Pe eBay : bombardiere şi fantoma lu' bunicu'

« înapoi la articol


Site-ul de comert electronic eBay si-a castigat notorietatea atat prin volumul tranzactiilor pe care le inregistreaza, dar si prin ineditul produselor "intermediate". Ultimele "ciudatenii" oferite spre vanzare sunt un bombardier nuclear si o fantoma.

Pe eBay : bombardiere şi fantoma lu' bunicu'

News TeamPublicat Marţi, 7 Decembrie 2004, ora 21:40

      GLORIE. Un bombardier Vulcan, pe vremea cand huruitul motoarelor speria si fantomele razboiului
      Se iau doua afirmatii controversate, gen "Totul este de vanzare" si "Pe Internet gasesti orice". Se adauga o oferta din partea site-ului de comert electronic eBay si poti sa ai un colt de panorama a lumii de azi: bombardier nuclear si fantome la superoferta! Si cum sa nu fie oferta, atunci cand gasesti la vanzare un bombardier Vulcan, conceput pentru "Razboiul rece" si ale sale intreceri nucleare, la pretul de 6.000 de lire sterline?! Ce-i drept, dupa numai cateva zile de licitatie, Vulcan XL391 a ajuns la peste 1 milion de lire sterline.
     
      RAMASITA A TRECUTULUI. Bombardierele Vulcan au inceput sa fie dezvoltate de catre britanici (RAF) in anii '50, in contextul intensificarii tensiunilor "Razboiului rece". Greutatea maxima a armamentului pe care o putea duce un model Vulcan era de aproximativ 10.000 de kilograme, fie ca era vorba de armament "obisnuit" sau nuclear.
     
      In ciuda "varstei", Vulcan a participat la razboiul Malvinelor, in 1982, la bombardamentele impotriva instalatiilor argentiene de la Port Stanley. Dupa cum se arata intr-un material CNN, la jumatatea anilor '80, Vulcan a fost inlocuit de catre RAF cu bombardierul Tornado.
     
      Dupa cum apare in textul de pe eBay, bombardierul are in dotare motoarele, nu este "inarmat", nefiind totusi capabil sa decoleze. In prezent, majoritatea modelelor Vulcan se gasesc prin muzee, motiv pentru care pretul mod

La inceputul lunii octombrie, activistii antiglobalizare au postat un anunt pe site-ul de licitatii electronice eBay prin care spuneau ca scot la vanzare Banca Mondiala. Pretul de pornire era de numai 30 de centi. Nimeni nu s-a incumetat insa sa ofere mai mult de atat. Anuntul a fost vizitat doar de vreo 50 de persoane inainte ca operatorii eBay sa-l descopere si sa-l scoata de pe site. Drept poza a produsului scos la vanzare era pusa o pusculita in forma de glob pamantesc.
elului XL391, postat pe eBay, a trecut foarte repede de 1 milion de lire sterline in cateva zile.
     
      FANTOME DE VANZARE. Ce s-ar putea spune atunci cand vezi o "interesanta" licitatie, pe o fantoma, care, dupa 34 de "strigari", a ajuns sa fie cotata la 80 de dolari? Se intampla in America, acolo unde mama unui pusti de 6 ani si-a postat defunctul tata "la vanzare" pe net, deoarece fantoma acestuia ii hartuia fiul.
     
      Mary Anderson s-a vazut nevoita sa recurga la acest gest, dupa ce fiul ei, Collin, pretindea ca este "terorizat" de fantoma bunicului. Mama sutine ca, de anul trecut, de cand a decedat bunicul lui Collin, acesta refuza sa se mai plimbe singur prin toate cotloanele casei de frica fanto-mei.
     
      Se pare ca aceasta poveste are succes pe eBay, existand multi "cumparatori". Unul dintre ei a intrebat-o insa pe doamna Anderson cum o sa-si linisteasca fiul, dupa ce fantoma se va fi vandut. Raspunsul acesteia nu a intarziat sa apara: "Il voi ruga pe cumparator sa scrie o scrisoare catre fiul meu in care sa-i povesteasca ca fantoma bunicului «s-a mutat» la alta adresa si ca totul este OK".
     

© Copyright News Team

Articol preluat din Arhiva SFera Online [www.sferaonline.ro].
SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2014 Arhiva SFera Online