evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Umbrele nopţii  -  În beci  -  ªahul de duminică  -  Destin  -  Istoria spirilor de la începuturi până la trecerea munţilor  -  Cruciada bucătarilor  -  Nouăsprezece zile (I)  -  Luminile oraşului XXXI  -  Detenţie  -  În noapte  -  Războiul - fără - cap - şi - fără - coadă  -  Eu, Singularul Absolut  -  Planeta Fantomă  -  Cadoul  -  Luminile oraşului V  -  Jocul Zeilor (III)  -  Călătorie în spaţiu-timp  -  Viziune  -  Recurent  -  Furnizorul de vise  -  Fără doar şi poate  -  Păsări de pradă  -  Fata mării, Poliana  -  Bătrânul, literele şi noaptea  -  Anul 10000  -  Darul divin  -  Muzeu Apocaliptic  -  Emoţia reîntoarcerii  -  Aura urii  -  Înger în oglindă  -  Dincolo de evoluţie  -  Norul de argint  -  Omul cu păsări  -  Proză scurtă  -  Casa galbenă  -  Australia, ca o felie de pâine  -  Nebunul  -  Uchin (fragment)  -  Poveste de viaţă  -  În tren  -  Evadare din Paradis  -  Claviaturi  -  Luminile oraşului XIII  -  Valea însângerată  -  Lala  -  Text experimental  -  Cursa  -  Zombi  -  Supravieţuitorul  -  Punct. ªi atât


Depozit.02

Depozit.02
  Mitos Micleuşanu
Depozit.03
Fragmentalism
Depozit.01
varianta print

Mitos MicleuşanuPublicat Vineri, 31 Ianuarie 2003, ora 10:05

      01.Dragomir

     

      Dragomir a luat gaina de gat si s-a apropiat de butuc. Bardita stralucea la soare. Dragomir a sprijinit kapul gainii pe butuc si a ridicat toporul. In momentul urmator gaina a strigat la el cu voce omeneasca: Dragomir, stai Dragomir. Asteapta o clipa, nu te grabi. Vreau sa-ti propun o afacere.

      Dragomir a scapat toporul jos, si a sarit intr-o parte ca ars. Gaina s-a uitat in jur, s-a apropiat de el si a spus: Calmeaza-te Dragomir, nu te speria.. Eu vreau sa-ti propun o afacere, dar tu trebuie sa-mi promiti ca ma vei lasa in viata. Bine Reabuska, a zis Dragomir, Dumnezeu cu tine, te las in viata, dar spune mai repede, ce fel de afacere.. Ai rabdare, a spus gainusha. Fii atent.. Ieri, pe la pranz, am vazut cu ochii mei, cum vecinul tau, Nicu a intrat la tine, mmmm, la noi in curte. Tu erai plecat la vie.. Asadar, Nicu a intrat in ograda, iar eu am sarit pe acoperisul garajului, iar de acolo am vazut totul. Nicu a intrat in casa, iar Florentina, sotia ta, il astepta cu picioarele desfacute. Nicu s-a imbracat cu nadragii tai, a luat perna ta preferata si a inceput sa faca pipi pe ea. Florentina a inceput sa se excite si a strigat la el, cam asa: Da Nicu, da dulceata mea. Hai, vreau sa te vad, vreau sa ma calaresti.. Arunca la dracu perna aia. Te-am asteptat toata ziua Nicusor. Am asteptat sa plece cacanarul ala imputit, boul care ma ingretoseaza, fraierul satului si impotentu dracului. Asa a spus nevasta ta, imi pare rau Dragomir, iar apoi, Nicu a incalecat-o pe Florentina si a inceput s-o calareasca vartos, in ultimul hal, iar Florentina plangea de fericire. La sfarsit, Nicu s-a sters de sudoare cu stergarul tau, apoi a scuipat pe fotografia ta de pe raft si a plecat.

     

      Dragomir a scrasnit din dinti, a ridicat toporul si a strigat la gaina.. Ceeeee? Nu te cred, te omor gaina proasta.. Cum ai putut... Nicu e fratele meu de cruce, nu e cu putinta asa ceva. Am copilarit impreuna, am luptat impreuna in Afganistan, eu l-am salvat de la moarte, l-am carat in spate doua zile si doua nopti, ca sa-l salvez, iar tu vii si-mi spui asa ceva..

     

      Stai, a strigat gaina. Nu te enerva. daca nu ma crezi, intreaba-l pe Tuzic. Si el a vazut totul. Sau intreab-o pe capra.

