evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Aura urii  -  Geneza  -  Renaşterea...  -  Primăvara nucleară  -  Uşa de la baie  -  Contrapaganda  -  Legendele Căutării  -  Interferenţe  -  Praf minune  -  Gena morţii este instituirea metafizicii moderne  -  Gheşeft  -  Zori  -  Poveste de mahala IV : A înnebunit lupul!  -  Întâlnirea  -  A Doua Epocă Întunecată  -  Pastel  -  Gender X  -  Meduza (VIII)  -  Vrăjitoarea  -  Mamal - Oraşul  -  K  -  Clocitorul Josh  -  Îngerul cenuşiu - Zora  -  Meduza (VII)  -  Catedrala  -  ªahul de duminică  -  Povestea unui suflet  -  Chat Room  -  Stăpânul - Volumul I : Răpirea zeilor  -  Piatra  -  Ceaţa  -  Zei şi oameni  -  Ultima frontieră  -  Meduza (X)  -  Proprietate cu casă şi pădure  -  Luminile oraşului XXIII  -  El cu durerile şi greşelile lor  -  Povestea (?) Pensionarului Incredul  -  Himera  -  Povestea unui ceas  -  Gol  -  John-486  -  Poveste de mahala I : Meciul  -  Vânzatorul  -  Stiinta si tehnica  -  Întâlnirea  -  Aici şi acum  -  Invizibilul  -  Războiul - fără - cap - şi - fără - coadă  -  Luminile oraşului 2 (I)


Elixirul vieţii

Elixirul vieţii
  Mihai Cristian Daniel
varianta print

Mihai Cristian DanielPublicat Luni, 9 Ianuarie 2006, ora 19:26

      Elixirul vietii? Ce este acest substantiv comun, insa cu o reverberatie in mintea omului fara de egal? Tot ce pot sa va spun este ca niciodata nu va veti mai simti neputinciosi si ca lumea isi va arata voua toate laturile sale. Figura invesmantata intr-o aba neagra, dintr-o panza groasa se misca de colo pana colo, in jurul tinerilor ce se holbau la el. Traim intr-o lume haotica, figura arunca o mantie deasupra unui perete rece din granit, imediat aparand o fereastra in care imaginile se succedau cu o viteza uluitoare. Imagini infricosatoare, ce aratau o lume fara noima, ditrusa, in care oamenii isi ducea viata fara sa rationeze, fara nici un scop superior in viata, fara sa doreasca nimic si fara sa poata crea nimic.

      - Vedeti? Aceasta este lumea voastra. Daca voi doriti sa traiti aici va pot readuce inapoi si tot ceea ce a-ti aflat pana acum, o infima parte din intreg va disparea o data cu timpul. Dar daca acceptati provocarea, cautarea insetata si neincetata pentru un Salvator, veti deveni puternici, nemuritori si veti putea deveni zei. M-ati putea intreba cum este nemurirea, sau daca nu te plictisesti in eternitate. Eu va raspund asa: Eu sunt nemuritor, barbatul intinse mainile, atat cat sa cuprinda intreaga masa de tineri ce-i sorbeau cuvintele. Mantia neagra cazu pe jos, dezvelind un trup masiv, plin de muschi, o figura subtire, ridata a unui om cu o privirea intunecata, dar inteleapta. Parul lung, negru ca ebonita i se revarsa pe umeri, iar nasul carn brusca frumusetea intregului. Credeti ca ma plictisesc? Liniste, nici unul nu avea curajul sa intervina. Ei, nu ma plictisesc. Pentru ca eu cauta Calea, ramasa neintregita de la primul Vishe Mesai, primul fauritor al vietii. Uitati ce pot si minunati-va. Barbatul se transforma intr-un imens cap rosu, plin de tepi, parca scos din focurile infernului. Hei, pustiule, transformandu-se la loc, tatal tau, mare Lord al mixienilor, poate face asa ceva? Un baietel subtire, cu trupul inconvoiat se ridica, privindu-l piezis pe barbat:

      - Nu, maestre, nu poate. Apoi isi prabusi privirea in podea si se aseza la loc pe scaun.

