evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Robotul  -  Limoniu  -  Aether pro narcosi  -  Tocăniţa de ciuperci  -  Pânza de paianjen  -  Întâlnirea  -  O dimineaţă perfectă  -  Luminile oraşului XXX  -  Ceasul voinicului  -  Variaţiuni pe o temă mai veche  -  Îmbrățișare  -  Jocul Zeilor (II)  -  Meduza (III)  -  O scânteie într-un ocean de linişte  -  Depozit.03  -  Drum bun  -  Timpuri Noi  -  Praf minune (III)  -  Je t'aime mélancolie  -  Descoperirea  -  Resacul Timpului  -  Arta fugii în cinci acte  -  Copilul gheţii  -  Detenţie  -  Strada inocenţilor  -  Australia, ca o felie de pâine  -  Iza  -  Călătorie în spaţiu-timp  -  Fluturi  -  Upgrade "Beyond 363000"  -  Povestire  -  Octopolul  -  Nu este prima dată  -  Cartea cu autor necunoscut  -  Fântâna de iasomie  -  Duhovnicul  -  Concurenţă neleală  -  Halucinaţie  -  Sunet pentru suflet  -  !NFERNUL (fragment): Autistul  -  Muzica  -  Un bilet de plecare de pe Soregaard  -  Poveste de viaţă  -  Iluzia viselor  -  “Virusul”  -  În tren  -  K  -  Lala  -  Acolo unde s-a oprit metroul  -  În beci


Tocăniţa de ciuperci

Tocăniţa de ciuperci
  Lucian Merişca
Un viol ratat (Din neant)
Pendulul municipal. "La dolce vita"
Primăvara nucleară
K
varianta print

Lucian MerişcaPublicat Miercuri, 29 Ianuarie 2003, ora 10:05

      Pornira devreme la drum, ca sa evite întâlnirea cu batrânii. Ce rost mai avea sa-si ceara iarasi voie de la ei?! "Ba ca drumul e prost, ba ca s-ar putea sa-i prinda ploaia si sa raceasca, ba ca situatia politica e..." Doar stiti si voi... În final, Jack îsi adunase gasca - adica pe Jane, Joe si Ben - si, împreuna, stabilisera ca plecarea sa aiba loc a doua zi, dis-de-dimineata.
      În ultimele zile plouase mult, ca de sfârsit de lume, si Jack estimase "o recolta bogata".
     
     


     
      Aveau ceva de mers pâna la padure, iar drumul era cu adevarat istovitor. Bicicletele torceau linistite, asternând pe asfaltul înca ud dâre proaspete... Oboseala si racoarea diminetii le îmbujorase obrajorii, însa ei pedalau îndârjiti, cu gândul la tocanita aburinda, de ciuperci, pe care mama le-o va gati, negresit, la întoarcerea acasa.
      Într-un final, izbutira sa ajunga în vârful muncelului. La picioarele lor se asternea orasul, marginit de coline si munti nu foarte înalti. O luara la vale, pedalând câteva sute de metri, apoi, la semnul lui Jack, se oprira si ascunsera bicicletele sub un podet. Mai departe, codrul secular, imens si întunecat, parea sa devoreze soseaua îngusta.
      Dupa ce stabilira "planul de bataie", plini de voiosi, se afundara în padure, la "treaba".
      Timpul zburau usor, ascunzând sub aripile lui discul soarelui. Departe, în spatele înaltimilor, aerul tremura... Deodata, izbucni un fulger. Cerul se facu rosu; se auzi un bubuit ca de tunet.
      "Sa nu ne prinda furtuna!", se nelinisti Jack, care avea responsabilitatea micului grup. El si cu Jane adunasera o multime de ciuperci, uitând de micul Joe care, saracul, ramasese tare în urma. Ben aparu si el, cu panerul încarcat.
      La un moment dat, se auzi un tipat ascutit.
      Joe cobora panta în salturi mici, presarând-o cu ciupercile care sareau din cosuletul lui, aproape plin.
      Ben si Jack îl privira consternati.
      - Ce e, Joe?! tipa Jack.
      - Asta-i a mea! striga "prâslea" grupului. E a mea, hapsânilor!
      - Ei, Joe!... Ce s-a întâmplat?! se îngrijora si Jane.
      La îndemnurile lui, urcara cu totii, pe culme. Gâfâiau si se priveau nedumeriti.
      - Uitati-va, izbucni Joe, vorbind întretaiat din pricina efortului si a pâclei ciclamen - si le arata cu mâna în vale - vedeti ciuperca aia mare, care a rasarit deasupra orasului nostru?! E numai a mea; eu am vazut-o primu'!...
     

© Copyright Lucian Merişca
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online