     

      Dragomir s-a apropiat de Tuzic, care tocmai rodea un os si a strigat: Tuzic, lasa osul si spune-mi adevarul, acum.. Cainele s-a uitat la Dragomir si a spus: Da stapane, imi pare rau, dar gainusha are dreptate, Nicu, fratele tau de cruce a facut pipi si in cana ta preferata. In afara de asta...

      Gata, gata, a strigat Dragomir.. Sa nu va mai aud. Capra s-a uitat cu tristete la Dragomir si el a inteles ca gaina a spus adevarul.

      Ei bine, pasare proasta, ce vrei acum de la mine, ce afacere vrei sa-mi propui, spune.. Gaina a ridicat privirile catre cer si i-a spus: Deci, fii atent. Vreau sa te duci acum la Nicu si sa-i duci un ulcior de vin. In afara de asta, vreau sa-i spui urmatoarele: Nicu, dragul meu, fratele meu.. Am venit la tine sa te cuprind si sa-ti spun ca esti cel mai bun om din lume, esti cel mai corect si esti cel mai bun prieten. Sa stii ca oricand, orice vei avea nevoie, te voi ajuta si voi fi alaturi de tine. Te rog sa ma ierti daca ti-am gresit cu ceva vreodata, sau poate te-am suparat cu ceva, mai pe scurt, asta sa-i spui si sa nu uiti sa-l cuprinzi prieteneste si sa-i torni un pahar cu vin.

     

      Dragomir a scrasnit din nou si a urlat. Ce ai gaina proasta, ai innebunit, ce fel de afacere este asta, ti-ai iesit din minti, ce fel de aberatii sunt astea, vrei sa-ti iau gatul, sau ce...

      Gaina s-a uitat la capra si a spus.. Dragomir, tu nu intelegi fiindca esti om. Asta-i problema.. Din pacate. Daca nu vei intelege si nu vei face cum ti-am spus eu, vei sfarsi la rapa, sau in puscarie sau mort, sau la casa de nebuni sau, stiu si eu.. Oricum va fi nasol de tot. Trebuie sa te luminezi odata, trebuie Dragomir.. Crede-ma Dragomir, eu nu sunt asa de proasta cum crezi tu, noi, animalele, oile, gashtele, iepurii.. Noi stim mai bine ce inseamna umilinta, noi dormim la pieptul lui Dumnezeu.. Crede-ma Dragomir. Nu te incapatina, nu crede ca ceilalti.. Sa nu crezi ca tu stii mai bine decat mine adevarul. Nu subestima necuvantatoarele, nu subestima necuvantatoarele, auzi, nu ponegri numele pe care-l porti..

     

      Dragomir s-a asezat jos si a pus cu o voce stinsa: Asculta, gaina.. De ce ma chinui, de ce.. Spune-mi, ce urmaresti, ce fel de afacere este asta, ce vrei sa obtii..

      Gaina s-a uitat la el trist si a spus: Pai, tocmai nimic. Nu urmaresc nimic.. Ti-am spus despre afacere ca sa-ti atrag atentia, fiindca voi, oamenii, numai la asa fel de propuneri sunteti mai atenti, mai vulnerabili, asa sunteti voi.. Pe mine in schimb nu ma intereseaza decat sa ma lasi in viata. Castigul tau il vei simti dupa ce te vei intoarce de la fratele tau de cruce Nicu, dupa ce il vei cinsti si il vei cuprinde. Te vei intoarce acasa cu ulciorul gol, te vei duce la sotia ta si o vei cuprinde cu drag. Apoi, Dragomir, vei merge si iti vei aduna hainele intr-un rucsac. Iti vei lua niste placinte si niste vin, si vei pleca de acasa. vei pleca pentru totdeauna, asa ca sa nu te mai vada nimeni, ca sa nu te mai intalneasca nimeni, ca sa nu te mai intorci niciodata inapoi, niciodata.. Sa te duci departe, cat mai departe, sa te duci acolo unde nimeni n-a ajuns, acolo unde vei fi singur, unde vei ramane singur. Acum, daca vrei, poti sa ma omori, nu-i nici o problema, suntem obisnuite, nu ca as vrea asta, Doamne fereste.. Cine vrea sa moara? Oricum.. Fa asa cum crezi, dar sa stii, o singura solutie exista, doar una. Asa cum ti-am spus, asa cum ti-am spus, asa cum ti-am spus...

