evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Un pahar de vin  -  Liniştea  -  Inelele lui Saturn  -  Caseta pirografiată  -  Sender: High_Orbit_God  -  Luminile oraşului XXIII  -  Stâlpnicul  -  Valea însângerată  -  Legendele Căutării  -  Submarinul Roşu  -  Jurământul  -  Gri şi roşu auriu  -  Sindrom de plecare sau Povestiri dintr-o cârciumă de la marginea galaxiei  -  Acolo sus, vulbul  -  Cosas de la vita  -  Follow-Me  -  În căutarea zborului  -  Reactorul  -  Molecula Vieţii de Apoi  -  Labirintul de gheaţă  -  Ulysse şi Hector  -  Hora Ielelor, Pensiune II  -  Legenda "OMU"-rilor  -  Pure Evil  -  Jocul meu pentru Dumnezeu şi ai lui  -  Depozit.02  -  Unde dai şi unde crapă!  -  Portiţa  -  Peştera II  -  Ultimul Paradis  -  Paradox  -  Jazzonia : Cartea Cruciadelor  -  Obsesia  -  Ziua în care pământul s-a oprit  -  Conştiinţa lui Uezen  -  Cerşetorul  -  Praf minune (III)  -  Călătorie în spaţiu-timp  -  Luminile oraşului V  -  Ziua în care a dispărut Mircea  -  Salvatorul  -  The Alien Revolution  -  Penato e căutat de prieteni  -  Conştiinţa împăcată  -  Cunoaştere  -  Vatmanul - O pasiune  -  Război total  -  De profundis  -  Nebunii lui Arrianus  -  Jocul


Google+ a ajuns la 25 de milioane de utilizatori

News TeamPublicat Duminică, 21 August 2011, ora 19:48

      Nu există nici o îndoială că Google+ a devenit rapid cea mai de succes reţea de socializare pe care a lansat-o vreodată Google, strângând mai mult de 25 de milioane de utilizatori în câteva săptămâni. Deşi este încă la mare distanţă în urma bazei de utilizatori ai Facebook, care numără peste 750 de milioane utilizatori, platforma socială de căutare a companiei se pare că a atras atenţia Facebook, în special cu recenta lansare a Google+ social games, scrie portalul gigaom.com.
     
      Google+ a fost salutat de mulţi utilizatori, printre altele pentru că are un design atractiv şi este uşor de folosit, mai scrie sursa citată. Faptul că a fost permisă utilizarea de pseudonime a născut critici din partea unora dintre utilizatori, însă până la urmă a fost bine primită. Potrivit comScore, Google+ a ajuns la 25 de milioane de utilizatori, o creştere de peste 10 ori mai rapidă comparativ cu orice alt serviciu din istoria reţelelor sociale.
     
      Săptămâna trecută, Google a adăugat platformei sale noi jocuri, cum ar fi popularele Angry Birds şi Bejeweled. Iar intrarea pe această piaţă a atras cu siguranţă atenţia Facebook, deoarece jocurile în reţea reprezintă unul dintre motoarele generării de mari de venituri şi de implicare într-o reţea mai mare, datorită unui parteneriat cu Zynga, liderul în domeniul jocurilor.
     
      Drept răspuns, Facebook şi-a optimizat rapid parametrii legaţi de oferta de jocuri, pentru a-i face mai atractivi pentru dezvoltatori precum Zynga.
     
      Ca McDonald's şi Starbucks
     
      Unii oficiali ai Facebook au descris eforturile Google de a concura cu Facebook ca fiind similare cu cele ale McDonald's de a concura cu Starbucks (cu toate că s-ar putea fi să nu fie cea mai bună comparaţie din punctul de vedere al Facebook, deoarece o serie de analişti cred că intrarea McDonald's în afacerea cu cafea a pus presiune concurenţială considerabilă asupra Starbucks), mai scrie sursa citată.
     
      Un executiv al Facebook a descris lansarea făcută de Google declarând că această companie a reuşit să "copieze aspecte ale sistemului nostru, ceea ce ... au dreptul să facă."
     
      Jocurile nu sunt singurul element al Google+ care pare să îi fi enervat pe reprezentanţii Facebook. Au fost raportate cazuri în care link-urile cu invitaţia de participare la Google+, postate pe paginile utilizatorilor de Facebook, nu erau afişate. Având în vedere istoria tensionată dintre cele două companii, au existat speculaţii că Facebook ar putea să fi blocat aceste link-uri, dar oficialii reţelei sociale spun că nu au cunoştinţă de nici o astfel de blocare.
     
      Poate Google+ să devină un concurent serios pentru Facebook? Gigantul web a spus că lansarea de jocuri sociale este "doar vârful aisbergului", atunci când vine vorba de ceea ce intenţionează compania să adauge la platforma sa socială. Un element important pentru planurile de viitor ale Google este legat şi de recenta lansare a unei aplicaţii foto numită Photovine.
     
      Facebook se poate să fi beneficiat, în dezvoltarea reţelei de socializare, într-o anumită măsură, şi de declinul rapid al MySpace, însă Google a demonstrat că doreşte să devină un jucător important în acest domeniu. Lansarea Google+ arată că gigantul motor de căutare poate pune o presiune concurenţială asupra altor reţele. Pe termen lung, acestă concurenţă va fi benefică probabil pentru utilizatorii de Facebook, dar şi pentru dezvoltatorii de aplicaţii.

Sursa :   Gandul.info
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online