evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Aniversarea  -  Omul - cu - sacul, Timpul şi... Eu !  -  Visul demiurgului  -  Contrapaganda  -  Asura Ni, Drahan - I - Bolte de Crini  -  O dimineaţă perfectă  -  Regele animalelor  -  Vară cu ciocănitori  -  Eu, Singularul Absolut  -  Arătarea  -  Poză de buletin  -  Criminali Umanitari  -  Strada castelului : Câte lumi  -  Toate celelalte popoare  -  Răspuns fără întrebare  -  Visătorul  -  ROV-27  -  Blasfemii : Globul de Crăciun  -  Nyprus  -  Mergem acasă  -  Jocul  -  Taina norilor  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (II)  -  Colecţionarul de îngeri  -  Ultima frontieră  -  Omega  -  Corabia nebunilor  -  Experimentul  -  Solilocviu  -  Zona 25  -  În vizită la psihiatru  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (VI)  -  Detenţie  -  Prima pagină  -  Îngerul cenuşiu - Gabrielle  -  O faptă eroică fără de ecou  -  Experienţă pecuniară  -  Acolo sus, vulbul  -  Luminatii, efemeride simbolice  -  Călătorie în spaţiu-timp  -  Luminile oraşului XXVIII  -  Cărăușul  -  Crist sideral  -  Invizibilul  -  Dincolo de evoluţie  -  Fanfara municipală  -  O scânteie într-un ocean de linişte  -  Un pahar de vin  -  Depozit.01  -  Unde dai şi unde crapă!


"Povestitorii de pe strada Domneasca"

ANGELA BACIU si… invitatii sai

News TeamPublicat Duminică, 11 Octombrie 2009, ora 09:57

      Acum cateva zile a avut loc pe terasa artistilor Teatrului “Fani Tardini” din Galati (Romania) un excelent eveniment cultural intitulat “Povestitorii de pe strada Domneasca”.
     
      Actiunea a fost organizata la initiativa colegei noastre poeta si publicista ANGELA BACIU impreuna cu Casa de Cultura a Sindicatelor Galati si Teatrul Dramatic “Fani Tardini” sub egida proiectului deja cunoscut “Atelierele de lectura ale poetei Angela Baciu”.
     
      Intalnirea artistilor a avut loc in fapt de seara, intr-o atmosfera minunata, la lumina lumanarilor, mese de brad si bancute de lemn, intr-un décor romantic in vecinatatea teatrului, inconjurati de miros de flori de toamna, un cer instelat si …pe acorduri de café concert…Oameni de cultura din Galati au raspuns chemarii de a oferi urbei galatene o seara de poezie si muzica, in fata unui ceai sau a unei cafele fierbinti in aburi de amintiri si povesti…
     
      Aflandu-ne in aer liber, chiar pe terasa de pe Domneasca, oameni ce se plimbau in ceas de seara, se opreau unii pentru o clipa, altii curiosi intrau pe terasa si se asezau in fata unei cafele uimiti poate, ca in aceste vremuri de criza, mai pot avea loc asemenea intamplari de suflet. S-au evocat personalitati de marca ale culturii romanesti si internationale, prin diferite intamplari, amintiri, din toate domeniile culturale.
     
      Directorul teatrului “Fani Tardini” actorul Vlad VASILIU a inceput cu un cuvant de “bun venit tuturor” si a recitat memorabil din creatia a trei poete galatene: Angela BACIU, Cezarina ADAMESCU si Dana POTORAC.
     
      Initiatoarea, dar si moderatoarea acelei seri a fost Angela BACIU, care a invitat la microfon fiecare invitat, prezentandu-l si la sfarsitul fiecarei lecturi inmanand cate o Diploma de “povestitor”, idee salutata de altfel, de toti invitatii.
     
      Pe rand, pe fundalul unei muzici divine au incantat auditoriul cu poezii, eseuri, intamplari, evocari Dana VLAD – redactor de emisiuni culturale, poeta Vali CRACIUN (care a venit insotita de cei doi minunati copii), poeta si traducatoarea Simona FROSIN, poeta Speranta MIRON, poetele Dana POTORAC si Diana MANAILA MARANDICI, poeta si publicista Cezarina ADAMESCU.
      Mai tarziu si-a facut aparitia si poetul Corneliu ANTONIU – presedintele Uniunii Scriitorilor din Romania, filiala Galati, cat si colegi din presa scrisa, radio-tv.,dialogand in permanenta cu ziaristul Claudiu PAMUC care a si fost gazda acestui eveniment de neuitat.
     
      In continuare Angela BACIU a facut un impresionabil apel sa ne respectam valorile, a transmis un calduros salut din partea Bibliotecii “V.A.Urechea”- in special din partea minunatului om de cultura si prieten al scriitorilor d-ul Ilie ZANFIR, care militeaza in permanenta prin proiectele Domniei Sale pentru dezvoltarea culturii, prieteniei si indemnul catre lectura, Dana Carmen VLAD a evocat personalitatea marelui actor Stefan IORDACHE – fiindca in aceasta toamna s-a implinit un an de cand a plecat la ingeri, in acelasi context spiritual a continuat iar Angela BACIU si a evocat si Domnia Sa alte personalitati universale ce trebuiesc cunoscute in special de tinerii de astazi: marele poete: Nora IUGA, Nina CASSIAN, Ana BLANDIANA, a amintit si de criticul Radu G.TEPOSU si despre cartile sale implinindu-se tot in aceasta toamna…10 ani de la disparitia sa.
     
      Au fost citite si texte din poetii Mihail GALATANU, Florina ZAHARIA, Mihaela GALU.
      O seara de toamna incantatoare, intrerupta doar din cand in cand de acordurile melodiei cantate de fanfara “BARCA PE VALURI” din orologiul orasului care puncta ora exacta.
     

Comentarii (2)  
Ciprian Micu
Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009, ora 01:21

Poate ca intalnirea a fost inaltatoare.Sau OK, depinde cum o concepi.Dar articolul e penibil.Ai zis numai nume, zici ca scrii pentru Cancan.Mi se face scarba citind asa ceva.Din 2 fraze bagi cateva numa, iar numele de familie il scrii cu CAPS.INVATA SA SCRII CU CAPUL.La mai multe inalniri de scriitori, la mai putine expresii pe internet ale unor inculti.

petrica
Vineri, 6 Noiembrie 2009, ora 10:21

Felicitari pentru initiativele poetei "mai frumoasa ca Valea Frumoasei",d-na Angela Baciu,care cu sufletul ei mare, strange in jurul ei ,oameni care poate ,in alte conditii nu s-ar fi intalnit.Succes in continuare tuturor!

Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online