Aceasta lucrare se adreseaza parintilor care au copii la gradinita. Autorii va prezinta situatiile cele mai frecvente in care parintii isi pot ajuta copiii, incat procesul educational de la gradinita sa continue si acasa. Efortul parintilor poate fi eficient daca au grija ca deprinderile formate copiilor la gradinita sa se consolideze acasa, pentru a evita stergerea lor sau schimbarea formei acestor deprinderi, pana acolo unde ele nu mai sunt folositoare copiilor. Ghidul va ajuta sa va cunoasteti mai bine copiii si sa observati ca, in tot acest efort, trebuie sa aveti cat mai multa RABDARE si timp, ca sa vorbiti cat mai mult cu copiii. De asemenea, este nevoie sa va ganditi mereu la indemnul „Ajuta-ma, ca sa fac singur!”. Cuprins: 1. A fi parinte 2. Dezvoltarea micului prescolar 3. Gradinita in viata copilului meu 4. Copilul o sa devina scolar.
Aceasta lucrare se adreseaza parintilor care au copii la gradinita. Autorii va prezinta situatiile cele mai frecvente in care parintii isi pot ajuta copiii, incat procesul educational de la gradinita…
O poveste ilustrata pentru copil si un ghid pentru parinte: cum sa va sprijiniti copilul in micile mari provocari ale copilariei.Totul este pregatit pentru provocarea mersului la gradinita: ghiozdanul este facut, prietenii noi il asteapta si o lume minunata urmeaza sa fie descoperita. Dar ce faceti daca cel mic vrea sa ramana acasa? Fiecare volum din seria Micile mari provocari nu reprezinta doar o carte ilustrata sau un simplu manual, ci amandoua la un loc, fiind instrumentele necesare care va ajuta sa depasiti usor provocarile din perioada dezvoltarii.Parintele este pentru copil un aliat pretios al cresterii si dezvoltarii acestuia, deoarece in viata scopurile sunt mai usor de atins daca sunt indeplinite impreuna.
O poveste ilustrata pentru copil si un ghid pentru parinte: cum sa va sprijiniti copilul in micile mari provocari ale copilariei.Totul este pregatit pentru provocarea mersului la gradinita: ghiozdanul este…
Odata cu intrarea copilului in colectivitate, in viata de parinte apare o mare schimbare. Gradinita este o noua relatie pe care incepi sa o construiesti de la zero, in care investesti in primul rand incredere si timp. Cum fac fata acestui proces? Cum ma ajut pe mine, cum imi ajut copilul? Cum ii va fi copilului meu fara mine? Va plange? Il va lua cineva in brate? Oare va manca? Va dormi la pranz? Si ce fac daca mai are un fratior mic acasa? Cum stiu ca e pregatit? Care e varsta cea mai potrivita? Cat de des se va imbolnavi? Ce fac daca refuza sa mai mearga la gradinita? Cum stiu daca a fost abuzat fizic sau emotional? Si daca nu se va acomoda, iar eu nu am solutii sa il tin acasa, ce fac? Sa caut o gradinita de stat sau privata? Cu program scurt sau lung?La toate aceste intrebari raspunde Mira Loghin, fondatoarea Centrului de Educatie Alternativa Lumea lui Momo, in cartea sa Gradinita pentru totdeauna, rodul unui studiu de zece ani bazat pe experienta sa in lucrul cu copiii, parintii si educatorii, pe formarile sale in educatie si psihologie, pe observarea comportamentului relational al copiilor si pe principiile Comunicarii Nonviolente.
Odata cu intrarea copilului in colectivitate, in viata de parinte apare o mare schimbare. Gradinita este o noua relatie pe care incepi sa o construiesti de la zero, in care…