151 de ganditori din domenii interconectate raspund la o intrebare a prezentului: Ce concept stiintific ar imbunatati instrumentarul cognitiv al fiecaruia dintre noi? In limbajul cotidian, termenii se schimba odata cu rezultatele cercetarilor stiintifice, care avanseaza in ritm tot mai alert. Subiectele de interes sunt circumscrise unor domenii care progreseaza de la o zi la alta. Astfel, apare necesitatea de a tine pasul cu ritmul progresului tehnologic (si nu numai) si, ca urmare, al invaziei de nou din viata cotidiana. O intrebare specifica, Intrebarea Edge initiata de Edge.org, se ramifica intr-o multitudine de alte intrebari (de ce?, cum?, cine?) la care raspund cei mai mari ganditori ai timpurilor noastre. In prezent, „nimic neexplicat nu ar trebui sa ramana neinvestigat”, conchide Eric Topol, profesor de genomica translationala. Abstractiile-emblema se succed ca un laitmotiv, de la prelegere la prelegere, in diferitele lor variante si venite din cele mai diverse domenii. Sa afli, sa intelegi, sa inveti… si sa poti purta un dialog argumentat in limbajul prezentului sunt procese care te vor face mai destept. Cautam instrumente care sa ii ajute pe cei care nu sunt oameni de stiinta sa inteleaga mai bine stiinta si sa ii echipeze intelectual in asa fel incat de-a lungul vietii sa poata lua decizii mai bune. -Richard Dawkins, zoolog evolutionist Educatia este unul dintre cei mai importanti factori in determinarea venitului, dar nu chiar atat cat crede majoritatea. Daca toata lumea ar beneficia de aceeasi educatie, diferenta dintre venituri s-ar reduce cu mai putin de 10%. Cand te concentrezi pe educatie, neglijezi miriade de alti factori care determina venitul. -Daniel Kahneman, profesor emerit de psihologie si relatii publice Fiecare persoana incepe sa devina o extraordinara masina de inregistrare a evenimentelor si parte din Internetul Tuturor Posibilitatilor. -Eric Topol, profesor de genomica translationala Putem intelege sistematic anumite aspecte ale lumii si anticipa rezultate bazandu-ne pe ceea ce am invatat, in acelasi timp constientizand si catalogand intinderea cunoasterii noastre si limitarile care decurg de aici. -Lisa Randall
151 de ganditori din domenii interconectate raspund la o intrebare a prezentului: Ce concept stiintific ar imbunatati instrumentarul cognitiv al fiecaruia dintre noi? In limbajul cotidian, termenii se schimba odata…
Titlul este disponibil cu precomanda. Livrarea se va face incepand cu data de 28 aprilie 2023. Tot mai destept. 15 minute de neurohacking pentru o minte mai agera In general, cartile de dezvoltare personala iti cer efortul de a pune in practica recomandarile unor specialisti dintr-un anumit domeniu. Volumul de fata are o cu totul alta abordare: iti propune experimente pe care sa le efectuezi singur. De cele mai multe ori, textele de dezvoltare personala au un caracter general si s-ar putea sa nici nu ti se potriveasca. Ei bine, textul lui Elizabeth R. Ricker iti propune altceva: experimente stiintifice riguroase din domenii variate, inclusiv nutritie, pe care autoarea le-a facut intai pe ea insasi, inainte de a le recomanda mai departe. Din astfel de teste reiese cat de diferiti suntem de fapt. Asa ca, in loc de solutii gata facute si retete magice, Ricker iti arata cum sa compari strategiile de autoperfectionare si sa o alegi singur pe cea care ti se potriveste. Nu in ultimul rand, cartea iti dezvaluie cele mai noi descoperiri din neurostiinte, care pun creierul uman intr-o perspectiva surprinzatoare, de neimaginat pana in prezent. Nu-mi pot imagina o lucrare mai buna, mai condensata si cu idei mai usor de aplicat. – Dr. William Softky Procesele sistematizate pe care le recomanda Ricker ii vor incanta pe toti cei interesati de domeniul dezvoltarii personale. – Publishers Weekly Aceasta noua aparitie editoriala despre cum sa-ti optimizezi facultatile cognitive rezuma cele mai utile informatii din psihologie si neurostiinte, ceea ce o face perfecta. – Fair Observer Cei care isi doresc mai multa rigoare in demersul cotidian de autoperfectionare au acum la indemana un nou instrument de exceptie. – The Wall Street Journal Imbunatatirea cognitiva, pe intelesul tuturor. – Harvard Magazine Cu ochiul omului de stiinta si inima exploratorului, Ricker isi propune sa imbunatateasca functionarea creierului, trecand in revista tot, de la memorie la creativitate. Pentru binele creierului tau, citeste acest extraordinar ghid. – David Eagleman