      - Vedeti? Nici macar o prelungire a unui zeu nu poate face asa ceva. Trebuie insa sa va avertizez. Aici simplitatea cu care va arat eu ceea ce fac este invaluita intr-un pericol imens. Daca veti ajunge un Vishe, veti avea puterea Universului in mana, dar pericolul puterii v-ar putea distruge. Dupa cum, probabil, unii dintre voi stiu deja, lumea asta haotica ascunde o randuiala a materiei fara de sfarsit. Astfel inelele de pe Merghos isi continua mereu cautarea pentru un om care sa poata folosi intr-adevar puterea lasata de Univers in eter de al inceputul veacului, dar interzisa omului pentru milioane de ani. Astfel voi, veti avea de luat o decizie sfanta. Sa incercati sa deveniti Zei Supremi asupra Universului si sa riscati sa fiti distrusi de propia putere ce va ridicat pana acolo, sau sa va traiti umilele vieti in necunostinta si ignoranta. Voi alegeti, totul se afla in mainile voastre, eu nu va oblig sa alegeti nici o cale. Toti priveau inmarmuriti la maestru, intrebandu-se probabil, meditand, la raspunsul si la viata pe care o vor transforma pentru totdeauna. Decizia era insa infinit de grea, pentru ca prezenta viata a-l carui curs il vor modifica era a lor. Barbatul, simtind frica in sufletele tinerilor, incerca sa-i linisteasca.

      - Veti fi mult mai puternici decat orice. Veti putea calatori cu viteze impresionante, nu veti mai fi nevoiti sa respirati aer sau sa mai mancati. Va veti dedica cu totul dezvoltarii calitatilor voastre mentale pentru a putea controla Inelul vostru asa cum trebuie. Ceea ce trebuie insa sa stiti este ca orice Inel ofera omului posibilitatea de a deveni nemuritor, dar il si inrobeste pentru totdeauna. Singurul mod prin care puteti muri este sa va dati jos Inelul sau sa fiti distrus de un alt maestru al Inelului. Viata care vi se asterne la picioarele voastre va ofera si poame dulci, dar si otrava destula pentru a-va omora. Voi alegeti cum si in ce fel va veti trai incercarea de a ajunge Zei Supremi. Va voi antrena si voi incerca sa va ajut in incercarea voastra de a deveni salvatorii unei lumi pierdute in monotonie. Nu uitati ca o vorba arhaica va va fi ghid si tovaras. Feriti-va de Rutina,Rugina si Ruina. Cei trei "R" ce va pot distruge veacurile si va pot pune capat nemuririi. Au fost cativa "destepti" inaintea voastra care au incercat sa fuga si sa se ascunda prin nu stiu ce cotloane ale Universului, in speranta ca se vor face nevazuti. Dar nu au scapat de moarte. Seniorul lor i-a gasit mereu si le-a taiat gaturile, luandu-le puterea si toata experienta si cunostiintele. Eu sunt Seniorul vostru, eu va protejez si ma asigur ca folositi Inelul pe care-l veti primi asa cum trebuie. Un tremur se facu auzit in sala, tinerii incepand sa se teama, gandindu-se fiecare la moartea sa cumplita, fiecare ucis in felul sau de catre aceasta creatura diabolica. Trebuie sa va avertizez... barbatul ridica mana drepata, lasand sa se vada inelul sau de un rosu inchis, sunt unul din Cei Trei. Sunete de admiratie rasunau din multime. Deci cred ca va v-a fi greu sa ma lasati cu buza umflata si sa traiti prea mult fara sa va dedicati Kremenului, destinului vostru inhamat la Inel. Pentru cei care nu stiu despre Cei Trei, va spun asa: Am mutat Soarele Pamantului cand ne-au declarat terranii aceia ignoranti razboi. Dincolo de grup, se simtea un tremur al picioarelor, de parca podeau statea si se prabusea. Haideti ce ati decis? Nu pot sa stau toata eternitatea cu voi, desi asi putea pentru ca mi-am omorat Seniorul, privirea maestrului se transforma intr-una sangeroasa, sadica, dornica de omor, de distrugere. Tinerii inaintau catre barbat, apoi isi lua fiecare cate un inel, pe care-l punea pe indexul mainii drepte, in acel moment intrezarind undeva intr-un viitor foarte indepartat, atat de indepartat incat toata viata lor de pana acum parea un fleac, simteau moartea lor, asemenea unei revelatii calde intr-o zi secetoasa de vara, de parca moartea avea sa-i elibereze de sub jugul Inelului si le va aduce salvarea.

      - Veti trai mereu cu moartea in gand si in inima, moartea va fi mai prezenta cu voi in nemurire decat a fost pana acum. Culmea ironiei nu? Sa fii nemuritor si sa te infricosezi de moarte, cand ar fi trebuit sa razi in fata sa. E, uite, ca nu e asa, e departe de a fi asa. Mereu ambitia unora se va intersecta cu propiile voastre ambitii si veti fi nevoiti sa alegeti intre viata voastra si viata celui a carui carare s-a intersectat cu a voastra.

      Tinerii paraseau incaperea, intelegand ca Seniorul nu mai are ce sa le zica si in acest timp, desi pe multi se citea dezolare, in cativa speranta era inca vie, aceia credeau ca pot scapa de moarte si ca vor deveni Stapani Supremi, maestri ai Universului.

     

© Copyright Mihai Cristian Daniel
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online