     

      Dragomir sa uitat la gaina cu tristete, apoi s-a uitat in jur si a inceput sa planga. A intrat in casa si a inceput sa-si adune lucrurile. Gaina a intrat dupa el si a spus: Ce faci, ti-am spus sa te duci la Nicu, sa te duci cu ulciorul.. Dragomir a spus: Gata, las-ma in pace, du-te in cotet sau du-te unde vrei, lasa-ma.. Nu ma duc la el, nu ma duc, nu ma duc nuuu maa duuuc, ce pizda masii, nu intelegi pasare, lasa-ma.. Lasa-ma in pace. Plec acum, nu mai stau... Iarta-ma..

     

     

     

      02. Petrushka - porcul trist

     

      Intr-o dimineata, Petrushka - porcul trist, s-a trezit, s-a uitat in parti si a spus: De ce, de ce acum, de Craciun... Dar n-a apucat el bine sa se intristeze, ca a intrat Gavril - gospodaru, cu baioneta in mana vanjoasa si a spus, hai Petrushka, lasa poeziile si hai, oaspetii vin maine, iar piftia inca nu-i gata. Petrushka s-a uitat intristat la Gavril si l-a intrebat: De ce, de ce? Spune-mi ce ti-am facut? Cum adica ce mi-ai facut, a spus Gavril.. Nu mi-ai facut nimic, dar asa se cuvine, asta-i soarta Petrushka, asta-i destinul, carnita e buna, si doar n-am cheltuit cu tine degeaba atatea castroane de laturi, atata zahar, atata paine.. Atunci, Petrushka a spus. Bine gospodarule, fa cum vrei, dar as vrea sa-mi indeplinesti o dorinta, inainte de moarte. As vrea sa te duci la editura cu poeziile mele si sa incerci sa le publici. Daca voi fi mort, ei o sa publice neaparat o carte, iar tu, gospodarule te vei imbogati si vei deveni boer. Si daca vei deveni boer, te rog mult sa-mi faci si mie un mormant mai frumos, macar o lespede de marmora pe care sa fie scris numele meu - Petrushka si o poezie de-a mea, nu prea mare.. Aceasta:

     

      Treuca mea e mititica

      Sunt murdar si singurel

      Viata-i scurta dar frumoasa

      Vreau un rai mai mititel

     

      Gospodarul inlacrimat s-a apropiat de porc, l-a scarpinat dupa ureche si i-a spus: Iti promit Petrushka, iti promit ca voi duce poeziile tale la editura..

     

      Piftia a fost buna si familia a mincat in liniste, bunacuviinta si smerenie.

     

     

     

      03. Omida care linge luna

     

      Omida care linge luna s-a nascut în 1993, într-o familie de omizi nevoiase, nu departe de localitatea Ciorba Lupului. Tatal omizii, un vierme de matase înstarit si respectat în cercurile omizilor intelectuale, nu s-a afirmat în timpul vietii si a încercat sa se afirme în timpul mortii, prin intermediul sistemului de multiplicare a retelei "U". Aceasta retea a fost interzisa în 1998, iar tatal omizii care linge luna a fost nevoit sa abandoneze sistemul de multiplicare. Mama omizii, un soi de larva intelectuala, foarte sufletista dar mai putin rationala.. A lucrat o perioada la uzina de zahar, dar a intrat în somaj din cauza reducerii personalului care prefera mai mult de nouasprezece lingurite de zahar, la ceai.. În semn de protest, omida a pornit o campanie foarte stranie, dar a esuat.

     

      De mic copil, Omida care linge luna, a ramas singura, deoarece maica-sa a fost închisa la ospiciul supraetajat "Piramida lui Pavlusa", iar taica-su nu mai dadea semne de viata. Omida a fost nevoita sa-si poarte singura de grija, a studiat o vreme îndelungata învataturile marelui Colibaba, iar în anul 1999 s-a calugarit si s-a înscris în armata de profanare a culturilor muribunde din Valea Jiului. În iunie 1999, omida a refuzat premiul "Schizo" pentru cel mai dur comportament în timpul campaniei de profanare a mormintelor, iar în august, a fost selectata pentru misiunea spatiala "Purcelusii de otel" si a vizitat planeta ucigasa Gluba, unde a exterminat raul. În octombrie, Omida care linge luna s-a întors în livada natala si s-a inscris in Dimensiunea nonica.. Aceasta dimensiune a fost infiintata de catre Untila Imunocidu, in 1892, la Calarasii moi..

