Afișez toate cele 3 rezultate

  • Nu-i musai sa imparti cu ceilalti | Heather Shumaker De La Carturesti Carti Dezvoltare Personala 2023-06-01 3

    Nu-i musai sa imparti cu ceilalti | Heather Shumaker De La Carturesti

    Atunci cand avem copii si rolul de parinte ajunge sa ne copleseasca, instinctul ne spune sa ii crestem asa cum am fost noi crescuti – este, la urma urmei, o solutie buna, la indemana si verificata. Nu putem insa sa nu recunoastem ca, pe masura ce generatiile se schimba, nici lumea nu ramane aceeasi, asa incat ceea ce era potrivit in copilaria noastra s-ar putea sa nu mai aiba aceleasi efecte astazi. Este premisa de la care porneste excelenta carte a lui Heather Shumaker, care ne propune alternative inovatoare si curajoase la regulile arhicunoscute de crestere a copiilor, tinand totodata seama de lumea in care traim si de problemele carora trebuie sa le facem fata impreuna. Iar prima dintre regulile asa-zis „rebele“ ale autoarei ne spune sa nu incercam sa le schimbam sau sa le nesocotim copiilor sentimentele, ci sa le ghidam comportamentul.Copiii nu e musai:• sa le faca pe plac adultilor doar pentru ca sunt adulti• sa se joace „frumos“, fara sa se murdareasca• sa-si imparta jucariile cu ceilalti daca nu simt nevoia sa o faca • sa-si ceara scuze chiar daca n-au gresit• sa fie intotdeauna cuminti„O schimbare binevenita dupa cartile care ne sfatuiesc sa-i tinem pe copii din scurt… Heather Shumaker tine seama de ceea ce au copiii nevoie cu adevarat.“ — LAWRENCE J. COHEN, autorul bestsellerului Retete de jocuriHEATHER SHUMAKER (n. 1969, Ohio, SUA) este scriitoare, autoare a volumelor de parenting It’s OK Not to Share and Other Renegade Rules for Raising Competent and Compassionate Kids (2012) si It’s OK to Go Up the Slide: Renegade Rules for Raising Confident and Creative Kids (2016), la care se adauga Saving Arcadia: A Story of Conservation and Community in the Great Lakes (2017). In 2019 a publicat primul ei roman pentru copii, The Griffins of Castle Cary. Cartile sale au fost premiate (Nautilus Silver Award, Books for a Better Life finalist) si traduse in araba, chineza, franceza, coreeana, romana si rusa. A scris articole pentru Parenting, Pregnancy, Organic Gardening si alte publicatii.

    Atunci cand avem copii si rolul de parinte ajunge sa ne copleseasca, instinctul ne spune sa ii crestem asa cum am fost noi crescuti – este, la urma urmei, o…
  • Tata nu-i ca mama | Josephine Schwarz-Gero De La Carturesti Carti Dezvoltare Personala 2023-06-01

