evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Dialog cu Ion Luca Caragiale  -  Contrapaganda  -  Drumul spre (II)  -  Plastic  -  Război total  -  Concurenţă neleală  -  Îngerul cenuşiu - Angela  -  Uşa de la baie  -  De aici, de sus...  -  Omul apropiat  -  Circ  -  Luminile oraşului XV  -  Lala  -  Hora Ielelor, Pensiune  -  Întâlnirea  -  Re-insecţie  -  Mergem acasă  -  În căutarea zborului  -  Floarea de loldilal  -  Luminile oraşului XVIII  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (III)  -  Ultima frunză  -  Corabia nebunilor  -  Inelele lui Saturn  -  Casa de la marginea pădurii  -  Chat Room  -  Povestea (?) Pensionarului Incredul  -  Novo Homo Sapiens  -  Povestea unui ceas  -  Revederea de 20 de ani  -  Timpul schimbării  -  Follow-Me  -  Somnul  -  Ambuscadă pe Uslar  -  Întunericul vieţii  -  Alfa şi Omega  -  Jocul Zeilor (VIII)  -  Meduza (XII)  -  Program de criză  -  Depozit.02  -  Plasa pe jăratic  -  În beci  -  Jocul Zeilor (VI)  -  Proză absurdă  -  O Poveste (?) modernă  -  X Factor  -  Transplant de suflete...  -  Peştele albastru  -  Servisul Auto  -  Avatarul


Big Bang Boo

Ovidiu Bufnilă
ovidiubufnila.ning.comPublicat Duminică, 23 Octombrie 2005, ora 23:40

      Masa lui Jelly Fish era încarcata cu o multime de bunatati marine care, toate, se întreceau sa-si sumeteasca nebuna de Pax 6 în fel si chip.

      Pax 6, gagiilor, e gena vazului si toata tevatura despre care va vorbesc are o oarecare tangenta cu teleologia.

      Poanta e ca Jelly Fish era privit de întreaga sa masa de bucate. Gongorzolla de la Arsenalul Lunar i-a atras atentia asupra acestui lucru. Pentru Jelly Fish care fusese serios încercat în Razboaiele de Imagine de la sfârsitul Mileniului, toata povestea capata dintr-odata greutatea unui miracol. Defazându-se în pliurile temporale ale evenimentului-prânz, Jelly Fish încerca sa-si modifice imaginea valurind-o.

      Gongorzolla s-a plâns câtiva ani mai încolo unui vânator de balene de sticla din Kamceaikan ca încercarea lui Jelly Fish i-a produs o serie de neajunsuri, simultaneitatile sale având serios de suferit.

      Prânzul la care bunatatile marine l-au privit pe Jelly Fish ca o totalitate respectabila, ca o singura fiinta, a devenit celebru în toate galaxille valurite ale universului plin de universuri. Multi colectionari s-au înghesuit la târgurile verii de pe asteroidul Mandha sa cumpere momentul digital pe care niste maestrii ai licitatiilor l-au numit sugestiv Marele Prânz al Întregii Privirii .

      Niste filozofi din arhipelagurile Purpurii si-au manifestat serioase îndoieli încercând sa demonstreze ca fiintele sincrone, nascute sub presiunea câmpurilor magnetice aidoma unor structuri vii exemplare, sunt doar inventia unor rataciti.

      - Nu voi încerca sa demosntrez contrariul, i-a scris Jelly Fish unei femei necunoscute care se virtualiza din când în când în siajul sau. Pur si simplu nu am chef, nu am deloc chef. Când vei primi acest mesaj, eu ma voi fi valurit înspre momentele digitale nordice iar tu probabil ca-ti vei fi schimbat epiderma. Mi-ar placea sa facem un pic de sex în maniera traditionala fara sa ne fugarim prin momente digitale pacalitoare si pline de vârtejuri virtuale. În sfârsit, pur si simplu îmi pregateam un prânz pe cinste când m-am simtit privit. Nu era, as vrea sa stii, o privire obisnuita, ci un întreg concert Pax 6! Ma întreb cum au reusit toate genele Pax ale bunatatilor marine sa se sincronizeze pentru a ma focaliza si mai ales as vrea sa stiu de ce au facut-o. Intentia nu mai trebuie demonstrata.

      - Crezi ca e în mod clar o intentie? întreba femeia virtuala luând diverse forme pentru a-l amuza pe Jelly Fish. Poate ca regimul tau de navigatie îti joaca feste. Poate ca o furtuna magnetica ti-a bulversat momentul digital. Sau poate ca proximitatea mea a facut ca totul sa devina haotic în existenta ta. Ar fi interesant ca, valurindu-ne unul într-altul, sa descoperim mai multe scenarii. Poate ca acest faimos prânz la care l-ai invitat pe preotul Gongorzolla nici n-a avut loc în realitate si poate ca e doar în imaginarul cuiva, al unui tridimensional, de exemplu. De ce l-ai invitat pe Gongorzolla? Ce ai sperat?

