Jurnalul Arta de a te Iubi – Cristian Stan De La librariadelfin.ro
Jurnalul Arta de a te Iubi – Cristian Stan
Afișez toate cele 6 rezultate
Jurnalul Arta de a te Iubi – Cristian Stan
Arta de a te iubi – Cristian Stan
Te afli de cativa ani intr-o relatie pe care o consideri stabila, iar partenerul tau nu ia nicio decizie in ceea ce priveste viitorul vostru impreuna? In pofida eforturilor tale de a anima viata de cuplu, el are o atitudine care bate mai degraba in retragere? Atunci trebuie sa stii ca este foarte posibil sa ai de-a face cu un barbat care nu numai ca se teme sa isi ia un angajament, dar sufera si de o adevarata fobie fata de ideea de implicare. Invata cum sa identifici fobia fata de angajamente, cum sa te protejezi si cum sa treci peste descurajare, ce trebuie sa faci si ce nu, dar si cum sa iti consolidezi stima de sine, astfel incat sa nu iti irosesti viata langa cineva caruia ideea de a trai impreuna fericiti pana la adanci batraneti ii declanseaza o stare de teroare autentica. Te vei regasi cu siguranta in zecile de povesti de viata, desprinse din mii de ore de terapie, care te vor ajuta sa-ti gasesti drumul spre fericirea meritata. Pastreaza-ti mereu o doza de independenta, nu uita cine esti si cat valorezi si preocupa-te la modul sanatos si de propriile tale nevoi!
Intr-o cultura mercantila si narcisica, putini mai reusesc sa traiasca o iubire implinita si autentica, stabila si satisfacatoare. Si aceasta, pentru ca uitam adeasea ca iubirea, ca orice fel de „arta”, are nevoie de exercitiu si rabdare, de concentrare si determinare. In aceasta carte clasica, Fromm exploreaza diversele chipuri ale iubirii, incepand cu forma ei romantica (adesea gresit inteleasa), continuand cu dragostea fraterna si cea erotica si incheiind cu iubirea de sine si de Dumnezeu, precum si cu dragostea pentru parinti si copii. Scris cu jumatate de secol in urma, acest ghid al indragostitului ratacit este mai actual ca oricand, oferind, intr-un limbaj limpede, cai spre un plus de intimitate, de pasiune si de rezonanta afectiva. Lectia lui Fromm este ca iubirea incepe prin a oferi ceva celui drag (bucurie, intelegere, umor, curiozitate sau chiar tristete), prin a darui „toate expresiile a ceea ce este viu in noi”. In anii 1970, am fost adeseori martor al felului deosebit in care Fromm isi exprima iubirea. O simteam in felul in care incepea o conversatie cu cineva. Si, mai presus de toate, o simteam in felul in care se raporta la sotia lui, Annis: cand o staruta in lift, cand isi lua ramas bun, cand o privea si o atingea. Capacitatea lui Fromm de a darui iubire poate fi resimtita chiar si azi de cei care citesc Arta de a iubi . -Rainer Funk, psihanalist si fost asistent al lui E. Fromm Iubirea nu este in primul rand o relatie cu o anumita persoana. Ea este o atitudine, o orientare a caracterului care determina relationarea unei persoane cu lumea ca intreg si nu doar cu un unic „obiect” al iubirii. Daca cineva iubeste doar o alta persoana si este indiferent fata de restul semenilor sai, iubirea sa nu este iubire, ci atasament simbiotic sau autocentrare amplificata. -Erich Fromm Erich Fromm (1900-1980), sociolog si psihanalist, s-a format in cadrul Scolii de la Frankfurt, pentru ca in 1933 sa emigreze in SUA. La Editura Trei au mai aparut Arta de a fi, Anatomia distructivitatii si Budismul Zen si psihanaliza .
1. Rumi – A iubi inseamna sa ajungi la Dumnezeu.2. Rumi – Eliberarea de sine este fericirea toataTraducerea facuta de misticul si autorul Marius Ghidel este o traire pura a cuvintelor, un sir de emotii transmise si retraite printre randuri iar lectura acestei carti ne ajuta sa ne reintoarcem in acele timpuri si sa ne reconectam cu Divinul din noi, cu Dumnezeu care traieste si care ne asteapta tot timpul in interiorul nostru.Supranumit poetul inimilor, el este misticul care a dat cuvantului puterea de a deschide inimi, de a trezi constiinte, de a ne pune in legatura cu adevarul cel mai intim din noi: Iubirea. Rumi nu vorbeste despre o iubire oarecare, carnala, fizica, duala, pamanteana ci despre iubirea suprema fata de Cel Preamultiubit, Dumnezeu. Dar si despre iubirea lui fata de oameni.Opera lui scrisa a ramas ca mostenire nepretuita pentru intreaga omenire, iar ordinul dervisilor dansatori, la a carui infiintare a fost participant indirect, exista si astazi, ca o forma elevata mistica si spirituala a cunoasterii lui Dumnezeu.„Straluceste ca si cand intregul univers ar fi al tau! Asculta cu urechile tolerantei! Priveste cu ochii compasiunii! Vorbeste folosind limbajul Dragostei!”Loredana Nicoleta Neculai„Ia pe cineva care nu pretuieste lucrurile, care nu cauta sa fie bogat, caruia nu ii este teama de pierzare si care nu are nici cel mai mic interes pentru sine: Acel om este liber cu adevarat!”Cand mi-a cerut autorul si traducatorul Marius Ghidel sa fac o lectura a textului, m-am bucurat enorm auzind ca Rumi scrie despre Iubire si m-am gandit: oare ce poate fi atat de deosebit fata de tot ceea ce citisem pana acum? Surpriza a inceput cu lacrimile mele apoi a continuat cu intelegerea dezvaluirilor fiecarei invataturi, a fiecarei istorisiri si pot sa spun acum cu certitudine ca de fapt nu stiusem niciodata ceea ce stiu astazi despre Iubire; dupa intalnirea cu Rumi!„Iubirea nu o intalnesti undeva anume, ea este in fiecare dintre noi, tot timpul.” Subtilitatea si metafora fac front comun cu trairea si ajungi astfel, citindu-l pe Rumi, tradus cu nesat de Marius Ghidel, sa nu mai stii decat sa Iubesti si sa o faci cu atata aviditate incat simti cum te scalzi in Iubire exact in adancul sufletului Tau; care este de fapt Sufletul Lui Dumnezeu. Astfel, atunci cand crezi ca te pierzi in extaz, realizezi doar ca formele de extaz sunt infinite si curg si tot curg si iti confirma negru pe alb ca desi ajungi nebun de iubire, nebunia insasi a acestei trairi este si ea o alta fateta a Iubirii: „Sa nu credeti ca toate starile de extaz sunt la fel. Iisus, s-a pierdut in Dragostea pentru Dumnezeu. Iar magarul Lui s-a imbatat cu orz.” Cum sa nu-ti topesti sufletul in Iubire cand toate figurile de stil din aceasta traducere fac o transcendere instantanee in stari de o puritate ireversibila, pe care nu o poti trai decat atunci cand iti dai voie sa traiesti Iubirea lui Dumnezeu. Dupa ce il citesti pe Rumi tradus de Marius Ghidel, realizezi ca…
Citind cartea vom invata cum sa ne vindecam ranile emotionale, cum sa redescoperim libertatea si bucuria si cum sa retrezim in noi spiritul ludic, atat de necesar intr-o relatie de cuplu. Descoperiti cum spiritualitatea si psihologia se intalnesc pentru a da nastere unei carti capabile sa ne inspire si sa ne ofere lectii profunde de viata.