Afișez toate cele 6 rezultate

  • Reduceri! Scapa de capcana vinovatiei – Gael Lindenfield De La Libris.ro Carti Dezvoltare Personala 2023-09-30 3

    Scapa de capcana vinovatiei – Gael Lindenfield De La Libris.ro

    Vina este acel sentiment enervant care ne determina sa credem ca ceva ce am facut, sau poate nu am facut, nu este bine. Vina este o emotie pozitiva esentiala, dar daca nu o abordam intr-o maniera constructiva, se poate intoarce impotriva noastra. Ne va sabota relatiile si ne va impiedica sa evoluam si sa ne vedem fiecare de vietile noastre. Gael Lindenfield, psihoterapeuta si specialista in dezvoltare personala, va va ajuta sa intelegeti diferitele tipuri de vina, cum ar fi: vina din copilarie, vina parinteasca, vina supravietui­torului, vina religioasa sau vina legata de job. Citind aceasta carte, veti face pasi importanti si utili pentru a putea scapa de sentimentele de neputinta si anxietate. De asemenea, veti in­vata cum: • sa schimbati felul in care va simtiti cand faceti o greseala • sa va cresteti stima de sine si increderea in propriile forte • sa va cereti scuze si sa indreptati lucrurile • sa ii ajutati pe ceilalti sa scape de sentimentul de vina • sa evitati in viitor sa cadeti in capcana vinovatiei • sa gestionati, in general, sentimentul de vinovatie

    Vina este acel sentiment enervant care ne determina sa credem ca ceva ce am facut, sau poate nu am facut, nu este bine. Vina este o emotie pozitiva esentiala, dar…
  • Capcana fericirii – Russ Harris De La Libris.ro Carti Dezvoltare Personala 2023-09-30

    Capcana fericirii – Russ Harris De La Libris.ro

    In acest volum controversat, dar incurajator si stimulativ, Russ Harris ne dezvaluie cum ajungem sa fim captivi in capcana fericirii, punandu-ne totodata la dispozitie si mijloacele pentru a ne elibera din ea. Vi se intampla cateodata sa fiti stresat, ingrijorat, nefericit sau neimplinit si, cu toate acestea, sa afisati o mina fericita si sa pretindeti ca totul merge grozav? Daca da, atunci nu sunteti singurul. Stresul, anxietatea, depresia si stima de sine scazuta se afla pretutindeni. Intr-un fel sau intr-altul, se pare ca aproape toti ne confruntam cu ele. Dar oare de ce sa fie asa, cand omenirea se bucura de cel mai inalt standard al bunastarii de pana acum? Cercetari stiintifice recente sugereaza ca suntem cu totii prinsi intr-o capcana psihologica ascunsa, una in care cu cat ne zbatem mai tare sa obtinem fericirea, cu atat suferim mai mult pe termen lung. Din fericire, putem cu totii sa ne eliberam din aceasta Capcana a fericirii cu ajutorul unei abordari noi si revolutionare, intemeiate pe abilitati de mindfulness. Mindfulness reprezinta o stare mentala de constientizare, deschidere si concentrare. Deprinderile de mindfulness sunt usor de invatat si va vor fi un sprijin rapid si eficient in reducerea stresului, cresterea performantei, gestionarea emotiilor, imbunatatirea starii generale de sanatate, sporirea vitalitatii si schimbarea in bine a vietii in general. Conceptul acesta este cunoscut in Orient de mii de ani, dar, pana nu demult, in Occident s-au aplecat asupra lui doar aceia dintre noi care erau interesati de anumite practici orientale lente, lungi si complicate, cum ar fi meditatia, yoga, Tai-Chi, Zen sau artele martiale. Insa acum, gratie noilor realizari ale psihologiei occidentale, putem sa invatam in doar cateva minute aceste tehnici formidabile cu ajutorul carora ne putem transforma viata.

    In acest volum controversat, dar incurajator si stimulativ, Russ Harris ne dezvaluie cum ajungem sa fim captivi in capcana fericirii, punandu-ne totodata la dispozitie si mijloacele pentru a ne elibera…
  • Reduceri! Capcana inteligentei – David Robson De La Libris.ro Carti Dezvoltare Personala 2023-09-30