      Jelly Fish nu se astepta la o asemenea îndrazneala. De obicei, femeile virtuale care se unduiau fantomatic în siajul sau erau discrete în privinta existentei sale valuritoare. Dialogurile cu ele se învârteau în jurul sexului si atât.

      - As vrea sa-ti dau un nume, sopti Jelly Fish încercând sa stabilizeze momentul digital si construind pe loc o realitate adiacenta. O faleza. O terasa. Un ocean. Un chelner. O masa în doi. Şampanie.

      - Elsatra e numele meu, spuse femeia virtuala acceptând sa ia o forma oarecare dintr-un pliu pe care Jellz Fish îl localizase deja în periferiile sale magnetice. Elsatra!

      - Elsatra, începu Jelly Fish cuprins de emotie, l-am invitat pe Gongorzolla pentru ca aveam de gând sa-i pun câteva întrebari despre Dumnezeu.

      - Ah, facu Elsatra lasându-si buclele aurii sa se reverse printre picioarele mesei. Ce pasionant, Dumnezeu! O sa-ti spun un mic secret, am inventat un Dumnezeu pentru barbatii din constelatiile primare. Oh, nu, nu protesta! striga Elsatra ridicând cupa de sampanie. Recunosc, m-am jucat într-un mod periculos. Am fost curioasa însa sa vad pâna unde pot împinge lucrurile. Am înteles astfel ca din motive stranii, credinta se valureste si ca în anumite bifurcatii, valurile de credinta vin unele peste altele nascând o multime de mituri dar si confuzii de sens.

      - Elsatra, sunt lucruri diferite si...

      O orechestra de dixieland îsi facu aparitia dintr-un moment anterior acestui fictional si, pus pe sotii, umplu întreaga faleza de ritmuri îndracite. Dirijorul îsi smulse pe rând cele sapte masti, se transforma din girafa în pian electric, apoi lua înfatisari hazlii pentru ca lumea sa se destinda. Jelly Fish încerca sa modifice momentul digital dar nu reusi pentru ca orchestra de dixieland parea sa fie o constructie virtuala autonoma generata de prezenta unor atractori pe care el înca nu-i identificase. Hei, hei, striga el usor enervat, tocmai vorbeam despre Dumnezeu, va rog sa luati o pauza. Numai ca trombonistul îl lua peste picior si slobozi o nota grava în bataie de joc, mititelule, suntem într-o zona neutra, nu ne pasa de prânzul tau fabulos, nu ne pasa de femeia ta digitala si nici de povestile tale siropoase despre Dumnezeu!

      Jelly Fish se lasa pagubas. În fond, preotul Gongorzolla se pierduse în imensitatea oceanului digital fiind luat de un SMS trimis la întâmplare de un smecher de haecker din Orasul Sticlelor si Vibratiilor.

      - Chiar asa!? striga dirijorul protapindu-se în fata mesei ale carei unghiuri se înmuiasera deja sub presiunea câmpurilor magnetice. Îti citesc gândurile, Jelly Fish, te scanez periferie cu periferie! Sa stii ca si noi ne-am întâlnit cu acest Gongorzolla! Ştii ce ne-a cerut sa-i cântam?

      - Ce? Ce? striga Elsatra batând vesela din palme si facând sa sara scântei în toate partile. Vreau sa stiu! Vreau sa stiu!

      - Nu te grabi, cucoana! Nu e de joaca! Gongorzolla ne-a cerut sa-i cântam Big Bang Boo! Întelegeti?

      - Şi?

      - Pai nu stiti?

      - Ce sa stim?! striga Jelly Fish blestemându-se ca nu se înrolase în Serviciile Speciale pe vremea când înca mai cautau multiplicanti aidoma lui si ca toata viata se ocupase de studiul sistemelor disipative într-un amarât de institut de cercetari specializat în domeniilor imagologiilor.

      - Big Bang Boo e o parola. O melodie-parola care schimba codurile universului plin de universuri. Începe cam asa.....

      Jelly Fish nu avut timp sa reactioneze. Elsatra se topi prin vazduh. Periferiile lui se volatilizara. cerul se crapa. Jelly Fish încerca sa-si încheie exietnta într-o cheie anecdotica dar trombonistul îl dezactiva cu un Si bemol.

      - Hei, sefu', pe asta l-am ras. Am stabilizat câmpurile magnetice. Nu mai avem fluctuatii. Şi acum ce facem?

      Dumnezeu se întoarse spre trombonist si-l dezactiva. Apoi se strecura în corporalitatea unei gene Pax 6 si începu sa priveasca plin de curiozitate, de pe o masa încarcata cu fructe exotice si aflata nu departe de loja arbitrilor, cursa de cai din Nottigham.

     

© Copyright Ovidiu Bufnilă
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online