    Tata nu-i ca mama | Josephine Schwarz-Gero De La Carturesti

    Desi vedem in ultima vreme tati care plimba caruciorul sau care nu se jeneaza sa schimbe scutecele bebelusului, rolul patern este confundat, in continuare, cu cel al ”parintelui de duminica” – tatal isi vede mai departe de jobul sau si de hobbyurile sale si, uneori, isi rasfata, la final de saptamana, copilul cu niste cadouri menite sa-i suplineasca lipsa. Insa, chiar daca prima legatura a unui copil nou-venit pe lume este cea avuta cu figura materna, tatal este un motor de dezvoltare la fel de important in primii ani de viata. Plecand de la cercetarile de ultima ora din psihologia dezvoltarii, dar si de la o bogata cazuistica, cartea arata ca mama este ”portul” care ofera protectie si adapost in fata furtunilor vietii, pe cand tatal asigura explorarea in largul marii, curiozitatea si dorinta de a influenta mersul lucrurilor. Prezenta tatalui este, deci, absolut necesara pentru a aduce copilului bucuria descoperirii si autonomia de care are nevoie in primii ani de viata. Concret, tatal va trebui sa fie dispus sa se joace mai des cu cel mic, sa se lase in voia planurilor sale si sa-l incurajeze sa ia decizii in mod autonom. La randul ei, mama este sfatuita sa aiba mai multa incredere in intuitia si strategiile tatalui, chiar daca lucrurile se vor desfasura altfel decat s-ar astepta ea. Doar asa cei doi parinti vor putea rezolva intr-un mod echilibrat problemele micii copilarii – de la cele referitoare la somn si harnire, pana la dificultatile privind impunerea unor limite sau rezolvarea unor conflicte.Josephine Schwarz-Gero este specialista in psihosomatica sugarilor si lucreaza, in calitate de medic neonatolog, la Clinica de Copii Glanzing din Viena. De asemenea, preda la Universitatea din Viena un curs despre tulburarile de alimentatie in copilaria mica.

    Desi vedem in ultima vreme tati care plimba caruciorul sau care nu se jeneaza sa schimbe scutecele bebelusului, rolul patern este confundat, in continuare, cu cel al ”parintelui de duminica”…
  • Cum sa nu-i faci la cap | Oliver James De La Carturesti Carti Dezvoltare Personala 2023-06-01

    Cum sa nu-i faci la cap | Oliver James De La Carturesti

    Daca majoritatea cartilor de parenting ofera verdicte clare in privinta „celor mai bune“ si „corecte“ practici specifice de ingrijire a copiilor, nu acesta este si scopul principal al acestui volum. In loc sa fac asta, voi analiza cum un numar de aspecte variabile ale vietii tale te pot ajuta sau impiedica in sarcina de a satisface nevoile copilului sub 3 ani. ,,Ce sper sa reusesc in aceasta carte sa explic este ca aspectele practice reale ale satisfacerii nevoilor copiilor sub 3 ani nu reprezinta o problema. Prin asta nu vreau sa spun ca e simplu ca buna ziua si nici ca a fi mama este altceva decat o munca istovitoare, repetitiva si incredibil de exigenta din punct de vedere emotional, intelectual si psihic. Ce vreau sa zic este ca, in momentul in care te opresti si te gandesti la asta, majoritatea oamenilor pot schimba un scutec, ridica in brate un bebelus care plange sau incalzi laptele pentru biberon. Pasii, material vorbind, de care este nevoie sunt usori in esenta. Dificultatea apare din a sti exact ce pasi sa intreprinzi, cand si cum sa-i executi intr-un moment dat. Provocarea pe care o ridica pozitia de mama a unui copil sub 3 ani este aceea de a aranja lucrurile in asa fel incat sa nu te simti coplesita sau sa te afli in permanenta sub asediu.” Oliver James #psihologie #parenting #sanatateemotionala Oliver JAMES, psiholog de renume mondial, lucreaza din 1988 ca scriitor, jurnalist, prezentator TV si producator de documentare pentru televiziune. Este membru in consiliul de administratie al SPECAL (organizatie caritabila adresata bolnavilor de Alzheimer) si in cel al Homestart (fundatie caritabila pentru copii) si ofera consultanta in domeniul politicii sociale. Traieste in Oxfordshire impreuna cu sotia si cei doi copii.Recomandarea psihologului MAZE:”O carte pe care ar putea s-o citeasca orice parinte, chiar daca s-ar putea sa nu fie mereu de acord cu opiniile autorului. Fiecare parinte isi doreste tot ce este mai bun pentru copilul sau si cred ca merita sa citesti punctul de vedere al autorului si sa te pastrezi deschis pentru a invata ceva nou. O carte controversata care te provoaca sa iti pui intrebari grele.”

    Daca majoritatea cartilor de parenting ofera verdicte clare in privinta „celor mai bune“ si „corecte“ practici specifice de ingrijire a copiilor, nu acesta este si scopul principal al acestui volum.…