Sa reincepem sa visam. Calea catre un viitor mai bun – Papa Francisc De La librariadelfin.ro
Sa reincepem sa visam. Calea catre un viitor mai bun – Papa Francisc
Afișez toate cele 6 rezultate
Sa reincepem sa visam. Calea catre un viitor mai bun – Papa Francisc
Dezvoltati-va capacitatile psihoce pentru a vedea in viitor. Cum sa devii clarvazator Clarviziunea este insusirea nativa pe care o posedam cu totii, ca mecanism de protectie , aparare si de alerta asupra evenimentelor posibile ce nu au aparut inca in viata de zi cu zi si care nu pot fi anticipate logic. Aproape orice persoana care are afaceri de succes poseda un simt intuitiv, clarvazator bine conturat, ce-l face sa stie cand sa aiba retineri si cand sa se avante intr-o afacere si , astfel, mai presus de orice, clarviziunea ajunge sa fie o deprindere obisnuita extrem de utila.
Scopul acestei carti este de a defini o cale spirituala pentru prezentul si viitorul omului contemporan, tema sa centrala fiind intelegerea iudaismului si in special a traditiei mistice evreiesti privita ca limbaj al cautarii interioare. Arthur Green impartaseste cu noi o Cabala care ne poate ajuta sa cream un viitor mai bun pentru noi si pentru ceilalti: din substratul textelor si practicilor cabalistice vechi de secole el aduce la lumina Cabala ca o contributie evreiasca la o cautare universala, o versiune evreiasca a unui proces pe care spiritul il determina in toate traditiile.De ce subliniaza autorul calatoria interioara? Deoarece Cabala este o harta a cosmosului dar si o diagrama a mintii umane. Ea vorbeste despre „lumi”, despre contractia Sinelui divin, despre spatiul primordial si toate celelalte derivate, foloseste limba cosmologiei, a ordonarii lumii si reflecta interioritatea si „ordonarea” sufletului si a experientei umane. Cand te vezi pe tine insuti ca pe o intruchipare a luminii divine, acest lucru iti permite sa vezi si lumea in acelasi fel: restructurarea vietii noastre ca raspuns la aceasta invatatura interioara are ecou direct in relatiile noastre, in modul in care ne raportam la copiii, parintii si prietenii nostri, ne influenteaza deciziile de cariera, ritmul vietii, locul in care alegem sa traim si modul cum traim.
Nimeni n-a spus niciodata: „Hai sa lungim batranetea!” Totusi, ne spune Laura Carstensen, exact asta facem! Secolul XXI ne-a adus in dar treizeci de ani de viata in plus, in medie! Ce-o sa facem cu ei? Cum ne vom descurca la o varsta cu trei cifre? In cartea de fata autoarea ne ghideaza printre noile posibilitati oferite de o viata mai lunga. Batranii sunt tristi? Imbatranesc singuri si nefericiti? Doar cei genetic norocosi se bucura de o viata lunga si implinita? Laura Carstensen demoleaza miturile si stereotipurile legate de imbatranire care ne impiedica sa ne pregatim pentru viitor, atat ca indivizi, cat si ca societate, focalizandu-se apoi pe alte componente importante ale vietii lungi care tine de sanatate, resurse financiale, relatii sociale. Cartea se adreseaza tuturor celor care sunt interesati de acest viitor lung si implinit care se asterne in fata noastra. Laura L. Carstensen este profesor de psihologie la Universitatea Stanford si a fondat Stanford Center on Longevity. A scris numeroase articole si carti pe tema longevitatii, iar activitatea sa de cercetare in acest domeniu este deosebit de apreciata de comunitatea stiintifica. Mass-media ne ilustreaza anxietatea colectiva cu privire la imbatranire. Imi place sa numesc asta „mitul tristetii”. Avem impresia ca varsta ne fura aspectul fizic, sanatatea, munca, prietenii, banii, iubirea. Vedem oameni in varsta reprezentati ca iritabili, fragili sau dementi. Auzim povesti de groaza despre batrani ca niste zombi ingramaditi in azile insalubre. Atunci cand se intampla sa auzim despre o imbatranire de succes, aproape intotdeauna este imbracata intr-o poveste stralucitoare despre cum sa ramai tanar, cum sa eviti batranetea. Este aproape un tabu sa spui ca persoanele in varsta o duc bine – de parca nu iti pasa de ei destul incat sa recunosti ca vietile lor sunt de fapt groaznice. Dar, in realitate, cercetarile au aratat in repetate randuri ca majoritatea persoanelor in varsta sunt mai fericite decat persoanele de douazeci si ceva de ani despre care se presupune ca sunt in floarea varstei – Laura L. CarstensenOamenii se implica intr-un proces de „plivire” pe masura ce imbatranesc, indepartand oamenii mai putin satisfacatori din cercul lor social si pastrandu-i pe cei cu care se simt bine. Majoritatea tinerilor si oamenilor de varsta a doua au multe cunostinte si contacte sociale regulate pe care nu le-au ales: colegi de birou, mamele celorlalti copii de la scoala, prieteni ai prietenilor altor prieteni. Acesti oameni nu ajung parte din viata ta pentru ca-ti plac in mod deosebit, doar ca vietile voastre se suprapun. Mergeti la aceleasi intalniri, locuiti pe aceeasi strada, copiii vostri canta la trompeta in aceeasi trupa. Dar, pe masura ce imbatranesc, oamenii isi distileaza retelele sociale, iar relatiile periferice sunt indepartate voluntar pana cand reteaua ramane formata doar din cele mai importante conexiuni. – Laura L. Carstensen
Autor: Papa Francisc
Descopera cartea pe care trebuie sa o ai ca sa supravietuiesti experientei primei sarcini! Informatii, sfaturi, liste de supravietuire si mult umor, ca sa te bucuri din plin de aceasta experienta formidabila.