparare. Sistemele artificiale preluara comanda si bombe asemnatoare unor seminte lansate cu ajutorul cimpurilor mag se deplasara cu viteze enorme spre ele. Odata ce parte din turnurile de paza au fost distruse protosii se impartira, unii continuau sa distruga tunurile de paza in timp ce altii se duceau in interiorul complexului.

      Aslok era cu cei ce o luasera spre interior. Lama sa vortex decapitase deja doi soldati " erau umani, dar diferiti de rasele intilnite de protosii si purtau costume de lupta protective - cind inarmati cu pusti laser dimensionarii venira la contraatac, un potop de foc se revarsa peste protosii. O raza de foc il atinse pe umar pe Aslok dar fu captata de scut. Templarul ridica mina si un bolt de energie tisni din o deschizatura de pe minusa sa. Soldatul in armura se prabusi cu o gaura fumeginda in piept.

      Locul ii fu luat de altul care carboniza piciorul unui zelot. Un Templar Intunecat il taie in doua cu o singura miscare. Peste tot conflictul se transforma intr-o serie de batalii individuale. Exact lucrul la care excelau Templarii care aveau avantajul vitezei, lamelor lor ucigatoare si a scuturilor personale. Ceilalti aveau si ei pustile cu lanci-laser care din o singura lovitura supraincarcau scutul unui zelot. Pacat ca protosii nu le dadeau sansa mai multor lovituri.

      Insa strainii lucrau in echipe si ii umpleau cu energie pe zeloti, cu Templarii Intunecati era mai greu, acestia ascunsi permanent apareau de nicaieri si ii despicau pe soldati de parca ar fi deschis cutii de conserve.

      Unul dintre tunurile sol-spatiu exloda atins de bomba grea lansata de un Reaver, alti zeloti ajunsera la generatoarele de energie si pusera explozibili quantici pe reactor. Explozia il rupse in doua.

      Forta de diversiune aparuse si ea, inarmati cu lansatoarele de bombe inteligente.

      - Trimite semnalul.; Aslok ii facu un semn zelotului care purta echipamentul greu de transmisiuni.

      Pe orbita, al doilea carrier care ramasese in spate primi semnalul si incepu sa-si deverse incarcatura. Navete de asalt flancate de interceptatori incepura coborirea spre suprafata planetei. Mai multe strafulgerari ii intimpiara pe masura ce coborau dar fara tunurile grele scuturile navetelor erau destul de puternice pentru a le rezista. Cu toate astea incercau pe cit era cu putinta sa evite apararea planetara.

     

     


     

      Zelotul nu mai avea scapare. Scutul sau se scurtcircuitase, bratul ii era ars pina la os de o raza si cei trei soldati din fata sa nu pareau sa stie ce era mila. O arma se ridica catre capul sau si vazu moartea apropiindu-se.

      Doua gauri aparura in ceilalti doi soldati. Zelotul mut de uimire simti o alta prezenta in jur. Un Archon Intunecat iesi dintre zidurile distruse. La un semn al sau soldatul care isi omorise confratii cazu retezat la pamint. Zelotul facu un gest obosit de multumire. Archonul se apropie de el si isi cobori miinile pe tesuturile distruse. Acestea incepura sa se regenereze rapid, puterile Archonilor Intunecati puteau fi folosite atit la distrugere cit si la vindecare.

      Pe orbita lucrurile se mai linistisera. Nava de linie a strainilor fusese o adevarata provocare, dar nici macar scuturile lor nu reusisera sa faca fata torentului de energie trimis de toate navele protoss. Nu pierise fara lupta, doborise patru Interceptatori, doi Cercetasi Grei si avariase grav Arbitrul. Nava cea mica a fost distrusa rapid din citeva treceri ale Interceptatorilor.

      Cu spatiul liber, flota protoss cobori mai jos pe orbita de unde tunurile incepura sa-si reverse puterea distructiva peste locurile unde erau siguri ca nu exista razboinici protoss. Salva dupa salva ei distrusera turnuri de paza, generatoare de energie, generatoare de scutui si unitati blindate. Interceptatorii coborira la limita atmosferei pentru a interveni rapid in caz de nevoie la sol.

     

      Cladirea exploda, Archonul privi cu incetinitorul cum sute de bucati zboara in jur imprastiate de unda exploziei. Pulsul venise de la Arbitrul de pe orbita. Vazu o miscare, un soldat ramas in viata incerca sa se ridice in picioare si sa-si scoata arma de sub darimaturi. Un blast psionic il prinse in umar si ii exploda corpul. O raza laser il atinse si pe el fiind absorbia de aura sa cu usurinta. Archonul era enervat la maxim. Creaturile primitive incercasera sa-l distruga.