     

     

     

      04. Cainele care se uita intr-un punct

      motto: l-au vazut, dar nu i-au dat kebab..

     

      Intr-un gang, nu departe de makdonaldsul din Romana, se afla un catel maidanez care se uita intr-un punct. Nimeni nu-i atrage nici o atentie, fiindca e prea mizerabil, bolnavicios si infect. Catelul pare turtit sub conceptiile de beton a blocurilor confort unu, si toti trec pe langa el cu expresii inaccesibile, de parca ar fi ratat foile turistice in Turcia. Si totusi, nimeni nici macar nu presupune ca bietul catel nu-i deloc biet, ci dimpotriva, este catelul-cheie, supranumit "Posibilitatea unui oarecare trecator de-a sari intr-un freeflying de patru mii de ani, precum si intalnirea neasteptata cu astrognomul Stroboscorpus. Evident, este vorba despre Catelul cel din totdeauna, sau cainele care n-are nevoie de carnea ta si nici de kebabul meseriasului masliniu.. Ieri, spre exemplu, o babuta incovoiata ca un robinet, s-a oprit in dreptul catelului, a rascolit in traista decolorata si i-a aruncat o bucata de chifla trista. Catelul s-a uitat la baba cu ochiul sau de aur si baba a intrat in coma, iar din coma a iesit in Egiptul antic si s-a trezit, Nefertiti.. Tot ieri, un domn amarat, s-a uitat l-a catel, a chemat un golan care se intelectualiza cu prenadez, i-a dat douazeci de mii de lei si i-a spus: Te duci la mek, cumperi un cizburgher, mi-l aduci repede, iar eu iti mai dau cincizeci de mii! Golanul a fugit la mek, iar domnul n-a mai apucat sa vada cizburgherul fiindca a intrat in coma, a iesit in Egiptul antic si s-a trezit in patul lui Nefertiti, imbatat de parfumul coapselor ei de aur cald.. Ceva mai tarziu, un tip bine, douazeci si doi de ani, impreuna cu prietena lui, nouasprezece ani si patru luni, au trecut pe langa catel infulecand cate un kebab fierbinte. L-au vazut, dar nu i-au dat kebab. Dupa ce au iesit din gang, au intrat in coma. Tipul s-a trezit batranica incovoiata ca un robinet, iar prietena lui s-a trezit domn amarat.. S-au uitat unul la altul, iar batranica a izbucnit: "Nicusor, dragu mamei, unde ai disparut, Doamne Dumnezeule.." Iar domnul carunt s-a uitat la ea indignat.. "Imi pare rau doamna, dar eu nu va cunosc.. Eu nu sunt Nicusor, eu sunt astrognom si ma numesc Stroboscorpus.."

     

     

     

      05. Pescarul Afanasie

     

      Acum trei saptamani pescarul Afanasie s-a prabusit sub ghiata, in lacul din parc. L-au gasit pestii principali, Mihai si Grigore. Mihai, un peste sobru si gras ca un motan, l-a vazut pe Afanasie primul. S-a apropiat de bietul pescar a facut cateva cercuri in jurul trupului convulsionat si a exclamat: "Jigodie". Patruzeci de ani mai tarziu, nepotul pestelui Mihai, pestisorul de aur si nepoata pestelui Grigore, pestisoara de argint s-au casatorit si au avut impreuna 40 de pestisori de plumb si 4 pestisori de cupru. Pestisorii de plumb au fost racolati in armata de acumulatoare, iar pestisorii de cupru au disparut fara urma.

     

     

      06. Uciga-l Toaca si lupul (fabula cu morala codificata)

     

      Uciga-l Toaca sustinea ca Scufita rosie este nepoata lui Lenin si prin urmare este o comunista. In schimb Lupul, spunea ca Scufita rosie este o curvulita dulce si n-are nici o importanta daca-i comunista sau daca-i musulmana sau daca-i o psihopata ucigasa care mananca noroi cu sange. Lupul sustinea ca orientarea politica sau religioasa a Scufitei, nu influenteaza gustul carnii ei. In schimb Uciga-l Toaca spunea ca nu-i adevarat. Carnea de iepure protestant, spunea Uciga-l Toaca, este mai amara decat carnea de arici ateu. Prin urmare, nepoata lui Lenin ar putea fi mai sarata decat nepoata lui Hitler. In acest rastimp, auzind discutia controversata dintre cei doi amatori de contradictii, iepurele protestant si oaia ucigasa de lupi, au iesit din vizuina ursului cu boturile murdare de sange. Ce faceti? intrebara iepurele ranjind cu buza despicata. Iarasi o frecati, in loc sa munciti pe deal, in rand cu oamenii. Sa nu vad urma de-a voastra pe aici..