Titlul este disponibil cu precomanda. Livrarea se va face incepand cu data de 28 aprilie 2023. Tot mai destept. 15 minute de neurohacking pentru o minte mai agera In general,…
Cartea de fata te invita sa descoperi cele mai importante cercetari asupra unor factori determinanti ai succesului care ajung sa-ti afecteze fericirea. Raj Raghunathan analizeaza cele mai frecvente 7 tendinte de care oamenii de succes trebuie sa scape, precum si cele 7 obiceiuri pe care trebuie sa le cultive, lata cateva dintre descoperirile sale surprinzatoare: • Corelatia dintre bogatie si fericire este mult mai mica decat te-ai fi asteptat; • Generozitatea nu este doar o cheie a fericirii, ci si un factor determinant al succesului pe termen lung; • Aprecierea incertitudinii, si nu cautarea detinerii absolute a controlului, este necesara pentru a fi fericit. CUPRINS: Prefata. De ce este nevoie pentru a duce o viata fericita si implinita? Introducere: Ce m-a determinat sa predau fericirea si cum este structurata aceasta carte Capitolul 1A: Primul „pacat” capital impotriva fericirii: deprecierea fericirii Capitolul 1B: Primul obicei al oamenilor fericiti: prioritizarea – si nu cautarea – fericirii Capitolul 2A: Al doilea „pacat” capital impotriva fericirii: vanarea superioritatii Capitolul 2B: Al doilea obicei al oamenilor fericiti: in cautarea starii de flux Capitolul 3A: Al treilea „pacat” capital impotriva fericirii: disperarea dupa iubire Capitolul 3B: Al treilea obicei al oamenilor fericiti: nevoia de a iubi (si de a darui) Capitolul 4A: Al patrulea „pacat” capital impotriva fericirii: controlul excesiv capitolul 4B: Al patrulea obicei al oamenilor fericiti: controlul interior capitolul 5A: Al cincilea „pacat” capital impotriva fericirii: neincrederea in ceilalti Capitolul 5B: Al cincilea obicei al oamenilor fericiti: exersarea „increderii inteligente” Capitolul 6A: Al saselea „pacat” capital impotriva fericirii: cautarea pasionata/indiferenta a pasiunii Capitolul 6B: Al saselea obicei al oamenilor fericiti: cautarea linistita a pasiunii Capitolul 7A: Al saptelea „pacat” capital impotriva fericirii: dependenta de minte Capitolul 7B: Al saptelea obicei al oamenilor fericiti: mindfulness-ul Capitolul 8: Calea de urmat Multumiri • Anexa • Note
Cartea de fata te invita sa descoperi cele mai importante cercetari asupra unor factori determinanti ai succesului care ajung sa-ti afecteze fericirea. Raj Raghunathan analizeaza cele mai frecvente 7 tendinte…
Cartea de fata te invita sa descoperi cele mai importante cercetari asupra unor factori determinanti ai succesului care ajung sa-ti afecteze fericirea. Raj Raghunathan analizeaza cele mai frecvente 7 tendinte de care oamenii de succes trebuie sa scape, precum si cele 7 obiceiuri pe care trebuie sa le cultive, lata cateva dintre descoperirile sale surprinzatoare:• Corelatia dintre bogatie si fericire este mult mai mica decat te-ai fi asteptat;• Generozitatea nu este doar o cheie a fericirii, ci si un factor determinant al succesului pe termen lung;• Aprecierea incertitudinii, si nu cautarea detinerii absolute a controlului, este necesara pentru a fi fericit.„Aceasta lucrare prezinta modul in care unele lucruri care ne fac sa fim oameni destepti si de succes pot sa ne distruga fericirea. Este o lectura utila si care te invita sa afli cum sa duci o viata implinita.”ADAM GRANT,profesor la Wharton School si autor al bestsellerurilorA da si a lua si Originalii„Spune-i cuiva o gluma si va fi fericit pe moment. Da-i cartea lui Raj si va fi fericit pentru totdeauna! Profita de ocazie pentru a-ti procura un exemplar al acestei carti extraordinare si bine documentate. O sa te faca mai destept si mai fericit.”
Cartea de fata te invita sa descoperi cele mai importante cercetari asupra unor factori determinanti ai succesului care ajung sa-ti afecteze fericirea. Raj Raghunathan analizeaza cele mai frecvente 7 tendinte…