      Dar in loc de soldatii umanoizi o hoarda de creaturi mai mici cu pusti in miini navalira din alta cladire mai mare. Archonul ii intimpina cu un val de energie care ii trimise inapoi pe toti. Altii insa le luara locul. Un tanc aparu in spatele lor si trimise o lance de lumina care arse totul in jurul Archonului. Acesta insa era nevatamat, cimpul sau il aparase din nou. O lance de energie albastra tisni din miinile sale si izbi tancul cu atita putere incit il arunca in spate. Explozia rezultata imprastie inca o duzina de creaturi mici.

      Altele aparura, cel putin o suta, chiar daca armele lor erau slabe erau atit de multe raze incit Archonul cazu sub puterea lor. Razbunarea nu se lasa mult asteptata, Reavers aparura de-a lungul cladirii si lansara proiectilele in grosul atacatorilor. Exploziile puternice facura macel in rindurile creaturilor mici.

      Intre timp Aslok impreuna cu razboinicii sai de elita intrasera in baza principala. Odata intrati inauntru declansara haosul, taiau totul, iar archonii Intunecati intrau in mintile strainilor si ii intorceau impotriva lor insisi. Alti Templari puneau bombe si explozibili quantici in punctele strategice ale cladirii.

      - Sintem gata? Il intreba Aslok pe un Templar care intrase in baza de date a strainilor si o descarca in un cristal de memorie ce-l purta pe spate.

      - Inca un pic. Trebuie sa fim siguri ca le-am copiat pe toate. Programele lor de aparare sint bunicele iar structura lor e diferita de a noastra.

      - Grabeste-te.

      In acelasi timp dadu ordin ca trupele de la suprafata sa se stringa impreuna in timp ce cele care puteau sa se retraga cu navetele inapoi pe orbita.

      Un soldat in armura se prabusi cind lama vortex de pe bratul unui Templar Intunecat ii trecu prin burta. Protossul dadu in spate cind alti soldati se bulucira in coridor, cu o miscare rapida arunca o bomba in coridor. Explozia il inchise definitiv colapsindul in intregime si facind peretii sa tremure.

      Archonii si Templarii se retrasesera linga terminalul de unde erau extrase datele.

      - Am terminat Aslok. Putem pleca.

      "Adun"La. Sintem gata de plecare. Activati Chemarea Dimensionala."

      Virtejuri de energie aparura in jurul lor si cu totii fura transportati la bordul Arbitrului. Si nu numai ei dar si cea mai mare parte din trupele de la sol. Ceilalti plecasera ce ajutorul navetelor.

      - Au reusit sa plece cu totii? Intreba el pe un Executor cind ajunse pe puntea Arbitrului

      - Da, ultimele navete parasesc chiar acum limita atmosferei.

      - Avem toate datele Judecatorule. Acum vom sti cu cine ne confruntam. Putem incepe operatiunea de sterilizare.

      La bordul Carrier-ului Judecatorul incuviinta.

      - Deschideti focul.

      Arbitrii si Carrier-ele deschisera focul cu toate armele de la bord. Proiectile energetice devastara complet baza si intreaga zona din jur. Totul devenise o mare de foc in care nimic nu putea supravietui. Poarta dimensionala insa, se afla la sute de metri sub pamint dupa mai multe nivele complet blindate si energia distructiva nu ajungea pina la ea. Din fericire protosii erau pregatiti si pentru o astfel de situatie. Carriere-le lansara zeci de probe spatiale pline de antimaterie. Erau atit de multe si atit de puternice incit crusta planetei insusi incepu sa se rupa. Nimic nu rezista unor asemenea forte. Poarta si totul din jur se prabusira in miezul planetei. Bombardamentul nu se opri pina ce intreaga lume a fost distrusa. Doar cind tot ce mai ramasese era o oroare chiar si pentru Templarii Intunecati se oprira.

      - Tinta a fost atinsa; raporta Rasid

      - Probabil vor incerca sa se intoarca. Dar acum vom sti cu cine ne luptam; Aslok intrase pe punte cu cristalul in mina

      - Tehnologia lor pare a fi inferioara; comenta Rasid in timp ce scana o ultima oara planeta

      - I-am luat prin surprindere. Data viitoare poate nu vom fi atit de norocosi; zise Aslok

      - Tehnologia le e diferita dar nu cred ca este atit de inferioara; Judecatorul avea aceleasi pareri cu Aslok

      - Nu mai conteaza. I-am batut, deocamdata. Prietenul nostru va sti mai multe. Trebuie sa-i spunem imediat, se pare ca el se astepta la o astfel de incercare.

      - Avem si alte informatii pentru el. Se pare ca unul dintre cei pe care ii cauta se ascunde pe planetele oamenilor.

      - Daca el intervine singur se va declansa un razboi.

      - Dar daca incercam sa-l capturam noi tot acolo se va ajunge.

      - Ne-a spus clar ca razbunarea e a sa. Noi doar trebuie sa-i dam locatia.

      Flota se intoarse in spatiu si disparu cu o unduire sub cimpurile de camunflare. Conflictul de abia incepuse.

     

© Copyright Cătălin Hidegcuti
Nota :    toate drepturile asupra universului Starcraft apartin creatorilor si firmei Blizzard
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online