     

     

     

      07. Lupul si Oaia (fabula nerezolvata)

     

      Intr-o zi, lupul s-a pornit la vanatoare de caprioare si la un moment dat, pe drum, s-a intalnit cu oaia.

      - Buna ziua lupule

      - Buna sa-ti fie inima oita barsana.

      - Unde te duci lupule ?

      - Pai uite, ma duc si eu la vanatoare de caprioare, ca sunt flamand si necajit.

      - Lupule hai sa te ajut si eu, uite, tu prinzi caprioarele, iar eu stiu sa fac macaroane..

      Iti prepar niste macaroane cu sos si carne de caprioara. Foarte gustoase..

      - Pai nu stiu ce sa-ti spun oita draga.. Nu te supara, dar mie nu-mi plac macaroanele..

      - Stai lupule, nici nu stii ce macaroane gustoase cu sos si carne de caprioara stiu sa fac.

      Nu ma refuza, te rog. Sunt o bucatareasa foarte priceputa. Pune-ma la incercare. N-o sa-ti para rau.

      - Bine oita, hai sa vedem.

      Lupul a vanat cateva caprioare grase si impreuna cu oaia, le-au carat in casa lui, unde oaia s-a apucat sa prepare mancarea. Peste o ora, mancarea era gata. Un ceaun urias cu macaroane, sos si bucati rumene de caprioara. Lupul s-a asezat la masa in sufragerie, iar oaia in bucatarie, a mancat pe ascuns carnea si sosul. Ia adus lupului nimai macaroane. Lupul a inceput sa manance macaroane, uitandu-se piezis in parti. Dupa ce a terminat, oaia l-a intrebat :

      - Ei, ce zici lupule ? Nu-i asa ca am facut o mancare bestiala ? Ti-am spus eu ca n-o sa-ti para rau.

      - Da, intr-adevar oae draga, ai preparat niste macaroane minunate. N-am mai mancat niciodata ceva mai gustos. Dar vreau sa te intreb si eu ceva..

      - Stiu ce vrei sa ma intrebi.Vrei sa ma intrebi cand iti mai fac din nou o mancare atat de delicioasa. Nu-i asa ?

      - Da intr-adevar, cand imi mai faci ceva la fel de bun.

      - Hai sa ne vedem maine si mergem din nou la tine sa-ti prepar ceva.

      A doua zi, lupul s-a pornit din nou la vanatoare de caprioare. S-a intalnit cu oaia si dupa ce a vanat caprioparele, le-au carat impreuna la el acasa. Oaia s-a apucat sa-i prepare lupului cartofi cu sos si cotlet de caprioara. Dupa ce a terminat, lupul s-a asezat la masa in sufragerie, iar oaia la bucatarie a mancat pe ascuns toata carnea si sosul. I-a adus lupului doar cartofii. De data asta lupul s-a uitat in farfurie, apoi s-a uitat lung in ochii oii si n-a mancat nimic. Oaia s-a uitat mirata la el si l-a intrebat:

      - Ce faci lupule, nu vrei sa mananci ?

      - Sa stii oita, ca nu vreau sa mananc.

      - De ce ?

      - Pai, ma simt atat de bine impreuna cu tine, incat nu mai simt nici foame nici nimic..

      - Ma bucur lupule, ma bucur. Daca nu mananci, lasa-ma pe mine ca mi-i foame.

      Oaia a luat farfuria din fata lupului si a mancat toti cartofii.

      Lupul s-a uitat la ea lung si i-a spus :

      - Stii oita draga, nu stiu cum sa-ti spun, dar eu te iubesc. Te-am iubit din primul moment in care te-am vazut. As vrea sa ma insor cu tine, as vrea sa am o nevasta minunata ca tine. Nu ma refuza, ca nu stiu ce voi face fara tine.

      - Bine lupule, sunt de acord, fiindca si eu te iubesc la nebunie.

      Lupul si oaia s-au casatorit, au facut o nunta extraordinara unde au invitat toata padurea. In noaptea nuntii, dupa ce toate animalele au plecat, oaia s-a apropiat de lup si i-a spus :

      - Dragul meu, tu asteapta putin aici, iar eu ma voi duce in dormitor, voi pregati patul, voi aprinde lumanarile, voi face un dus, ma voi parfuma cu uleiuri de flori, imi voi despleti parul si te voi chema ca sa-ti fac ce mai mare surpriza.

