evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Pescăruşul  -  Vatmanul - Mass Media  -  Eu şi Cu Mine  -  Gheşeft  -  Hora Ielelor, Pensiune  -  Război obişnuit  -  Cioara  -  Peştele albastru  -  Fugind pe cerc  -  Striptease  -  Caseta pirografiată  -  Creatorul  -  Cincizeci  -  Luminile oraşului XVII  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (II)  -  Hora Ielelor, Pensiune III  -  O dimineaţă perfectă  -  Comando Fox  -  Himera  -  Liniştea  -  Fotografii  -  Orb  -  Chat Room  -  Povestea (?) Pensionarului Incredul  -  Submarinul Roşu  -  Lumina de jad  -  Colecţionarul  -  Camera de la capătul holului  -  Umbra  -  Fie-mi apa uşoară !  -  Lumânărica se pregăteşte să trăiască  -  Brăduţul  -  Luminatii, efemeride simbolice  -  Luminile oraşului XXXI  -  În noapte  -  Labirintul de gheaţă  -  Conştiinţa împăcată  -  Tarsius  -  Pulbere de stele  -  Ziua în care pământul s-a oprit  -  Recreaţia  -  Călătorie în spaţiu-timp  -  Drumul spre  -  Jocul Zeilor (III)  -  Iluzia viselor  -  Dona  -  Mamal - Beciul  -  Luminile oraşului VIII  -  Renaşterea...  -  Un bilet de plecare de pe Soregaard


Steve Berry : Camera de chihlimbar

Fanii "Codului lui da Vinci" vor fi atrasi cu siguranta si de acest roman, in care intriga pune accent pe mister, arta si crima.

News TeamPublicat Duminică, 6 August 2006, ora 19:49

      Dan Brown spunea ca romanul lui Steve Berry este genul lui preferat de thriller, "o vanatoare mondiala de comori, in locuri exotice, cu personaje bine conturate".
     
      Actiunea "Camerei de chihlimbar" se desfasoara din Georgia in Germania si in Cehia, iar autorul incearca sa dea un raspuns imaginar unui mister real, care intriga lumea colectionarilor de arta de mai bine de jumatate de secol: unde-i ascunsa Camera de chihlimbar?
     
      Este vorba despre una dintre cele mai mari comori realizate vreodata de om: o intreaga incapere faurita din ambra, de la cei patru pereti masivi la mobila lucrata cu finete. Comandata in 1701 de Frederick I al Prusiei, Camera a fost finalizata ulterior la Tarskoe Selo, orasul imperial rusesc.
     
      In 1941, trupele germane au invadat Uniunea Sovietica, pradand totul in cale si furand Camera de chihlimbar. Dupa declansarea bombardamentelor Aliatilor asupra Germaniei, in august 1944, Camera a disparut.
     
      In ciuda celor mai mari stradanii ale vanatorilor de comori si ale colectionarilor de arta din intreaga lume, aceasta nu a mai fost vreodata descoperita pana acum.
     
      In prezent, Camera este in curs de restaurare, la Palatul Ecaterina, de artisti contemporani, care trudesc sa recreeze, panou cu panou, magnificii pereti lucrati exclusiv din chihlimbar.

Sursa :   Evenimentul ZileiNu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online