Nu poti sa-ti intemeiezi cu adevarat o familie daca nu stii cum sa iubesti. De aceea, cartea noastra nu este numai despre dragoste si familie. Ea atinge temele binelui si raului, depresiei, egoismului, relatiilor cu parintii, libertatii, fericirii si succesului. Dragostea este ceea ce-i trebuie mai mult decat orice fiecarui om – mai mult decat banii, decat gloria, decat placerile. Totodata, dragostea este lucrul care lipseste cel mai mult in lumea contemporana. De aceea si sufera oamenii. La inceput, din pricina lipsei de dragoste se imbolnaveste familia parinteasca; pe urma, copilul neiubit suficient pleaca in lume cu deficitul sau de dragoste, incercand sa compenseze ceea ce n-a primit prin tot felul de mijloace, insa nu-i iese nimic, si intemeiaza o noua familie cu probleme, sortind suferintei generatia urmatoare de copii… Cartea de fata va va ajuta sa intrerupeti aceasta stafeta a nefericirii. Citirea ei, desigur, nu va va face automat oameni iubitori si iubiti, dar daca veti merge mai departe in directia pe care o veti alege dupa citirea ei, pentru voi deficitul de dragoste poate lua sfarsit si veti putea intemeia o familie implinita, facandu-i mult mai fericiti pe viitorii vostri copii.
Nu poti sa-ti intemeiezi cu adevarat o familie daca nu stii cum sa iubesti. De aceea, cartea noastra nu este numai despre dragoste si familie. Ea atinge temele binelui si…
Lucrarea de fata se sprijina pe experienta vie a ajutorarii omului care are de infruntat o problema cu anevoie de rezolvat, si se poate dovedi utila chiar si celor care au o viata in Biserica, oferind o cunoastere mai adanca a esentei acelor probleme care il impiedica sa propaseasca in anumite aspecte ale vietii duhovnicesti. De un mare folos sunt observatiile care analizeaza temeinic realitatile comune spatiului duhovnicesc si psihologic, realizand distinctia, printre altele, intre dragoste si dependenta emotionala, dat fiind ca adesea ne lovim de neputinta de a deosebi intre cele doua, iar de aici provine o serie intreaga de urmari tragice. Autorul a reusit sa ingemaneze experienta Sfintilor Parinti cu cea a psihologilor ortodocsi contemporani intr-o forma actuala si accesibila tuturor. Aceste doua abordari nu se substituie una celeilalte, ci se completeaza. Psihologul si preotul nu ar trebui sa se substituie unul celuilalt, ci fiecare ar trebui sa-si asume lucrarea care i‑a fost incredintata: rezultatul este cu totul uimitor atunci cand impreuna lucreaza si impreuna il ajuta pe omul care sta inaintea lor sa iasa din fundaturile duhovnicesti si sufletesti in care s‑a impotmolit. Lucrarea de fata este tocmai rezultatul unei asemenea impreuna‑lucrari, si nadajduim ca nu putini vor fi cei ce vor afla folos din ea. Traducere din limba rusa de Monahia Mina.
Lucrarea de fata se sprijina pe experienta vie a ajutorarii omului care are de infruntat o problema cu anevoie de rezolvat, si se poate dovedi utila chiar si celor care…