    Capcana inteligentei – David Robson De La Libris.ro

    Capcana inteligentei. De ce fac oamenii destepti greseli prostesti Cum a putut fi amagit un fizician stralucit sa transporte doua kilograme de cocaina peste granita argentiniana? De ce medicii diagnosticheaza gresit 15% dintre pacienti? Cum e posibil ca laureati ai Premiului Nobel sa raspandeasca stiri false? Presupunem ca oamenii inteligenti sunt mai putin predispusi la greseli. Dar nu rareori se intampla ca o pregatire stiintifica solida si o competenta profesionala ampla sa ne conduca pe un drum gresit si sa ne consolideze anumite prejudecati. In asta consta capcana inteligentei. Bazandu-se atat pe studii recente, cat si pe exemple istorice, de la Socrate la Benjamin Franklin, David Robson ne arata cum sa ne folosim mai bine inteligenta, sa identificam distorsiunile de judecata si sa ne imbunatatim coeficientul de rationalitate, sa ne intelegem si sa ne stapanim emotiile, sa ne reglam intuitia, sa ne orientam in situatii ambigue sau incerte si sa gandim mai flexibil. Robson gaseste echilibrul perfect intre descrierile detaliate si interpretarile accesibile ale unor cercetari complexe, inlesnind o privire in profunzimea intelectului uman, cu toate neajunsurile sale.- Publishers Weekly In cartea lui Robson, naratiunea captivanta se intalneste cu cercetari revolutionare despre motivele pentru care un IQ ridicat se poate intoarce impotriva posesorului. O lectura esentiala pentru oricine doreste sa gandeasca mai clar.- Rolf Dobelli O investigatie uimitoare despre ce este si ce nu este inteligenta, realizata de una dintre cele mai interesante voci noi din literatura stiintifica. Acest ghid incitant si bine documentat ne invata cum sa fim cu adevarat intelepti – si cum sa ne protejam de „inteligentii nesabuiti”.- Gaia Vince O carte pe cat de distractiva, pe atat de fascinanta, care celebreaza puterea modestiei si a curiozitatii. Toata lumea, si mai ales oamenii inteligenti, ar trebui sa o citeasca. Mie mi-a placut la nebunie!- Anna Rosling Ronnlund Este o carte surprinzatoare, scrisa de unul dintre cei mai buni popularizatori ai stiintei din Marea Britanie. Argumentul sau contraintuitiv, conform caruia inteligenta nu este un vaccin cu efecte permanente impotriva tendintei de a gresi, explica multe dintre erorile vremurilor agitate si derutante in care traim. – Will Storr

    Capcana inteligentei. De ce fac oamenii destepti greseli prostesti Cum a putut fi amagit un fizician stralucit sa transporte doua kilograme de cocaina peste granita argentiniana? De ce medicii diagnosticheaza…
  • Capcana narcisismului – Reinhard Haller De La Libris.ro Carti Dezvoltare Personala 2023-09-30

    Capcana narcisismului – Reinhard Haller De La Libris.ro

    Capcana narcisismului. Indrumar de cunoastere a naturii umane si de cunoastere Va intrebati cateodata ce ii determina pe unii dintre oamenii din viata voastra sa caute cu orice pret excelenta, sa cerseasca atentie si laude, sa innebuneasca de furie, sa taca in mod obstinat, sa se simta jigniti din nimic sau sa traga sforile in fundal? S-ar putea ca in toate aceste cazuri sa aveti de-a face cu forme ale unui narcisism dus la extrem. Desi in dozajul potrivit, narcisismul este esential pentru dezvoltarea unei stime de sine sanatoase, pentru performanta si creativitate, in supradoza, el devine cauza patologiilor, nevrozelor, lacomiei si conflictelor. Narcisicul nu este numai acela care se considera exceptional si are nevoie de laude ca de aerul pe care il respira, ci poate fi si cel care te vlaguieste de energie, cel ce sufera in tacere si, in cel mai grav caz, psihopatul. Cum ii recunoastem, asadar, pe narcisici, cum le aflam motivatiile si, mai ales, cum putem sa ne ferim de ei? Veti afla din aceasta carte tot ce trebuie sa faceti pentru a convietui intr-un mod sanatos cu narcisicii, inclusiv cele 10 reguli de abordare – de la oglindire si stabilirea de limite la eliberarea de sub aura lor si lauda rezervata. Reinhard Haller, medic si psihoterapeut austriac, este unul dintre cei mai celebri psihiatri judiciari din Europa si este autorul unor cunoscute carti dedicate patologiilor psihice, adictiilor, sinuciderii si psihiatriei criminalistice.

    Capcana narcisismului. Indrumar de cunoastere a naturii umane si de cunoastere Va intrebati cateodata ce ii determina pe unii dintre oamenii din viata voastra sa caute cu orice pret excelenta,…
  • Conflict distructiv. De ce picam in capcana si cum iesim din ea – Amanda Ripley De La Libris.ro Carti Dezvoltare Personala 2023-09-30

    Conflict distructiv. De ce picam in capcana si cum iesim din ea – Amanda Ripley De La Libris.ro

