Stiti ca broccoli contine de doua ori mai multa vitamina C decat portocala? Ca heringul contine o mare cantitate de acizi grasi omega 3, atat de valorosi? Ca cimbrul este antiseptic si lintea este foarte bogata in fier? Pe o tema aflata in centrul preocuparilor actuale, aceasta carte pune accentul pe calitatile unui numar de 200 de alimente de baza, printre care fiecare va regasi, cu usurinta, produsele obisnuite. Cele 200 de fise ilustrate sunt clasificate pe familii mari de alimente: lactate, grasimi, produse ale marii, carne, feculente, legume, fructe, condimente, bauturi. Pentru fiecare aliment figureaza, in amanunt: • informatiile pe care cercetarile actuale si stiinta ni le pot furniza in legatura cu beneficiile pentru sanatate si experientele aflate in curs; • avantajele pentru sanatate, menite sa ne ajute sa descoperim ce foloase ne poate aduce consumul acestuia (greutate corporala, stare de bine, longevitate); • beneficiile nutritionale: vitamine, minerale, proteine, valoare calorica; • informatii si sfaturi practice care sa faciliteze alegerea, pregatirea si conservarea corespunzatoare
Stiti ca broccoli contine de doua ori mai multa vitamina C decat portocala? Ca heringul contine o mare cantitate de acizi grasi omega 3, atat de valorosi? Ca cimbrul este…
In aceasta carte, autorii incearca sa patrunda in misterele creierului datorita celor mai recente descoperiri in domeniul neurostiintelor si al fizicii cuantice. Acestia ne arata care sunt principalii neurotransmitatori, care este rolul lor, cu ce „se hranesc” ei, precum si care sunt consecintele disfunctiilor lor. Nathalie si Jean-Marie Delecroix ne explica modul in care debuteaza boala Parkinson, maladia Alzhei-mer, diabetul, scleroza in placi, stresul si ne ajuta sa ne protejam de acestea.Cartea abunda in informatii teoretice si sfaturi practice, fiind un adevarat ghid pentru imbunatatirea capacitatilor creierului. Caci, cu cat ne folosim mai mult de el, cu atat mai bine functioneaza acesta. Nefolosirea creierului inseamna degradarea lui; iar capacitatile sale, contrar ideilor preconcepute, nu scad, in mod fatal, odata cu inaintarea in varsta.JEAN-MARIE DELECROIX este un reputat naturopat, avand competente in homeopatie, in medicina traditionala chineza si in medicina cuantica. El lucreaza ca terapeut langa Saulieu, in Burgundia, si la Grand-Charmont, in departamentul Le Doubs. Tine cursuri intr-o scoala de naturopatie si organizeaza conferinte si seminarii despre sanatatea fizica, psihica precum si de dezvoltare personala. A scris peste treizeci de carti care abordeaza aceste teme.NATHALIE DELECROIX are competente in igiena de viata si ofera consultanta in medicina naturista.
In aceasta carte, autorii incearca sa patrunda in misterele creierului datorita celor mai recente descoperiri in domeniul neurostiintelor si al fizicii cuantice. Acestia ne arata care sunt principalii neurotransmitatori, care…