      Lupul a fost de acord si s-a asezat intr-un fotoliu sa astepte. Dar a trecut o ora si oaia tot nu-l chema. A mai trecut o oara si lupul a hotarat sa vada ce se-intampla. Cand a deschis usa dormitorului a surprins-o pe oaie cum si-o tragea de zor cu ursul. Ursul era calare pe oaie si ea suspina languros. Lupul a tusit de cateva ori si amantii s-au oprit. Oaia s-a ridicat repede din pat si i-a spus lupului.

      - Iubitule, stai putin, sper ca nu te superi, uite daca vrei iti explic totul si o sa-ti dai seama ca n-are sens sa te nelinistesti.

      - Dar eu nu ma nelinistesc iubit-o, a spus lupul zambind. Eu n-am vrut sa va deranjez, am vrut doar sa va intreb daca nu vreti un pahar de vin sau o felie de tort.

      Ursul i-a spus lupului ca ar vrea un pahar de vin fiindca era insetat, iar oaia a cerut o felie de tort. Lupul a mers in bucatarie dupa vin si tort, iar ursul si oaia au inceput din nou sa si-o traga. Cand, s-a intors, lupul l-a surprins pe urs din nou calare pe oaie. Lupul a tusit si amantii au luat vinul si tortul. Lupul si-a cerut iertare pentru deranj si a plecat. Si-a strans cateva haine intr-un rucsac, s-a uitat cu dor spre usa dormitorului si a plecat in padure. Era noapte. Pe drum, lupul s-a intalnit cu vulpea. Vulpea s-a uitat la el mirata si l-a intrebat :

      - Ce-ai patit lupule, de ce esti trist ?

      - Pai, cum sa-ti spun vulpe, sunt cam suparat fiindca oaia imi ascunde ceva, dar nu stiu ce anume. Poate ii doar in capul meu, poate sunt paranoic.. Poate eu sunt problema.

      Si lupul i-a povestit vulpii totul, cu lux de amanunte.

      - Vai de mine lupule, intr-adevar, n-ai de ce sa te nelinistesti. Oaia te iubeste si te respecta foarte mult, doar tu esti putin gelos si n-ai incredere in ea. Sa stii ca n-ai motive, mai bine intoarcete si cere-ti iertare de la ea. Cred ca e tare suparata sarmana ca ai plecat. Ai grija, oita e tare sensibila. Hai du-te repede si nu mai fi neincrezator.

      Lupul s-a intors in graba acasa si cand a intrat in dormitor, a surprins-o pe oaie cum si-o tragea cu cerbul. El s-a oprit nehotarat in prag si a tusit de cateva ori. Amantii s-au oprit si oaia s-a ridicat din pat.

      - Ce faci iubitule, vrei sa ne mai servesti cu ceva. Minunat, uite eu vreau niste suc de portocale, iar cerbul vrea inghetata cu frisca. Fii atat de dragut.

      - Bine iubito, va aduc imediat, dar vreau sa te intreb ceva.

      - Da puisor, spune.

      - Nu cumva esti suparata pe mine, nu cumva am facut ceva ce nu trebuia?

      - Vai de mine, iubitule.. Cum ai putut sa crezi asa ceva? Linistestete, totul e in ordine, totul e minunat, sunt atat de fericita ca sunt cu tine.. Poate singura problema ar fi.. Adica nu-i mare treaba, dar daca ai putea si tu sa fii mai atent si sa nu ne deranjezi prea tare, stii tu ce vreau sa zic. In rest, totul e minunat.

      - Bine draga mea. Ma bucur ca totul e in ordine si iti promit ca nu mai deranjez. Va aduc inghetata si sucul de portocale si nu mai deranjez.

      - Bine iubire, hai repejor ca mii sete.

      Lupul a fugit la bucatarie dupa suc. El zambea si se simtea bine. De atunci, lupul si oaia au trait impreuna pana la adanci batranete, in pace, intelegere, iubire si respect. Mai tarziu, lupul a infiintat o asosiatie pentru tineri insuratei care se numea «Respect in familie» El a studiat o vreme psihologia cuplului si vulpea l-a sfatuit sa infiinteze aceasta asociatie pentru a rezolva problemele delicate a tinerilor casatoriti. Gata.

     

© Copyright Mitos Micleuşanu
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online