evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Reactorul  -  Castravetele  -  10 minute pâna la explozie  -  Gânduri  -  Piese de muzeu  -  Călătoria unui artist...  -  Theron Girradus  -  Psihopatul  -  Andru  -  Luminile oraşului XXVI  -  Luminile oraşului XVII  -  Cărăușul  -  ªarpele de aramă (I)  -  Legendele Căutării (II)  -  Misiunea  -  Sindrom de plecare sau Povestiri dintr-o cârciumă de la marginea galaxiei  -  Groparii  -  Strada Cosmos  -  Veşnic orizont  -  Fluturi  -  Fragmentalism  -  Transplant de suflete...  -  ªahul de duminică  -  Aripile din cer  -  Paradox  -  Tarsius  -  Tranzit  -  Obsesia  -  Uitare  -  Dimineaţă târzie  -  Conştiinţa lui Uezen  -  Pierderea  -  Satiră robotică  -  Frumuseţea numărului unsprezece  -  Bătrânul, literele şi noaptea  -  Sentofagia  -  Octopolul  -  Duhovnicul  -  Penato e căutat de prieteni  -  Fără doar şi poate  -  Povestea knorgului care îşi caută mama  -  Cunoaştere  -  Ulysse şi Hector  -  Cum le văd "ei" pe "ele" în Galeria de artă "Trei Salcâmi"  -  Citadela Asociaţiei  -  Vid imprevizibil  -  "ªi caii se împuşcă, nu-i aşa ?"  -  Halta părăsită  -  Vânzătorul de ghilotine  -  Contrapaganda


Luminile oraşului X

Ciprian UleaPublicat Sâmbătă, 8 Aprilie 2006, ora 21:41

      ...
     
      Micuta casa din lemn era frumoasa vazuta de afara. Parea fragila, ca toate casele braziliene construite dupa razboiul sangeros.
      Mai arunca o privire si se urca in jeepul prapadit. Pana in orasel erau mai putin de 5 kilometri...
      Locuitorii pareau mai abatuti ca de obicei. Sau poate era o parere a lui, sau poate era caldura, noroiul si norii cenusii de pe cer. Poate era doar faptul ca se certasera destul de rau in dimineata asta. Nu tinea minte de ce, cum niciodata nu mai tinea minte de la ce incepeau certurile lor. Absent cumpara presa. Cumpara si un dejun saracacios, alimente nu se mai gaseau, iar ajutoarele guvernamentale fusesera vandute de mult la preturi de specula ingrozitoare... Se urca in masina si o porni spre casa.
      Vazu coliba care ardea doar dupa ce dadu curba pe micul drum forestier. Frana si sari cu prudenta din masina. Focul se intindea. Privi cu atentie mica silueta in genunchi, sprijinita de garduletul de lemn. Ochii Christinei priveau drept inainte, parul ravasit flutura. Gaura din ceafa era destul de mare iar TJ gandi fara sa vrea ca folosisera un pistol cu glont moale de plumb, de viteza mica, probabil un Tokarev rusesc. Incapabil sa gandeasca se grabi masinal spre mica silueta trecuta de curand prin fata nemilosului pluton de executie ad-hoc. In stanga sa auzi un zgomot si vazu silueta in verde cu o pusca AK 88. Duse mana la arma, insa reflexele nu-l mai ajutau. Vazu focul la gura tevii soldatului si parca trecu o gramada de timp pana simti lovitura in piept. Capul ii balangani in jos si vazu cum propriul sange tasneste afara prin cateva gauri, iar tricoul gri se preface in rosu aprins.
     

© Copyright Ciprian Ulea


Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online