Meditatie Interpersonala este o modalitate de a aduce calmul si capacitatea de patrundere dobandite in meditatie direct in interactiunile cu alte persoane. Este o practica ce implica interactiunea cu un partener in cadrul unei retrageri sau de unul singur, pentru accesarea unei intuitii profunde. Intuitia obtinuta poate fi folosita apoi in interactiunile de zi cu zi. Gregory Kramer a predat aceasta practica (constituita de el insusi) vreme de peste un deceniu, in retrageri de pe tot cuprinsul lumii. Este o metoda cu totul noua in lumea practicii buddhiste – si totusi este complet fundamentata pe invatatura buddhista traditionala. Kramer face o prezentare detaliata a invataturii buddhiste fundamentale a celor Patru Adevaruri Nobile, vazuta printr-o prisma interpersonala. Intrucat dukkha (suferinta sau insatisfactia) este de cele mai multe ori resimtita cu putere in raporturile noastre cu ceilalti, relatiile interpersonale reprezinta un loc extrem de folositor pentru practica. Kramer desface Adevarurile Nobile in partile lor componente pentru a observa cum se manifesta mai ales in relatie cu ceilalti, facand apel la exemple din propria viata si din propria practica, precum si din viata si practica elevilor sai. Continua apoi prin a prezenta practica asa cum este predata in atelierele si retragerile sale. Practica are cateva etape de baza, extrem de usor de descris: (1) pauza, (2) relaxare, (3), deschidere, (4) manifestarea increderii, (5) ascultare profunda si (6) rostirea adevarului. Aceasta succesiune incepe dupa o perioada de meditatie si include perioade de vorbire, ascultare si tacere mutuala. Kramer include numeroase exemple ce cuprind experiente ale oamenilor care au practicat in retragerile sale si arata cum patrunderea dobandita prin aceste tehnici poate fi adusa in viata noastra cotidiana. Fiind mai mult decat simple marturii despre eficienta practicii, relatarile personale evidentiaza problemele care apar, diferitele cai pe care practica le poate urma si intuitiile uneori surprinzatoare ce pot fi atinse. *** In aceasta lucrare de pionierat, Gregory Kramer aplica in moduri cu totul inovatoare invataturile buddhiste in propriile noastre vieti, in propriile noastre relatii si in propriile noastre experiente meditative. Aceasta carte va fi extrem de folositoare celor care cauta libertate in viata de zi cu zi. Joseph Goldstein, autor al cartilor Insight Meditation si One Dharma Scrisa frumos si elegant structurata, Meditatie interpersonala dezvolta si imbogateste practici pentru extinderea si adancirea propriei constientizari a interactiunilor sociale in toata complexitatea lor – cu umbrele, durerile si promisiunile lor – in slujba libertatii autentice si a realizarii coplesitoare a celei mai adanci legaturi. Jon Kabat-Zinn, autor al cartilor Coming to Our Senses si Arriving at Your Own Door
Meditatie Interpersonala este o modalitate de a aduce calmul si capacitatea de patrundere dobandite in meditatie direct in interactiunile cu alte persoane. Este o practica ce implica interactiunea cu un…
Meditatie Interpersonala este o modalitate de a transmite calmul si capacitatea de patrundere dobandite in meditatie direct in interactiunile cu alte persoane. Este o practica ce implica interactiunea cu un partener in cadrul unei retrageri sau de unul singur, pentru accesarea unei intuitii profunde. Intuitia obtinuta poate fi folosita apoi in interactiunile de zi cu zi. Gregory Kramer a predat aceasta practica (constituita de el insusi) vreme de peste un deceniu, in retrageri de pe tot cuprinsul lumii. Este o metoda cu totul noua in lumea practicii buddhiste – si totusi este complet fundamentata pe invatatura buddhista traditionala. Kramer ofera o prezentare detaliata a invataturii buddhiste fundamentale a celor Patru Adevaruri Nobile, vazuta printr-o prisma interpersonala. Intrucat dukkha (suferinta sau insatisfactia) este de cele mai multe ori resimtita cu putere in raporturile noastre cu ceilalti, relatiile interpersonale reprezinta un loc extrem de folositor pentru practica. Kramer desface Adevarurile Nobile in partile lor componente pentru a observa cum se manifesta mai ales in relatie cu ceilalti, facand apel la exemple din propria viata si din propria practica, precum si din viata si practica elevilor sai. Continua apoi prin a prezenta practica asa cum este predata in atelierele si retragerile sale. Practica are cateva etape de baza, extrem de usor de descris: (1) pauza, (2) relaxare, (3), deschidere, (4) manifestarea increderii, (5) ascultare profunda si (6) rostirea adevarului. Aceasta succesiune incepe dupa o perioada de meditatie si include perioade de vorbire, ascultare si tacere mutuala. Kramer include numeroase exemple ce cuprind experiente ale oamenilor care au practicat in retragerile sale si arata cum patrunderea dobandita prin aceste tehnici poate fi adusa in viata noastra cotidiana. Fiind mai mult decat simple marturii despre eficienta practicii, relatarile personale evidentiaza problemele care apar, diferitele cai pe care practica le poate urma si intuitiile uneori surprinzatoare ce pot fi atinse.
Meditatie Interpersonala este o modalitate de a transmite calmul si capacitatea de patrundere dobandite in meditatie direct in interactiunile cu alte persoane. Este o practica ce implica interactiunea cu un…
Tenzin Wangyal Rinpoche prezinta in aceasta carte mai mult decat niste simple concepte. Constient ca oamenii sunt fiinte pline de viata, active, insufletite, deci nu niste obiecte mecanice, el isi asuma rolul de ghid in lumea invataturilor si a practicilor spirituale tibetane pentru a te ajuta sa le intelegi si sa le aplici. Scopul lui este acela de a te sustine sa te ajuti singur. De aceea, in plus fata de capitolele cartii, poti folosi materialul audio special conceput pentru a oferi exemple de punere in practica a tehnicilor de meditatie. Intarirea si imbogatirea universului interior sunt primii pasi catre o viata implinita, plina de satisfactii si bucurii. Schimbarea vietii tale nu este rezultatul tehnicilor de meditatie invatate, ci urmarea calitatii relatiei pe care o ai cu tine insuti. Asadar, prima intrebare, si cea mai importanta, pe care ti-o adreseaza Tenzin Wangyal Rinpoche este: Stii cine esti? Daca esti captivul unui sine fals si ai pierdut contactul cu esenta ta, cartea aceasta te va ajuta sa afli sensul vietii.
Tenzin Wangyal Rinpoche prezinta in aceasta carte mai mult decat niste simple concepte. Constient ca oamenii sunt fiinte pline de viata, active, insufletite, deci nu niste obiecte mecanice, el isi…