    Conflictul distructiv este mana invizibila a vremurilor noastre. Si este diferit de frictiunea utila a conflictului sanatos care ne impinge sa fim oameni mai buni. Conflictul distructiv este ceea ce se intampla cand dezacordul se transeaza intr-o confruntare de tip bine-contra-rau, noi-contra-lor. In aceasta stare, regulile normale nu se mai aplica. Creierul se comporta diferit. Ne simtim din ce in ce mai siguri de propria superioritate si, in acelasi timp, din ce in ce mai inselati de cealalta parte. In aceasta carte, Amanda Ripley cerceteaza modul in care oameni buni sunt capturati de conflicte distructive si felul in care care se elibereaza. Calatoria incepe in California, unde un celebru expert in conflicte se lupta sa iasa dintr-o disputa politica. Apoi intalnim un lider de banda din Chicago care isi dedica viata unei vendete, doar pentru a se trezi lucrand alaturi de barbatul care i-a ucis idolul copilariei. Dupa aceea calatorim in Columbia pentru a afla daca mii de oameni pot fi scosi, in masa, dintr-un conflict distructiv. In cele din urma ne intoarcem in America pentru a vedea ce se intampla cand un grup de evrei liberali din Manhattan si cativa gardieni de inchisoare din Michigan decid sa locuiasca unii in casele celorlalti pentru a se intelege mai bine. Toti acesti oameni, in situatii dramatic de diferite, au fost atrasi intr-un conflict distructiv de forte precum antreprenorii de conflict, umilinte si false dihotomii. Dar, in cele din urma, toti au gasit modalitati de a transforma conflictul distructiv in ceva bun, ceva care i-a facut oameni mai buni. Si-au reumanizat si recategorisit adversarii si au reinviat curiozitatea si mirarea, chiar daca au continuat sa lupte pentru ceea ce considerau ei ca este corect. Gandeste-te la ultimul conflict pe care l-ai observat in societate, in familie sau in social media. Poate a fost dintre cele bune, care duc la schimbari. Insa probabil a fost unul cu invective, aparari sub forma de atac, in care fiecare participant e preocupat de propria dreptate mai mult decat de orice forma de rezolvare. Asta e conflictul distructiv si nu e ghid mai bun decat Amanda Ripley ca sa intelegi cum apare, de ce e peste tot si cum il imblanzim. – Cristian Lupsa, editor DoR Editia in limba romana a cartii beneficiaza de consultanta de specialitate a Domnicai Petrovai, psihoterapeut si CEO al Mind Education si Sinergie: „Cred cu mare tarie ca este o lectura foarte necesara culturii noastre, o cultura deficitara la capitolul abordare sanatoasa a conflictelor. Dupa cum bine puncteaza autoarea, conflictele ofera sansa de a scoate din noi ce este mai bun in cele mai dificile momente de viata. Acele conflicte care, abordate intelept, onoreaza relatia dintre oameni.” De asemenea, Domnica Petrovai semneaza si prefata editiei actuale. O carte stralucitoare, care dezvaluie cat de otravitor functioneaza confruntarile. Conflict distructiv inseamna mai mult decat evidentierea problemelor – ea ofera si solutii. La fel de valoroase atat in viata personala, cat si in general, in vremurile polarizate in care traim. – Jonah Berger, autorul cartilor Catalizatorul, Influenta invizibila si Contagios Povestile fascinante, istoria globala si dialogul din politica locala pe care Ripley le include in carte o fac sa se desfasoare intr-un ritm alert. Cititorii interesati de gestionarea conflictelor, precum si de negociere si de procesul de luare a deciziilor, vor fi impresionati citind cat de atent explica Ripley intensitatile si nuantele unui conflict, dar si punctul crucial al conflictului distructiv, indiferent de situatie. – Booklist Sclipitoare. Amanda ne poarta prin lume ca sa intelegem cum invata oamenii sa nu mai demonizeze cealalta parte si sa inceapa sa fie de acord in mod productiv cu dezacordurile. Cred ca ar trebui sa fie citita obligatoriu de toata lumea din politica si mass-media, de oricine a avut o cearta cu un coleg sau o iesire violenta intr-o adunare de familie. – Adam Grant, autorul cartilor Regandeste, Originalii si A da si a lua Traducere din limba engleza deTudor-Calin Zarojanu

    Conflictul distructiv este mana invizibila a vremurilor noastre. Si este diferit de frictiunea utila a conflictului sanatos care ne impinge sa fim oameni mai buni. Conflictul distructiv este ceea ce…
  • Scapa de capcana vinovatiei | Gael Lindenfield De La Carturesti Carti Dezvoltare Personala 2023-09-30

    Scapa de capcana vinovatiei | Gael Lindenfield De La Carturesti

    Vina este acel sentiment enervant care ne determina sa credem ca ceva ce am facut, sau poate nu am facut, nu este bine. Vina este o emotie pozitiva esentiala, dar daca nu o abordam intr-o maniera constructiva, se poate intoarce impotriva noastra. Ne va sabota relatiile si ne va impiedica sa evoluam si sa ne vedem fiecare de vietile noastre. Gael Lindenfield, psihoterapeuta si specialista in dezvoltare personala, va va ajuta sa intelegeti diferitele tipuri de vina, cum ar fi: vina din copilarie, vina parinteasca, vina supravietui­torului, vina religioasa sau vina legata de job. Citind aceasta carte, veti face pasi importanti si utili pentru a putea scapa de sentimentele de neputinta si anxietate. De asemenea, veti in­vata cum:• sa schimbati felul in care va simtiti cand faceti o greseala• sa va cresteti stima de sine si increderea in propriile forte• sa va cereti scuze si sa indreptati lucrurile• sa ii ajutati pe ceilalti sa scape de sentimentul de vina• sa evitati in viitor sa cadeti in capcana vinovatiei• sa gestionati, in general, sentimentul de vinovatie

    Vina este acel sentiment enervant care ne determina sa credem ca ceva ce am facut, sau poate nu am facut, nu este bine. Vina este o emotie pozitiva esentiala, dar…