Exercitii practice de psihogenealogie. Cum sa descoperi secretele de familie, sa fii credincios stramosilor tai si sa iti alegi propria viata De la primul pas facut in aceasta lume, purtam cu noi, fara sa stim, un „sac” de poveri ale familiei: drame nespuse, doliuri neincheiate, povesti rusinoase. Motivand ca „este spre binele nostru” sa nu ne vorbeasca despre secretele de familie, parintii si bunicii ne condamna, inconstient, la a repeta ciclul de traume suferite de stramosi. In acest ghid practic de psihogenealogie, suntem ajutati sa punem ordine in „santierul” mostenit de la generatiile anterioare, sa ne asumam familia, cu bune si rele, si sa detensionam (prin iertare, nu prin uitare) conflictele care ne bantuie de generatii. Cartea clarifica principalele notiuni de psihogenealogie si ofera instrumentele necesare („atomul social”, „gensociograma”) pentru impacarea cu sine, dar si cu stramosii. Anne Ancelin Schutzenberger este psihoterapeut si specialist in psihodrama. Creatoare a conceptului de „psihogenealogie”, a fost tradusa la Editura Trei cu volumul Psihogenealogia. Vindecarea ranilor familiale si regasirea de sine. Cuprins: Introducere 1. Nu mai suportati tensiunea doliurilor nefacute (Efectul Zeigarnik) 2. Deschideti „marele registru de socoteli” al familiei voastre (Loialitatile familiale invizibile si inconstiente) 3. Descoperiti repetarile inconstiente, fericite sau nefericite ale istoriei familiale (Sindromul de aniversare) 4. Proiectati-va in trecut ca sa pricepeti cum traiau stramosii vostri („Nisa ecologica”) 5. Incepeti un alt capitol de viata astfel incat „cartoful fierbinte” sa nu mai arda toate mainile in trecerea de la o generatie la alta (Arta de a ierta fara sa uiti) 6. Ce anume conteaza pentru voi? (Desenati-va „atomul social”) 7. Emotiile memoriei (Fa-ti genosociograma) 8. Alegerea materialului 9. Unde vei gasi informatiile pe care le cauti?
Exercitii practice de psihogenealogie. Cum sa descoperi secretele de familie, sa fii credincios stramosilor tai si sa iti alegi propria viata De la primul pas facut in aceasta lume, purtam…
Cuplul in psihogenealogie. Influenta familiei in alegerea partenerului; o explicatie a succesului si esecului in relatii Cat de intamplatoare este intalnirea dintre un anumit barbat si o anumita femeie? Suntem adesea tentati sa punem aceasta intalnire pe seama unei coincidente mai mult sau mai putin fericite. Psihanaliza clasica ne invata ca, in spatele alegerii noastre, se ascund ratiuni inconstiente. Desigur. Insa afectele subconsiente nu sunt suficiente pentru a explica atractia si rezistenta in timp a unui cuplu. Mai e nevoie de inca ceva. Cartea de fata ne dezvaluie amploarea acestui mecanism, traversand nu doar o minte si un suflet, ci generatii de-a randul care – in urma noastra – ne conditioneaza alegerile prezente. Prin exemple si povesti reale, autorii ne fac cunoscuta posibilitatea cuplului nu doar ca reunire a doua identitati, ci ca potential si totodata conditie a desavarsirii personale. Traducere din limba franceza de Valentina Chirita.
Cuplul in psihogenealogie. Influenta familiei in alegerea partenerului; o explicatie a succesului si esecului in relatii Cat de intamplatoare este intalnirea dintre un anumit barbat si o anumita femeie? Suntem…
Exercitiul nr. 00. Afla daca aceasta carte iti poate fi de ajutor. incercuieste afirmatiile care ti se potrivesc: • Nu iti suporti numele, „mostenit“ de la o ruda. • Iti lipseste increderea in tine, intampini dificultati in a avea o relatie sau in a te realiza pe plan profesional. • Iti faci mereu griji in legatura cu sanatatea, motiv pentru care mergi des la doctor. • In familia din partea mamei, femeile sunt cele care conduc, iar asta le aduce o multime de neajunsuri. • N-ai inteles niciodata de ce nu se vorbeste in familie despre trecutul bunicului tau. • Ti-ai ales meseria pentru a le face pe plac parintilor sau pentru a te supune baditiei familiale. • Te-ai asteptat mereu ca unele evenimente grave sa se repete la anumite date. • In familia ta, a vorbi despre „bani“ este un subiect tabu. • In relatiile tale de cuplu ai uneori impresia ca istoria se repeta. Mai putin de doua raspunsuri. Aceasta carte nu este pentru tine. Intre 2 si 5 raspunsuri. Exista unele evenimente pe care nu le intelegi si care se tot repeta. Vei afla care este semnificatia lor, prin raportare la istoria ta familiala. Intre 6 si 9 raspunsuri. Cele 50 de exercitii de psihogenealogie te vor invata sa vezi lucrurile in adevarata lor lumina, sa faci diferenta intre adevar si legenda in istoria familiala, astfel incat sa iti poti alege liber propriul destin.
Exercitiul nr. 00. Afla daca aceasta carte iti poate fi de ajutor. incercuieste afirmatiile care ti se potrivesc: • Nu iti suporti numele, „mostenit“ de la o ruda. • Iti…
De la primul pas facut in aceasta lume, purtam cu noi, fara sa stim, un ‘sac’ de poveri ale familiei: drame nespuse, doliuri neincheiate, povesti rusinoase. Motivand ca ‘este spre binele nostru’ sa nu ne vorbeasca despre secretele de familie, parintii si bunicii ne condamna, inconstient, la a repeta ciclul de traume suferite de stramosi. In acest ghid practic de psihogenealogie, suntem ajutati sa punem ordine in ‘santierul’ mostenit de la generatiile anterioare, sa ne asumam familia, cu bune si rele, si sa detensionam (prin iertare, nu prin uitare) conflictele care ne bantuie de generatii. Cartea clarifica principalele notiuni de psihogenealogie si ofera instrumentele necesare (‘atomul social’, ‘gensociograma’) pentru impacarea cu sine, dar si cu stramosii. Anne Ancelin Schützenberger este psihoterapeut si specialist in psihodrama. Creatoare a conceptului de ‘psihogenealogie’, a fost tradusa la Editura Trei cu volumul Psihogenealogia. Vindecarea ranilor familiale si regasirea de sine.
De la primul pas facut in aceasta lume, purtam cu noi, fara sa stim, un 'sac' de poveri ale familiei: drame nespuse, doliuri neincheiate, povesti rusinoase. Motivand ca 'este spre…